BezpiecznaCiaza112023

Macierzyństwa pierwszy tom ;)

11 lata 3 tygodni temu #809326 przez Hania84
Lena zasnęła o 22 B) muszę jej drzemkę przestawić na wcześniej...już tak ładnie mi zasypiała zawsze 20/20.30 a teraz znów tak późno.

Agusia skąd ten ból? jak opisujesz to groźnie to wygląda kurka. A co z D.? co się stało?
No dokładnie to dziś jest pełnia...ale od 2 dni księżyc ostro daje po oczach :P
Oj ta Emi...małe różki ma :silly: mój A. zawsze mówi że lepiej żeby dziecko teraz sie wyszalało i broiło jak w wieku 15 czy 18 lat :P

haha Gochens już lista zrobiona :) ciekawe ile z tego kupi...bo on zawsze jak idzie to połowy nie ma w sklepie..a jak późnej ja idę to w tym samym jest wszystko :D faceci :P

a makiełki to chyba kluski z makiem...co nie?

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 3 tygodni temu #809333 przez Marta1985
Halo :-)

Ja jestem ńie zapomnijcie o mnie ;-) dziś bylam u rodzicow troszke im pomoc i jutro też :-) Bartek będzie oglądał karpie w wannie a ja ubiore im choinkę :-) wczoraj ugotowałam gar lazanek i było dziś i będzie jutro :-)

Dzieci nasze sliczne i ciuszki też :-)

Ja planuje właśnie zrobić Bartkowi zdjecie jak siedzi prży choince i takiego mmsa wysłać tym którzy są ważni a którym kartki ńie wysłałam :-)

Ogólnie to okres dostalam taki ze cieknie ze mnie mocniej niż po porodzie ;-) i jak już šie wyrobie ze wszystkim do do kompa ńie chce mi šie siadać nawet :-( dobrze ze wi fi jest i smarfon ;-)

A u nas kolacja będzie 2 w 1 bo ja mam inne zwyczaje i u męża też inne były i tak u niego jest barszcz z uszkami i ziemniaki z ryba bez osci i kapusta grzybami i kompot a u nas barszcz z uuszkami kompot karp makowki kasza z sosem grzybowym śledzie pierogi kapusta z grochem i kapusta z grzybami :-)

A ciasto to ja pięke piernik, moja mama makowiec no i zastanawiam šie nad orzechowcem:-)

11 lata 3 tygodni temu - 11 lata 3 tygodni temu #809337 przez Gochens
Aleksia makiełki to albo bułka namoczona w mleku z rodzynkami i masą makową albo makaron z miodem orzechami i makiem :-) ja ogólnie tego nie lubię ale zawsze mi mówią ze jak nie zjem to mikołaj nie przyjdzie :lol:

Marta fajny pomysł na mms :)
Hania skąd ja to znam :silly: Mój widzi tylko to co na wysokości jego oka :)
Agusia co tam się dzieje?? Podziwiam za stalowe nerwy!!! :S

Uciekam do łóżka kochane :kiss: :kiss: :kiss:

11 lata 3 tygodni temu - 11 lata 3 tygodni temu #809376 przez Marta1985
Dzień dobry ....

ale mam dziś zły humor ... Bartek wstał o 6 i marudził teraz zasnął .... chyba w końcu mu te zęby idą bo nigdy taki nie był ....

Mąż mnie wkurzył ... bo wszystko ja musze robić ... wysyła sms że znajdz nr do firmy od drzwi (bo coś tam się odkleiło i trzeba reklamować) ogarnij wszystkie faktury za materiały budowlane (bo mi umkło a można przecież odliczyć vat) itp ... ja wiem ze on musi wstawać wczesnie do pracy ale też by mógł takie pierdoły załatwić :(

Idę dziś do rodziców .... się zrelaksuje ... :) ciekawe jak bartek na karpie zareaguje :P

A tu mama mnie posadzila za kare ... ale jej nie wyszlo bo mialem ubaw po pachy :P

Załączniki:

11 lata 3 tygodni temu #809430 przez malutkamilka
czesc dziewczyny,
znowu zaniedbalam was przez kilka dni, a to z powodu malego i duzego dziecka w domu jesli wiecie o co mi chodzi ;)

Duzo mialam do nadrabiania ale sie wyrobilam tylko juz nie mialam mocy by cos naskrobac a nie chcialabym tylko poinformowac was o sobie...

Boziu niech to nasze kochane malenstwo szybciutko wraca do zdrowka- tyle oraczki a lekarz zlekcewazyl bo nic procz tego nie slyszal! toz to szok co sie wyprawia na tym swiecie. A dos zpitala tez bym nie oddala. moja mama mnie nie oddala do szpitala jak bylam powaznie chora bo stracila pierwsze dziecko w szpitalu bo go tam oddala i tym sposobem w swojej ksiazecce zdrowia mam wykrzykniki na cala kartke z adnotacja ze matka nie wyraza zgody na leczenie dziecka w szpitalu.

A te sukienki to sama z checia bym zakupila dla Wikuli- uwielbiam ja w sukieneczkach. Ja mam kilka takie na swieta ale w ktore ja ubiore to zobacze ktore beda idealnie do niej pasowac.

Szosteczka a jakie piekne te szopki, masz talent i Twoje dzieciaczki rowniez.

Rysa trzymam kciuki za kolejny egzamin tym razem zdany- i nie przejmuj się niezdanym egzaminem. Jak to powtarzal mój nauczyciel „ mloda nie przejmuj się jak nie zdasz za pierwszym razem, ci co zdaja po kilka razy umieja lepiej jezdzic niż ci co zdali za pierwszym- tyle maja praktyki e egzamin to dla nich pikus” :)

Karolka to super ze podroz minela dobrze, Gabrysia widocznie nalogowa pasazerka bedzie- przynajmniej do ukonczenia 18 lat ;) super ze ladnie sobie spala a i dzien jej się wyreguluje w nowym miejscu wazne bys choc troche pilnowala waszego harmonogramu.

Ikunia teskno nam za toba ale chociaz od czasu do czasu do nas zajrzyj i zdaj relacje co u was i dużo zdrownka dlaa was dziewczynki.

Gochens to może jakieś oslabienie przed chorobskiem??? masz w domu cisnieniomierz-zmierz cisnienie wtedy może jakieś spadki pogodowe??? a może sygnaly z brzuszka ;)

Haniu a ile dajesz Lence tej kaszy manny na deserek? Bo ja mojej nadal po pol lyzeczki już chyba 3 tyg i co 2-3 dni i nie wiem kiedy mam dawac czesciej czy tylko zwiekszyc ilosc...?

Widze ze u was juz pachnie swietami, choinki, stroje na siweta i pysznosci w gotowosci...
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

Dziewuszki sliczne macie choinki- jeszcze będzie tak ze w piątek pojade z wiktoria po choinke sama ja obsadze ubiore, posprzatam dom i dorobie potraw na swieta i pojade do banku po wyplate zrobie zakupy....

A no i niedlugo będę z wami na bierzaco bo maz mi kupil na urodziny i na swieta tel. tylko w tyg będę mieć karte do niego bo moja w tym formacie nie pasuje i nie będę musiala laptopa uruchamiac by się odezwac.

Moja ma lek separacyjny. bylam wczoraj u mamy i poszlam do piwnicy do pieca podlozyc a jak wrocilam to mala tak wyla ze szok. mama mowi ze jak wyszlam rozejrzala sie po kuchni, pokwekala i jak zobaczyla ze mnie nie ma a ona ja bierze to zaczela ryczec takimi lzami ze nie wiedziala co jej jest, czy cos ja boli, czy co. nic nie dzialalo. noszenie, herbatka, smoczek...

Dobra, pranie sie pierze a ja ide wezme kwiaty z balkonu do torebek ubiore mala i ide na miasto oplacic ostatnie rachunki w tym roku i na dzialke wsadzic do ziemi kwiatki bo na balkonie juz mi na nowo liscie puszczaja i jeszcze zakwitna jak tak dalej cieplo bedzie.

11 lata 3 tygodni temu #809458 przez Gochens
Witam :laugh:

No i jak to mówią nie chwal bo zapeszysz, i tak jak Alan spał dwa dni bez pobudki to dziś były 4 :dry:

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

Heh i mam nadzieje że to nie brzuszek :side: chociaż dziś mi się śniło że miałam osobistość w brzuchu i mnie kopala :S

Musze kończyć

11 lata 3 tygodni temu #809468 przez Sophie25
Witamy sie i My! :)

Malutka dobrze ze jesteś :)
Moj J kiedys mnie tak wpienił zrobiłam mu rizotto a wiem ze lubi,ostałam sie zeby mu smakowało a on " no nie za bardzo mi podchodzi zamowie sobie pizze" mysłałam ze mu łeb rozwale!
Naszczescie jego brat zjadł bez marudzenia! :)

Zosia marudna strasznie w nocy było kilka pobudek ale naszczescnie nie było juz w nocy goraczki i jestem przeszczesliwa! :D

Dzisiaj ubiore choinkę i zrobie uszka,potem zamroze ale przynajmniej jedno bedzie z głowy :)

kakaszka gdzie jestes ? :D

11 lata 3 tygodni temu #809470 przez aleksiaa88
Nie mam dziś weny do niczego bym siedziała i patrzyła w okno.

11 lata 3 tygodni temu - 11 lata 3 tygodni temu #809506 przez Agusia83
hejka...ja wczoraj chciałam Wam oś skrobnąć, ale ciagle mi się jakieś errory pokazywały :angry: nie wiem o co chodzi..
Jojcenia Emilki i marudzenia c.d....

Malutka,

Aleksia, co się dzieje? Słabszy dzień?

Ja na Artka nie mam co narzekać, obudził sie o 3:45, zjadł mleko i spał do 8 :laugh: Ale wiecie, chyba zacznę mu podawać w nocy herbatkę..i postaram się go odzwyczaić od mleka...

dziś chciałam robić farsz do uszek...ale nie mam składników i nie mam nikogo, kto mógłby posiedzieć z dzieciakami bym wyskoczyła c=do sklepu :(

A Bartus w koszu na bieliznę uroczy :laugh: usmiech pierwsza klasa

11 lata 3 tygodni temu - 11 lata 3 tygodni temu #809533 przez Hania84
Witam i ja :)

Lena dziś w nocy ładnie spała...obudziła sie tylko raz o 3 na mleko. Rano wyciągnęłam jej aspiratorem pełno glutków...więc poszłyśmy dla świętego spokoju do pediatry. No i on mi powiedział że aspiratorem mam nie wyciągać smarków bo mogę uszkodzić błony w nosie i może się jej rzucić krew... :huh: i bądź tu mądry...zapisał mi krople do nosa i mam jej zakraplac 3 razy dziennie przez max. 5 dni... powiedział ze smarki mają same wychodzić. No a ja chciałam jej ulżyć bo miała geste i głęboko siedzące B) to jak miałam jej pomóc?
Ogólnie jest czysta na oskrzelach i płucach...uszka też okej. :)

Ogólnie jest grzeczna i pogodna...teraz ładnie się bawi na tapczanie :)

Bartuś świetnie wygląda w koszu :) moja kuzynka robiła tak samo ze swoją córką ...nakładła jej pełno zabawek i mała była bardzo długo spokojna...a dziś ta mała ma już 26 lat :silly:

Malutka współczuję ci...wiem co to znaczy nastarać się , ugotowac,nastac przy garach i ktoś podzióbie lub nie zje B) szlag może trafić...mój swego czasu tez tak mi robił...twierdząc że się odchudza B) a potem przyznawał że najadł się pizzy :P
Strajkuj i nie gotuj...niech z dzien lub 2 dni pochodzi głodny to zaraz uszanuje :P

kakaszka a tyś gdzie??? wcięło ją no... B) pokaz nam się tu !!!

Agusia ojjoj...ale masz z Emi i z D. B) współczuję ci też...i popieram...bardzo dobrze mu powiedziałaś...i wiesz co ja bym zrobiła na Twoim miejscu? nie ugotowałabym...abo nie poprała ciuchów z kilka dni...i powiedziałabym mu ze no przecież nie musze ze wszystkim zdążyć, jestem sama z 2 dzieci i nie ze wszystkim się wyrabiam. Chyba za dużo mu pokazałaś że ze wszystkim dajesz radę i się wyrabiasz i on teraz twierdzi ze tak ma być B)

Mój tez mnie wkurzył dziś...spał do 8.30 a o 9.30 wychodzi doi pracy i nie poszedł mi po zakupy B) i tylko "przepraszam" a ja mu wsadź se to do tyłka. Ja swoja cześć zakupów kupiłam a on ma mi iść po cięższe...powiedziałam ze dziś po pracy zapieprza wieczorem po nie jak nie chce mu sie wczesniej wstać B)

Ja kulinarne przygotowania do świat zaczynam dopiero w niedziele...a teraz i tak mam kupe roboty...dzis juz 2 pralka wstawiona...grzejniki pomyte...obiad się robi...zaraz Lena pójdzie spać...to musze koła od wózka umyć bo w gówienko wjechałam dziś B) srają te psy gdzie popadnie a niektórzy nie sprzątają po nich.
Juto pościel piore...

uciekam bo mam histerie w domu...

miłego dnia

11 lata 3 tygodni temu - 11 lata 3 tygodni temu #809535 przez aleksiaa88
Jeden domownik doprowadza mnie do pierdolca. Zbytnio nie gadam z nim od zawsze. Chociaz jak byłam mała to nie wiem jak to tam było. Ale teraz tylko odpowiadam na pytania i to tyle.

Podziwiam Cię Agusia, że dajesz radę z dwójką małą. Ja czasem z jednym nie wytrzymuje a szczególnie jak marudzi, a nie chce spać jeść chce bo wydaje swój taki specyficzny dźwięki smoczkiem a za chiny nie będzie jadł. I jak wszystko się skumuluje to można zwariować. I podziwiam Te które są tylko same z dzieckiem i nie mają nikogo do pomocy.

11 lata 3 tygodni temu #809542 przez Gochens
Cholera jasna napisałam mega posta i mi go wcielo :angry: :angry:

Agusia zgadzam się z Hanią nie powinnaś pokazywać ze jesteś wszystko robiąca bo i w końcu sama się zajedziesz :dry: i nie zazdroszczę sytuacji z córką wiem że na pewno jest ci ciężko mnie też czasem puszcza nerw. Przytulam mocno :kiss:

Haniu to dziwne ze nie można wyciągać tym aspiratorem przecież nie ciągnie się Cholera wie jak mocno no i nie zawsze gluty wychodzą same. Dobrze ze inne rzeczy okej :silly:

11 lata 3 tygodni temu - 11 lata 3 tygodni temu #809554 przez Sophie25
Agusia kochana!!! JEsteś DOBRĄ MATKĄ i super kobitką !!!! Ja Cie podziwiam kazdy ma takie chwile załamania a potem przechodzą,wystarczy przypomnieć sobie jak pierewszy raz zobaczylismy nasze pociechy :D <tule? :*
Twoj mezuś musi Ci wiwecej pomagac bo dostanie kopa od forumowiczek! haha
Sorkkii ze tak pojechałam z takim tekstem :D

Moj J tez jest wytyrany po pracy wczoraj narzekał ze boli go kregosłup ale jak mała płakała to naprawde z 3 g ją przenosił i bawił sie z Nią!

Dzisiaj patrze na dziasło a tu krew i gorne wyłażą ... Moje dziecko ma pecha jak nie goraczki to zeby teraz :( Taki mi jej szkoda jest płaczliwa i zapewne ja boli ;/ i tak jest mega dzielna kruszyna :*

A ja ide piec pierniczki :D

Gochens doskonale Cie rozumiem bo kurde wkurzyłam sie ostatnio bo tesciowa zaprosiła siostrzenice bo ta pokłocona ze swoja matka a tesciowej siostra a oni mi tak dzialaja na nerwy i oczywiscie wymagania powiedzieli co by to niechcieli a nic sie nie spytali czy cos zrobic,cos pomoc niccc.....

11 lata 3 tygodni temu - 11 lata 3 tygodni temu #809559 przez Hania84
Lena zasnęła...a mi coś strzeliło w kręgosłupie i nie mogę się wyprostować :angry:

Gochens - no trochę ciężka sprawa teraz...i niezręczna. Masz cieżki orzech...a mąż jak się na to zapatruje?
Wiesz co ja i tak będe tym aspiratorem jej odciągać bo nieraz jej zrzęzi i mnie to wkurza co najmniej( a i jej jest ewidentnie po tym zabiegu lepiej)...ja mu mówiłam że mam aspirator z kablem i on może zrozumiał ze ten kabel jej głęboko wtykam tam (bo coś mi tak pokazywał) a to przecież jest zupełnie inna sprawa. Oni tutaj nie za bardzo znają takie aspiratory...a przecież on ma najpierw grubą tubę którą wkłada się tylko do wierzchu nosa. Co lekarz to inna opinia. I nie raz trzeba na nich brac poprawkę.

aha malutka pytałaś o manne - ja daję jej płaską łyżeczkę...gotuję na wodzie (ilość to większy kieliszek do wódki , tak jak Ika kiedyś pisała - ja nawet daje kieliszek i trochę) 5 minut i gotowe i tę ugotowana kaszke razem z woda rzecz jasna daję do deserku (deserku je pół słoiczka) i to mi tak go jeszcze fajnie zagęszcza :) i je jak ta lala :) aha no i dajemy codziennie taką porcję manny przez 2 miesiące a przez kolejny miesiąc 2 łyżeczki manny codziennie...i po tych 3 miesiącach ekspozycji można już wprowadzic pełnowartościowy posiłek zbożowy :)

Lece rozwiesić pranie i poprasować.
kurde warzywa na obiad mi sie lekko przypaliły :angry: a to przez to że latam to tu to tam :P za dużo na raz chcę zrobić i potem tak jest :P

Zosia gratulujemy górnych ząbków :lol: czyli będzie miała zaraz 4? :)

11 lata 3 tygodni temu - 11 lata 3 tygodni temu #809564 przez malutkamilka
Agusia jestes super swietna matka, nie jedna ci podziwia o nie daj sie mezowi bo oni tacy wszyscy sa- najbiedniejsi i najbardziej poszkodowane istoty szukajace zrozumienia. buziaki

Haniu ja tez odciagam glutki i jakos nic jej sie nie dzieje wiec nie wiem skad pediatra ma takie info przeciez nie gmerasz tym aspiratorem w nosie tylko przykladasz i zasysasz... zreszta jak tysiace innych matek

Gochens to tak jakbys byla postawiona po sciana, wzieta na litosc- moze powiedzcie z mezem ze macie ospe albo inne plany (zarcik tak na poprawe humoru)

widze ze nie tylko ja burkam sie z partnerem... ta pelnia na nich jakos dziaola inaczej niz zwykle czy co, a moze na nas kobiety ze sie tak czepiamy... hmmm

Sophie a moze Zosia miala goraczke przez wychodzace zeby= bo tak wszyatkie prawie na raz i to gorne- slyszalam ze nawet glowa moze je bolec

dziekuje Haniu za odpowiedz, czyli Wiki dostaje jeszcze do polowy stycznia te pol kieliszka :D

Tez lece wywiesic pranie a pozniej polozyc Wikktorie spac ;)

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka