BezpiecznaCiaza112023

Macierzyństwa pierwszy tom ;)

11 lata 1 miesiąc temu #800909 przez Gochens
Wow Hania ale Lenia juz duża! piękna pannica :lol:
Klara ciasto ciekawe tez robiłam marchewkowe i mi smakowało ;-) no i super że basen się podobal

My po lekarzu, jest to jakieś uczulenie na COŚ wiec muszę przejść na Bebilon pepti, zmienić kremy, płyny do kąpieli odstawić gluta, pietruszkę pora i inne uczulajace rzeczy. Przepisała maść ze sterydem i inny krem do smarowania. Mleko na receptę. Póki co nie ma po co robić testów na alergie bo wszystko się tak zmienia ze dziś uczula pietruszka a jutro może kalafior czy inna rzecz. Także jutro czeka mnie wycieczka do apteki. No i jeśli mam zamiar karmić cyckiem to tez muszę na diecie być :dry:

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 1 miesiąc temu - 11 lata 1 miesiąc temu #800919 przez kakaszka
najpierw szybko napisze co u nas i bede na spokojnie was nadrabiac.

a tu my chwile teamu sie calujemy :)

no to bylysmy z eliza na randce i chyba zmienimy sobei narzeczonego :D maly fajowy, jakos za bardzoe nie roznia sie rozmiarem. na poczatku z pol godziny na siebie sie patrzyli, a eliza poglaskala go delikatnie po raczce :)
ogolnie on jest strasznie marudny od samego urodzenia, w dzienw ogole nie spi, biedna jego matka, ale ona za bardzo nie narzeka :)
mala byla grzeczna :)
Załączniki:

11 lata 1 miesiąc temu - 11 lata 1 miesiąc temu #800927 przez kakaszka
haniu ale ty wredna, juz wiadomo czemu twoj facet taki chudzinka jak ty go tak tresujesz :D

agusia zdrowiejcie wszyscy :)
a te starsze dzieci to buraki i ze nikt emisi nie oczestowal, wiocha jednym slowem :) ja siebie nie wyobrazam na placu zabaw, bo pewnie bede wszystkich kopac, kto nie tak spojrzy na elize :D

haha hania wlasnie przeczytalam jak zes go potraktowasla, ale dobra jestes :D

lenita slicznosci ;-*

oj gochens to jednak alergia? dupa... moze faktycznie na ten gluten, bo przeciez nie dawno zaczelas chyba dawac, co nie?

marta my jak mielismy masc ze sterydami, to w aptece nam specjalnie mieszali.

zoska w koncu sie przekonalas do zupek? super laseczka, oby tak dalej :)

11 lata 1 miesiąc temu - 11 lata 1 miesiąc temu #800928 przez Sophie25
Śliczna Lencia modeleczka ! :D :)

AAA Elizka jak pieknie na brzuszku lezy! Slodka jestt jakie buzialki :D :)

A ja jestem dzis w siodmym niebie UWAGA Zoska zjadła wreszcie zupke :D :D

A mnie naszło na wspomnienia jak Srenka dodała zdjecie i znalazłam zdjecie swoje z młodzienczych lat :D :D Pokaze Wam wygłaupiało sie wtedy :D Nad woda w błocisku! :D
Z mą psiapsiółą, teraz jest za granicą i kontakt rzadki :(

Lubie ogladac zdj i wspominac :)
Moze wklejcie jak dawniej wygladalyscie :D Zrobimy sobie wspominki :D Co wy na to ? :)

11 lata 1 miesiąc temu #800929 przez Marta1985
Daj znać gochens co to za masć ... nam z\ginie to wszytsko wiec całe szczescie :)

11 lata 1 miesiąc temu - 11 lata 1 miesiąc temu #800933 przez szósteczka
Hej dziewczyny, dzieki za kaplementy obrazek fauci byl z tych co pokazywalam ciemna choinka.
Agusia zdrowia zycze.
Lencia urocza slonik super.
Calusek cudny.

U nas od dzis tv zasloniety i wylaczony dyspensa bedzie tylko na weekendy i to na wybrane filmy, jutro jade ma swiateczno prezentowe zakupy z mama a pojutrze z krzyskiem i mam nadzieje ze juz wszystkich obkupimy.
No o jes kurtka jestem mega zadowolona i polecam zakupy w bon prixs tyleze czytalam duzo opinni, a tak sie prezentuje
i jeszcze z profilu
Załączniki:

11 lata 1 miesiąc temu #800936 przez szósteczka
Haniu podziwiam tqarda jestes ale tak trzymac niech te nasze chlopy sie licza z nami i naszymi.uczuciami takze trzymaj byle nie za mocno bo sie chlopaczyna przydusi :-)

11 lata 1 miesiąc temu - 11 lata 1 miesiąc temu #800938 przez Hania84
Gochens kurka jednak alergia :( ja stawiam na pietruchę lub porę lub gluta. Płyny wątpię bo przecież od dawna w nich kapałas Alanka co nie? Teraz będziesz musiała wciaż bacznie obserwowac Alka...ale głowa do góry to nie koniec świata :kiss: wytrwałości życzę :)

Nie odpowiedziała żadna na moje pytanie w sprawie masażera (głównie tu liczyłam na znawcę od fitness Gochens :silly: ) :lol:

kakaszka - no to sobie poromansowała znów Elizka :) ślicznie dziewczyny wyglądacie :kiss:

szósteczka - to ostry post jest widze u Was jak nawet tv nie oglądacie. Dzieciaki wytrzymują tak ? kurczę ja stara a bym nie potrafiła tak cały tydzien bez tv. A kurtka fajnie leży :) Udanych zakupów :)

Dzięki dziewczyny za zrozumienie :kiss: niestety życie dało mi trochę w kość i dlatego czasem ze mnie taka wredota...ale jakos musze faceta wychowac bo inaczej by mi na głowę wlazł :blink:

11 lata 1 miesiąc temu #800941 przez srenka_918
Ja bym też chętnie ścięła włosy tak jak miałam kiedyś, ale obiecałam sobie, że najpierw muszę na włosach usiąść, wtedy pozwolę sobie ściąć na krótko ;) Tylko że coraz ciężej mi dotrzymać tej obietnicy... Włosów połowa mi została... Są słabe i się rozdwajają a do tego jak nie użyję tony odżywki to nie mogę ich rozczesać... Z krótkimi nie ma tyle zachodu... No i normalnie sama nie wiem co zrobić... Bo jak teraz zetnę to już nie zapuszczę... No i mąż lubi moje długie włosy (szczególnie jak jacyś znajomi na mnie spojrzą i mówią "takie długie włosy przy dziecku i dajesz radę?") No i mi też się podobają dziewczyny w długich.........

Hania ostra jesteś ;)
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
Ja mu wcale nie współczuję ;) Co z tego że od czasu do czasu ma źle, jak na codzień ma taką "ostrą laskę" ;)

Klara nie byłam w tym basenie, bo ja to się panicznie boję basenów... Jak miałam 12 lat to się topiłam, bo mi kolega plusnął wodą w twarz jak nabierałam powietrza i chwilę się krztusiłam na powierzchni, potem szłam na dno... nie było aż tak głęboko, ale głowę całą miałam pod głową i nie pomyślałam że wystarczyłoby podskoczyć... I chyba więcej nie pójdę na basen, chyba że Pawełek koniecznie będzie chciała, ale to jak będzie starszy ;)

Agusia zdrowiejcie wszyscy!

Gochens trzymam kciuki żeby małemu szybko ta alergia minęła bo wierzę że jest chwilowa ;)

Kakaszka Ty tak nie pchaj Lizki w objęcia chłopaków ;) Rozpuścisz ją i w wieku 14 lat będzie Ci uciekać ;) A na tym zdjęciu to fajnie wyglądacie ;)

Aleksia zdecydowałaś się na jakąś fryzurkę? ;)

11 lata 1 miesiąc temu - 11 lata 1 miesiąc temu #800946 przez Hania84
aaa i zapomniałam o Sophie :) ekstra kapiel błotna była widze :blink: a Ty to ta po lewej? :)

haha Srenka...a wiesz że chyba masz rację co do tej ostrości...bo tam raczej tez taka jestem :blink: :silly:
A ile Ci brakuje żeby usiąść na włosy? bo jak nie dużo to poczekaj jeszcze :blink:

hehe szósteczka no masz rację , musze uważac żeby sie nie przydusił i nie poddusił :lol: haha :blink:

11 lata 1 miesiąc temu #800950 przez szósteczka
Haniu podziwiam tqarda jestes ale tak trzymac niech te nasze chlopy sie licza z nami i naszymi.uczuciami takze trzymaj byle nie za mocno bo sie chlopaczyna przydusi :-)

11 lata 1 miesiąc temu #800951 przez violcia00
witam.

ja jestem padnieta,ostatnio mam mało czasu wolnego,caly czas cos robie,jak nie zajmmmmuje sie domem to dzieckim,mojego ciagle nie ma,dzisiaj zostal z nim 2 h to wielkie halo,osiwieje przez niego nie długo ale jest mozliwe ze go w niedługim czasie zamorduje bo jest okropny,ale nie bede o tym pisac bo długo by zeszlo.

zdrowka dla ckorowitkow.

sama jestem przeziebiona,chyba po tym dzisiejszym spacerze,wzielam malego do nosidelka,cieplo bylo,swiecilo slonce ale chodzilam po górkach,zgrzalam sie i choroba gotowa,okropnie sie czuje,zaraz ide na herbate z cytrynka,na dodatek plecy mnie bola po tym noszeniu mojego klocuszka.

JAKBYM znalazla jakies tanie loty to bym pojechala do pl na swieta ale raczej to nie realne i nic taniego nie bedzie,nastepna wizyta u pediatry wiec to by nie byl zły pomysl zeby spedzic wiecej czasu z rodzicami.

Ja tez chce sciac wlosy na krociotko,chyba sama sobie upitole,najwyzej w czapce bede chodzic :silly:

Eliza słodziutko wyglada z mamusia :kiss:

Karolka powodzenia w załatwianiu papierów :blink:

haniu co do tego masazera to ja nie wierze w takie cuda i nie sadze zeby cos pomogło i same brzuszki tez niestety nie wiele dadza,no ale probowac mozesz,sama mam dosc juz tych cwiczen tym bardziej ze nie mam teraz na to czasu,no i twarda z Ciebie kobitka,ale racja nie odpuszczaj mu,z facetami trzeba twardo bo wejda nam na głowe.

A Oskarek wazy 8 kg i mierzy 70 cm,Malutka mozesz wpisac do tabelki.

Lenita duza panna juz,slicznotka :kiss:

milego wieczorku :blink:

11 lata 1 miesiąc temu #800954 przez szósteczka
cos mi drugi raz posta tego samego wżuciło. sory

11 lata 1 miesiąc temu #800956 przez srenka_918
No właśnie ja też zapomniałam o Sophie ;) Fajnie w tym błocie się prezentujecie ;) Maseczka jakaś rzucana, tak? ;)

Szósteczka, ja tez uważam jak Hania że ostro pościcie ;) Bez telewizji 4 tygodnie? ;) Szał ;) Ale chyba aż tak ostro nie trzeba bo adwent to czas radosnego oczekiwania ;) Ja sobie od 18 lat odmawiam alko (bo do 18 nie piłam wcale) twierdzę że jak Maryja jest w ciąży, to ja nie piję ;)

Co do włosów to tak z 10 cm mi brakuje... Ponad rok zapuszczania bo mi powoli rosną... A od porodu wszystko co urośnie muszę podcinać bo tak się rozdwajają że masakra...

Masażer to nie wiem czy coś daje... Ja takowego nie miałam, babcia miała taki na baterię żeby mięśnie na szyi rozluźnić ale to tak delikatnie drga że łaskocze a nie masuje i to na pewno by nic nie dało ;) Ale jeśli ten masażer ma być do rozbijania cellulitu na udach, to coś na brzuchu powinien zdziałać, na pewno skóra będzie lepiej wyglądać, bo lubi masaże ;) Przynajmniej ja zawsze po kąpieli robię sobie 3min masażu skóry brzucha i już tak nie zwisa ;)

11 lata 1 miesiąc temu - 11 lata 1 miesiąc temu #800957 przez Hania84
Violcia zrób z tym swoim tak jak ja :lol: nie gotuj , nie pierz mu aż sie nauczy :P
a z tymi brzuszkami to lepiej tak niz wcale ja myślę. Nie zajmuje to dużo czasu a zawsze jakis ruch jest i wysiłek. 150 brzuszków dziennie plus 60 półbrzuszków to juz coś :) mi najbardziej chodzi by nie mieć takiego sflaczałego brzucha...no i oczywiście dieta rzecz jasna ;) powoli do celu...nie spieszy mi się żeby nie wiem w miesiąc zgubic 10kg. mogą być miesięcznie 2-3kg ale ważne że w dół :blink:

I barwo dla Zosi!!!! za śliczne zjedzenie zupki :lol:

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka