BezpiecznaCiaza112023

Macierzyństwa pierwszy tom ;)

11 lata 1 miesiąc temu - 11 lata 1 miesiąc temu #800681 przez srenka_918
Ikunia trzymam kciuki żebyś znalazła "gniazdo" tych brzydalstw i je wytępiła

Faustynka na prawdę przeszczęśliwa i dobrze, bo się napracowała przy kartce

Pawełek ma 2 babcie, 2 dziadków, 2 prababcie i pradziadka

Co do walenia ręką w brzuch to zawsze tak wali jak go rozbieram ;) A jak już jest goły to ma cały jakieś adhd i wali rękami, nogami, wywija głową i muszę zostawić aż się wyszaleje, bo inaczej nic się z nim zrobić nie da...

Zdrówka dla wszystkich chorowitkóW!! Pawełka też katar chyba męczy, coś mu ciężko idzie idzie oddychać przez noc, jakby jakaś żabka blokowała ale nic nie widać ani nie słychać furczenia a w nocy spał okropnie... łącznie przespaliśmy 4 godz, mały już po pierwszej drzemce i podgląduje co piszę :)

Na urodzinkach było super ;) Mały się wyspał trochę poplamił obrus bo pociągnął za kwiatka i rozlał sok... Na szczęście nic innego nie było na stole a tym bardziej ciepłego bo mogło się źle skończyć, od razu odsunęłam się z nim od stołu...

Mój mały też jak jest śpiący popłakuje, pojękuje i nic mu się nie podoba... Ale jak się zmęczy swoim płaczem to zasypia sam, tylko ja muszę być w zasięgu wzroku

aleksia mi od ciąży też alko już nie smakuje jak kiedyś... A teraz na adwent odmówiłam sobie całkowicie ;)
Co do fryzury, to pokażę jaką miałam w wieku 17 i 18 lat i w jakiej czułam się najlepiej:
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

HAnia wal śmiało na każdy temat!!!

A co do tego co "mówi" mój synek to: GIGI KAKAKA oooochhh mmmmmmmm i tttaaa czasem oj ;)
Załączniki:

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 1 miesiąc temu - 11 lata 1 miesiąc temu #800695 przez Sophie25
Jestem i ja! :D Wyczerpana po wczorajszej wizycie gości :D

I załamana ze Zoska tak mało je ... I za chiny nie chce jesc zup ;/ Tylko deserki jej wchodzą ...

A co do fryzur to ja wole długie :D Kiedyś miałam do pasa a teraz od nowa zapuszczam :) :D

11 lata 1 miesiąc temu - 11 lata 1 miesiąc temu #800701 przez KaRoLkA
Dzień dobry:)
u nas 3 pobudki ale i tak najspokojniej to śpi że mną w łóżku :) byłyśmy w gminie i masakra znowu papierowe sprawy odnośnie pozwolenia na pracę :angry: i to jeszcze baby ruszają się jak w smole s tu mi Gabi się niecierpliwi , do tego jeszcze musimy jechać zmienić blachy na kolejny rok no masakra przed wyjazdem i to ja muszę załatwiać bo mój ciężko z francuskim :/ Dam radę , po południu kolejna wizyta żeby donieść dokumenty i ma mi powiedzieć czy dostaniemy na 5 lat czy znowu na rok, Trzymajcie kciuki żeby się wkońcu udało bo już 3 rok próbujemy :)
Mała śpi a ją wkońcu mogę się kawy napić, dzisiaj robię Gabinetu marchew z ryżem :) gotujecie razem. marchew i ryz???

Ikunia oby Zosi szybko przeszło :kiss: bidulka gily w nosie to meczarnia dla maluszkow

Aleksia ją proponuje coś takiego :) propos to ją też będę scinac jak tylko do PL zawitam
stylowi.pl/13486659
i zdrowka dla was :)

Hania na wojennej ścieżce :) pokaz mu kto tu rządzi :) Mój to się nawet za usypianie nie bierze i dobrze bo ja lubię Usypiac. jak się przytula :)

Gochens ale masz syncia uczonego :lol:

Gabcia też się bije i nie tylko rączka ale i grzechami po brzuchu i nogach laduje ;) i najczęściej "mowi" ejej albo nieeee i buuu

Miłego dnia Kochane :)

11 lata 1 miesiąc temu #800725 przez Hania84
Wróciłyśmy ze spacerku :) byłyśmy same a A. sprzątał klatkę schodową.

Lena ślini sie na potęgę...hektolitry śliny znów jej lecą...chyba na drugi ząb.

Gochens mi też tego drugiego zdjęcia nie pokazuje.

Karolka a to u Was jest tak że dają jak im się podoba te tablice? jednemu na rok a drugiemu na 3 czy 5 lat? Nie ma jakiegoś określonego prawa w tym względzie?

Elizka ale romansików za młodu zaliczy :lol:

Ale mnie wkurza non stop mnie zagaduje żebym mu cos odpowiadała a ja mu na to że jak odpowiesz mi na moje pytanie to będziemy gadać. Pyta sie jak sie robi ryż na mleku...bo ja strajkuję i obiadu nie robię :P i ooo :P

11 lata 1 miesiąc temu #800755 przez Gochens
Kurde ładna pogoda sie u nas zrobiła a ja mam takiego lenia że masakra wiec wystawiłam syna na balkon i nyna. Dziwne że tam spi godzinę czasem półtorej a w domu tylko pół. ?. Chyba samochody mu sprzyjają :lol:

Hania nie badz taka ;) powiedz chłopakowi bo głodny będzie chodzić.
Srenka taka fryzura jest jak najbardziej ok, ładnie Ci było
Karolka to rzeczywiście dziwnie z tymi blachami i przepisami. Trzymam kciuki. Ja ryżu jeszcze nie podawałam. Moze jutro zrobie ale mam chyba tylko brązowy
sophie tez kiedyś miałam włosy do pasa a teraz za chiny nie mogę do takich dojść

11 lata 1 miesiąc temu - 11 lata 1 miesiąc temu #800765 przez Hania84
aleksiaa fryzurcia.qever.com/fryzury-lob.php

robi sobie ten ryż...ale musiał jeszcze raz wrzucić do gara i dolac mleka bo za krótko gotował i ma twardy :lol: haha
jutro planuje sobie sphagetti zrobić :P ciekawe co mu znowu wyjdzie :P ja to wredna jestem :P

Widziałyście??
www.twojapogoda.pl/wiadomosci/112876,zim...zakaz-palenia-weglem

Sa chorzy...nawet z dopłatami to i tak przeginka. Najpierw dopłaca a w następnym roku zmienia ustawę i wypną sie na ludzi i płaćcie sobie sami. Tak zawsze jest w PL.

Ja nie lubie u siebie długich włosów...teraz mam lekko za ramiona i już mnie wkurzają...ja najlepiej czuję się w takich lekko krótszych niz do ramion.

11 lata 1 miesiąc temu - 11 lata 1 miesiąc temu #800766 przez KaRoLkA
Haniu u Nas jest tak ze daja blachy na podstawie pozwolenia na pobyt/prace wiec jak na rok to co roku papierki i zmienianie a tak to tylko co roku trzeba za nie placic :/ Hania to twarda jestes bo ja bym wymiekla jakbym zobaczyla jak sam sie meczy i przy tym mega syf zostawia

Aleksia jak fryzurka? Znalazlas ??

Z tym zakazem to przegiecie jest bo wszyscy takie piece maja :/ i tak jak Hania mowi za rok sie na ludzi wypna :/

A ja lubie długie włosy tylko teraz muszę sciac bo po ciazy i przez karmienie to została mi ich garstka :/

11 lata 1 miesiąc temu - 11 lata 1 miesiąc temu #800776 przez Agusia83
hej dziewczynki...wczoraj bylismy u teściowej na obiedzie...później poszłam z Emi na kuleczki...ale były urodziny starszych dzieciaków i Emisia tam za bardzo nie pasowała..po pierwsze dzieciaki ja przewracały, po drugie na trampolinie tak wysoko skakały, że Emi nie była w stanie utrzymać równowagi...no i Emi chciała spróbować ich przysmaków...mieli tam jakieś czekoladki, chrupki...córcia chętnie tam sięgała...ja jej nie pozwalałam...z drugiej zaś strony, gdyby byli inni ludzie, to przecież mogli powiedzieć by sie poczęstowała..ale skoro sie nie odzywali, to musiałam ją trzymać :silly:
A od wieczora mamy szpital w domu.
Emi o 21 miała 38,6 i zbijalismy...a o 4 rano Artek zaczął przeraźliwie kaszleć no i katar też do nas przyszedł...mnie też coś rozbiera..., D. tez się dupianie czuje...extra, nie?
Jutro idę z artkiem do lekarza...jeśli Emi cos więcej się wykluje to ją też bedę musiała wziąść... :( :(

Dziewczyny nie przejmujcie się Wiśnią...może Gabrysia faktycznie tak mówi :silly: ? Nie da się jej przetlumaczyć, że tak małe dziecko jeszcze świadomie nie umie uzywac takich wyrazów...ale co tam...a może Gabi to mały Einstain?

Szósteczka, Faustynka śliczna dziewczynka, widać, że zadowolona z nagrody...a stroik równie fajny :lol:
Kurtka bardzo mi się podoba...ja w ogóle uwielbiam kolor czerwony...wtaw później fotkę jak leży :lol:

Srenka, coś Ci miałam napisać i cholercia zapomniałam.... :angry: :angry:

Haniu, odpuść może mu już? :unsure: :silly: Biedny chłopina umrze z głodu :silly:

Ikunia, te robaki to mi wyglądają na mole...wiesz ja takowe robactwo miałam kiedyś w kuchni,..to były mole spożywcze, nie wiem czy takie tkaninowe podobnie wyglądają...

Zdrówka życzę dla Albercika, mamusi :lol: , Zosi :lol: zdrowiejcie...francowaty czas na choróbska..

Aleksia, wszystkie fryzury super, co dziewczyny pokazały...ja tez bym zrobiła takiego dłuzszego boba...ten cieniowany bardzo mi się podoba...Kochana, nie przepraszaj, że piszesz o fryzurze, to, że jest to forum o ciąży i o dzieciach nie znaczy, że nie możemy też innych rzeczy poruszać...możemy pisać o wszystkim

A ja kiedys miałam włosy za tyłek...pamiętam, że rozczesywanie było makabrą...a dzień dzisiejszy trochę żąłuje, że mam tak krótkie...jakieś 10 cm by chciała więcej...

Srenka, miałam kiedys podobną fryzure do Twojej :laugh: tez ja bardzo lubiłam...a z Ciebie to w ogóle cudna babka :laugh:

11 lata 1 miesiąc temu - 11 lata 1 miesiąc temu #800807 przez Hania84
Lena zasnęła...wkurwiacz poszedł do pracy a ja mam wolneee jeeee :lol:

Agusia ojjoj ale się u Was porobiło...faktycznie same choróbska. ZDROWIEJCIE szybko !!! gdzieś jakas bakteria musiała tam u Was krążyć że od razu wszystkich wzięło.

A co do A. to musi mieć nauczkę i tyle.
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

11 lata 1 miesiąc temu #800843 przez KaRoLkA

Agusia wygon te chorubska z domu :)

11 lata 1 miesiąc temu #800845 przez Gochens
Botwina zrobiona Alan spi 2 godziny !!!! A ja czekam na tą lekarke.

Agusia to się u Was porobiło :ohmy: szybko przegonić trzeba te choróbska ! Zdroweczka kochana dla Was. Fajnie że Emi wybawiona

Hania i bardzo dobrze, facetowi nie ma co popuszczac ! Twardym trzeba byc nie miętkim bo facet to od razu bedzie wykorzystywać :angry: no to ciekawe do kogo teraz dzwonił ?? Oh te chłopy,

11 lata 1 miesiąc temu #800856 przez _Klara_
Hania ostra laska z ciebie i bardzo dobrze. "Faceci są do wynoszenia śmieci" zawsze mojemu śpiewam tą piosneke jak mnie wkur.... Jak on się wkur... wtedy :laugh: .

Niektóre laski pozwalają facetom na dużo i to się źle kończy. Kolego mojego chodzi sobie na imprezy do baru i po znajomych w nocy i nic swojej nie mówi a oni tez mają małe dziecko.
A mój mi zawsze daje go za przykład ze on ma lepiej od niego. A dla mnie to jest nienormalne, tylko czekać jak on coś wykręci na boku.

Agusia zdrówka :)

Karolka powodzenia w wydziale komunikacji czy jak to tam się u was nazywa.

Kurcze mi tez te włosy lecą, Ikunia to była spirulina na wypadanie włosów? Pytałam w aptece o to a farmacełta mi powiedział ze to moczopędne jest a nie wypadanie. Nie wiem czy dobrze zapamiętałam.

Gochens na dworku dzieci zawsze lepiej śpią, moja tez tak ma. zazdroszcze bieżni :)

Dzisiaj dałam małej posmakować wafelki ryżowe z hippa, ale się zajadała. Mojej tez wszystkosmakuje tak jak Elizce :)

W niedziele byliśmy na basenie, ale mała miała radochę. Super sprawa, niedługo powtórka.
Srenka a byłaś na tym basenie w Kistowie? To chyba gdzieś twoje okolice?
Oglądałam jakiś rankig i zajoł pierwsze miejsce w pomorskim.

Haniu pysznego spaghetti :) Jak to miło jak ktoś gotuje.

11 lata 1 miesiąc temu - 11 lata 1 miesiąc temu #800858 przez Hania84
Hehe Karolka dawaj no go tu :P :lol: oj ja to czasem jestem...wiem...ale jak jestem mega zła to nie potrafię się opanować czasem. Dlatego jakis czas temu pisałam, żeby kakaszka mi swojego przysłała na szkołę :lol: wszyscy by po kolanach wracali :lol:

Gochens on sie nie przyzna do kogo dzwonił...to juz pozamiatane...znam go. Co bedę pytać to bedzie cos innego mówił albo gadał że próbuję mu coś wmówić. Także szkoda mojego zachodu i moich nerwów...dlatego kara będzie bolesna z innej strony :P a i telefon ma na razie skonfiskowany!! jak nie umie powiedzieć do kogo wydzwania to nie będzie wcale z nikim gadał :P
Daj znać co powiedziała lekarka :)

hehe Klara - zamierzam jeszcze pożyć i nie skosztuje jego sphagetti :P :lol:
Fajnie ze basenik udany i że podobało się Julce :)
Moja będzie niedługo wcinała chrupki kukurydziane :lol: jak paczka dojdzie od dziadków bo jej tam paczuszkę włożyli :) ciekawe czy będzie wiedziała co z tym zrobić :silly:

11 lata 1 miesiąc temu #800873 przez _Klara_
Moja na początku tez nie wiedziala o co chodzi, mamusia jej pokazała i przy okazji posmakowała. Pyszniutkie to i bez cukru.

Moja śpi a ja pije kawkę i wcinam ciacho marchewkowe. Bardzo ciekawe i bardzo smaczne.
Robiłam z tego przepisu www.magazynkuchenny.com/ciasto-marchewkowe/ tylko dodałam mniej rodzynek.

11 lata 1 miesiąc temu - 11 lata 1 miesiąc temu #800898 przez Hania84
Klara ciasto wygląda apetycznie...ale ja na razie musze sie wstrzymac do świąt :(

Zrobiłam właśnie 60 brzuszków, 20 pół brzuszków (cos takiego jak robi MelB z ugiętymi nogami w kolanach i w takiej samej pozycji 20 razy dotknięcie dłońmi kostek) Planuję codziennie robić sobie serię 3x po 50 brzuszków i te pozostałe dwa ćwiczenia CODZIENNIE!!! bo te mi najbardziej odpowiadają :)
Dziewczyny powiedzcie mi jakbym sobie kupiła taki ręczny masażer (takie cos czym masuje się nogi by pozbyć się cellulitu rozbijając tym tkankę tłuszczową) i stosowałabym to na brzuch to coś to da ??? :S bo nie wiem. Traktowałabym to jako wspomagacz ćwiczeń dodatkowo.

Załączniki:

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka