BezpiecznaCiaza112023

Macierzyństwa pierwszy tom ;)

11 lata 1 miesiąc temu #801108 przez Sophie25
Ale Pawełek juz duzy i ładniutki :)

Ojj wspolczuje zatkanych noskow ostatnio Zosia tez to przechodziła, u nas soł pomagała :)

Mamy zaproszenie na sylwestra i pasuje mi jakas kiecke kupić bo takie miejsce eleganckie a wole sobie wczesniej juz kupic :)Co myslicie o tej 1- allegro.pl/sukienka-z-baskinka-2-roz-38-34-44-i3752554364.html taka skromna i ładna no
2 - allegro.pl/sukienka-duze-kieszenie-mala-...-38-i3696166099.html
3- allegro.pl/sukienka-rozkloszowana-asos-s...ter-i3759703284.html
4 - allegro.pl/38-m-smietanka-sukienka-mini-...666-i3688907103.html
5 - allegro.pl/sukienka-skora-pikowana-rozmiar-38-i3713783546.html tylko w tej to chyba goraco by mi było no nie ? ;/
a moze Wy mi jakas poddajcie :) bo ja juz niewiem :D
moje kolory to czern,bez,biel ewentualnie czerwien :)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 1 miesiąc temu - 11 lata 1 miesiąc temu #801123 przez Ikunia1910
Nunia zasnela, potraktowalam gluty woda morska i ululalam ja na cycu a pod podusie włożyłam zwiniety kocyk zeby nie miala plasko i narazie spi jakies 20 minut i nic nie slysze zeby jej gralo w nosku.

Pawelek pij mleko bedziesz wielki;)
Lenka czarujesz ksiezniczko;) ślicznie ci w szarym.
Elizka ale ty koFasz ta swoja mamuske, taaakie caluski;)

Gochens z alergia stawiam na pora. To jest takie cebulowate warzywo dosyc ostre.

Srenka ślicznie wygladalas w tych krotkich włosach, bardzo sexi.
Ja trzymam długie bo mi jest łatwiej, zwiazuje kucyk i mam święty spokój, pozatym B. Uwielbia moje warkoczyki:p
Ale 4 lata temu po śmierci mojego dziadziusia obcielam na krotko o tak:
od tamtej pory znowu zapuszczam.

Haniu ja tez w masazery nie wierzę dostalam jeden ale to tak jak dziewczyny piszą bardziej smyra niz masuje, a zeby pomaranczowa skorke rozbic to trzeba mocniej masowac.

Sophie z kieckami nie pomoge bo zupelnie nie moje gusta, moze inne dziewczyny Ci doradza. Dla mnie zadna z tych kreacji na sylwka nie pasuje, ale nie wiem gdzie ten sylwester macie.

[link=https://www.suwaczki.com/] [/link]
Załączniki:

11 lata 1 miesiąc temu #801124 przez Hania84
Sophie jak dla mnie to 1 i 4 :) Jedynka to taka ekskluzywna jest :) wykwintnie będziesz w takiej wyglądać :) jak znajdę cos jeszcze to podrzucę :)

Srenka widzę że Pawełek juz do prawdziwego mleka sie dobiera ;)

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

lece położyć spac Lenkę

zdrowia dla ikuniowej Zosi :)

miłego wieczoru

11 lata 1 miesiąc temu - 11 lata 1 miesiąc temu #801135 przez Sophie25
Ikunia własnie musze taką elegancką i prosta bo do szefa J ;/

I niemam pojecia kurcze jaką kupic :( i co załozyć az sie bojeee ze zle wypadne ;/

A moze takie cos :
allegro.pl/new-koronkowa-wieczorowa-kokt...-40-i3723608493.html
a moze długa o TAKA PASUJE HM ? allegro.pl/mona193-subtelna-suknia-wiecz...-38-i3690482211.html hm ? :)

11 lata 1 miesiąc temu - 11 lata 1 miesiąc temu #801150 przez KaRoLkA
szósteczka kurtka fajnie leży, i widać że cieplutka :) ten post na tv to podziwiam że wytrzymujecie, ale tak jak Hania napisała to Was jest dużo i macie możliwość pogrania razem czy coś innego, zbliżyć się wszyscy do siebie :)

Violcia kuruj się kochana , herbatka z cytrynka i miodem lub sokiem milionowym :) i szukaj lotów może jak raz tracisz na tanie sprawdź EUROLOT :)

Gochens czyli uczulenie ?! współczuję ale znajdziesz winowajce i przejdzie :) Ja podaje teraz normalnie warzywa i nic nowego nam się nie pojawiło a tamte placki zniknęły . Będzie dobrze :kiss:

Srenka fajnie wygladalas w tej fryzurce ale jak nie dużo zostało to zapuszczaj. Pawelek świetnie sobie sam siedzi :)

Lenka cukiereczek :kiss:

Ikunia my na katarek uzywalismy sól fizjologiczna i nasivin i też spała ciut wyżej :) a ta krotka fryzurka fajna ale bardziej podobasz mi się w długich :)

Sophie blotne maseczki extra, też miałam taka przyjaciółkę wariatke i różne głupie pomysły miałyśmy , fajnie tak powspominac bo teraz już niema możliwości odkąd wyjechałem to jakoś tak kontakty osłabły .
a sukienka to ją uwielbiam te z baskinka, bazowa piękna :) ale ta z koronka też boska :)

Haniu super że się wyjaśniło i jest już okej a ta było sobie głowy nie zawracaj , fałszywi ludzie już tacy są, że co byś nie powiedziała to i tak wszystkim powie swoją wersję żeby jej pasowało więc niema się co tłumaczyć i produkować ;) a Twój Was kocha i z Wami chce resztę życia spędzić więc nie denerwują się niepotrzebnie ;)

to teraz troszkę o Nas :silly:
Byłyśmy w tej gminie i brakuje nam papierka z wcześniejszej gminy że tam byliśmy przez 2 lata zameldowani, mój ma jutro załatwić bo tutaj urzedasy pracują od 9-12 i od 16.30 do 17.30 więc się zbytnio nie przepracowuja do tego zdjęcia podpisy formularze itp a odpowiedź będzie początkiem stycznia . Mam nadzieję że wkońcu się uda i będzie spokój na 5 lat :)
Gabi dziś ciut spokojniejsza , ładnie zjadła marchewke z ryżem i jabluszko , stwierdzam że woli jeść lyzeczka bo jak trzeba ssac cyca to jest bunt nadal chyba że na pół spiaco, a z butli to pojedziemy chwilę i się bawi smoczkiem gryzie i wyciąga i wkłada do buzi . Byłyśmy też chwilę na spacerku ale zimno jak niewiem - 4 było i powiem Wam że ten kombinezon to extra wynalazek , jestem mega zadowolona z niego bo raz dwa i Gabi jest gotowa do wyjścia :) a z kurtka to była batalia :silly: Moi już śpią od godziny a ja odpoczywam bo coś mnie jakąś deprecha łapie, brak humoru :/ a powinnam się cieszyć bo do polski jedziemy za 2 tygodnie .

ale na smiecilam :silly:
Miłej nocy :)

11 lata 1 miesiąc temu - 11 lata 1 miesiąc temu #801153 przez malutkamilka
Sophie jak dla mnie nr 1.

Dzisij Wiktorka zasnela sama bez lulania i ku mojemu zdziwieniu bez gwaltownych obrotw i przewrotow. oby noc byla bez obrotow i przewrotow.

Dzisiaj Wiktria miala pechowy dzien. rano polozylam ja na drzemke do wozka bo robilam cos w kuchni a chcialam ja miec na oku. przebudzila sie cichutko i probowala sie przewrocic na brzuch. jak to zrobila to zaparla sie nogami o tylna burte i podniosla sie- to znaczy dupke i barki tak do raczkowania ale stracila rownowage w jednej raczce i huknela bokiem glowki i prawa burte gondoli wprost na plastikowe raczki do lapania gondoli... jest malutki slad choc krrwi nie bylo ale lament straszny- pierwszy guz na glowie.

Pozniej przy ubieraniu polozylam ja na tapczanie glowka przy oparciu i nozkami do pokoju. zaznacze ze mam dosc spore siedzisko w tym tapczanie. i przy ubieraniu zorientowalam sie ze wszytsko wzielam ale rajstopek nie. z jednej strony polozylam poduszke waska a z drugiej przy glowce kwadratowa by sie nie obkrecila. wyszlam po rajstopki doslownie za sciane wracam i w drzwiach widze jak jest na skraju tapczana i rzucilam pod tapczan poduszke z puchu mojego A. bo przyszykowalam by wyniesc na balkon i spadla na nia!!! najpier zddzie=wienie na twarzy i smiech- sama z siebie zaczela sie smiac w glos a mi serce do gadla podskoczylo!!! od tej pory nie zosawiam jej na zadnym tapczanie lozku nawet na naszym sypialnianym tylko na podlodze albo wkladam do lozeczka.

Ta przed ostatnia fajna

Haniu fakt bojowa babeczka z Ciebie, ale nie tylko w stosunku co do facetów :D bylo widac to tez jak byly akcje z Wisnia :D

11 lata 1 miesiąc temu #801159 przez Marta1985
A hak ma wyglądac ten sylwester? :-) bo to kluczowe :-) mi šie ta przedostatnia podoba :-)

11 lata 1 miesiąc temu #801166 przez Ikunia1910
Sophi rozumiem czyli musi byc szykownie, wytwornie, to moze rzeczywiscie ta z baskinka. Tu masz jeszcze fajna stronke poszperaj: www.sukienkimm.pl/

Karolcia czoło do góry! Rodzinka, pierogi, kapusta, karpik, rodzinka i rodzinka czego tu sie martwic ?!

Viki ładna aparatka.

A wlasnie umknelo mi: szósteczka super ze kurtka lezy jak ulał :)
A i bez tv to ja jestem juz miesiac :p ogladam tylko wieczorami jakies filmy z kinomaniaka ;)

11 lata 1 miesiąc temu #801168 przez Gochens
Sophie jak dla mnie czarna koronka tamte ewentualnie 1 zależy gdzie idzieta ;)

Karolka to trzymam kciuki żeby się udało z tymi papierami. No i tez mnie coś z wieczora złapało do doopy.

Pawełek jaki przystojniak ;)

Ikunia ładnej we wszystkim ładnie ale długie Twoje lubię bardziej :lol:

Haniu to dobrze, ze w koncu powiedział prawdę, eh te facety i ich logika zamiast od razu powiedziec co jest 5 to myślą że jak nir powiedzą to my nie bedziemy się denerwować.

Tez myślę, ze to por albo ten glut. Nie wiem właśnie czy mam szaleć z tym mlekiem w sensie zmianą czy zostać przy tym a po prostu kąpać w emolium i smarowac i wyeliminować te uczulajace jedzonko ?!??

11 lata 1 miesiąc temu #801172 przez Ikunia1910
Gochens nie wiem sama niby mówią ze uczulić mozna sie też na cos co juz sie "zna" ale czy rzeczywiscie oplaca sie rozwalac caly swiat. Hmmm ja bym narazie wyeliminowala gluta, pietruszke, pora i inne takie wynalazki myja myja w emolientach i obserwacja jak bedzie schodzic z dnia na dzien to gitara jak nie to wtedy bym wywalila mleko...

11 lata 1 miesiąc temu - 11 lata 1 miesiąc temu #801175 przez KaRoLkA

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

Wiki niezła akrobatka :)

11 lata 1 miesiąc temu #801184 przez malutkamilka
Gochens nie wiem czy to prawda ale pediatra mi powiedziala zebym obserwowala wage Wiktorii jak bedzie jesc gluten. bo alergia na gluten czasami nei objawia sie na skorze. mowi ze jak jej gluten nei bedzie odpowiadal to moze na wadze nie przybierac albo tracic nawet- dlatego zaleca sie go wprowadzac nawet najpredzej w 6 miesiacu by wrazie co dziecko mialo juz spora wage by nic mu strasznego przez to sie nie stalo.

Minela juz godz jak Wiktoria spi. Nie chce zapeszyc ale zawsze o 3,5 tygodnia po 40-45 minutach sie budzial i w ruch szedl wozek by ululac bo krecila sie i nie mogla znalezc miejsca ;)

11 lata 1 miesiąc temu #801188 przez Agusia83
Ikunia, znalazlaś jeszcze jakies robactwo w szafie?
Fryzurka pierwsza klasa :laugh: ale z drugiej zaś strony ładnemu we wszystkim pieknie :laugh:

Srenka błotko seksowne i jaka laska...no no :laugh:

Haniu,

Sophie,

A Pawełek jaki już duży, świetnie sobie radzi z siadaniem :lol:

Ikunia my też mamy katarek i w ruch poszła juz woda morska, frida, nasivin 0,01% i maść majerankowa...pod poduchę dałam Artkowi 2 ręczniki, by miał wyzej i na poduszkę puściłam mu 1 kropelkę olejku eukaliptusowego by mu sie lepiej oddychało...

Zosienko, gratuluje zupki :laugh:

Gochens ja na te suche plamki stosuję oilatum soft i pomaga...

11 lata 1 miesiąc temu #801191 przez violcia00
sophie spokojnie,ładnemu we wszystkim ładnie,co bys nie załozyła bedziesz swietnie wygladac :) ,jak dla mnie to 1 i ta z koronka tez sliczna ,ja bym wziela to z koronka wlasnie.

Ja sie załatwiłam na cacy,strasznie kicham i smarkam jak nigdy :( pije juz 4 herbate z cytryna i miodem pod rzad ale wiem ze tak szybko nie przejdzie :(

Karolka szukałam ale wszedzie drogie bilety,moze po swiatach bedzie taniej,z Genevy gdzie mam najblizej bilet w jedna strone nawet 3 tys zl,szok :ohmy:

Haniu dobrze ze wyjasniliscie sobie wszystko :blink:

Ikunia nam na katarek pomogla woda morska i odciaganie aspiratorem,jak nie masz nawilozacza to poloz mokry recznik na kaloryfer bedzie jej sie lepiej oddychalo :blink: a fryzurka krotka fajna ale w długich Ci lepiej :P

Karola nie smutaj,juz nie długo do Polski tak ze deprecha napewno minie :blink:

Srenka jaki ten Twoj synciu juz duzy,kochany jest :blush:

11 lata 1 miesiąc temu - 11 lata 1 miesiąc temu #801193 przez Ikunia1910
Karolka no ciezko bedzie sie odizolowac tymbardziej ze wszyscy sa stesknieni was i w szczególności Gabrysi.
Mysle ze najlepsze co mozesz zrobic to wrzucić na looz i cieszyć sie ze wszyscy was tak kochaja i ze chca jak najlepiej dla małej. Nie ma co sie spinac. Pamietaj jedziesz do pl tez po to zeby odpocząć a jestes bardzo przywiązana do małej bo mieszkacie na obcowni wiec bedzie ci troszke trudniej. Ja przyznam ze jak jade do mamy to "oddaje" im dziecko to samo czasem jak potrzebuje troche czasu dla siebie to pyk i mala jest na górze, oni sie ciesza mala zadowolona bo cos tam do niej popiszcza ja na to nie patrze i sie nie wkurzam bo co zrobie nic dziadki sa w koncu od rozpieszczania. A ze rewalizacja mowisz? niech sie scigaja w prezentach najlepiej na tym wyjdzie cora hihi;)
I pyszczek ma sie usmiechac :*

Malutka pierwsze slysze o spadku wagi przy glutenie...

Agusia wiecej potworzastych robali nigdzie nie znalazlam ale mam w oczach lasery i czuwam;)

Violcia lecz sie kochana :* czosnek z mlekiem i maslem i lulu.
A ręcznika nie musze nawilzac bo mieszkamy w kamienicy i tu jest bardzo wilgotno az wrecz przyznam ze za bardzo.

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka