BezpiecznaCiaza112023

Macierzyństwa pierwszy tom ;)

11 lata 3 tygodni temu - 11 lata 3 tygodni temu #809123 przez Hania84
Lena od 14 spi...obiad się robi...

...a ja zła jestem bo nie mam jeszcze wszystkiego z produktów kupione...a nie chcę za dużo chodzić po dworze jak Lena przeziębiona a na mojego nie można za bardzo teraz liczyć bo praca...wkurzam się tylko bo ja do przodu lubię mieć wszystko na ostatni guzik dopięte.
Jutro ostatni dzień bez opadów ma być i chyba jutro z Leną sie wybiorę do lekarza i po kolejną część zakupów...a jeszcze pranie pościeli chciałam zrobić jutro ...ale jak pójdziemy w tany to będe to musiała przełożyć na czwartek ... ech ...

Ja na wigilię robię zupę grzybową, krokiety z kapustą i grzybami, kapustę kwaszoną z pieczarkami (myślałam by dodać białą fasolę do tego ale nie wiem jak to będzie smakowac bo nigdy nie robiłam) ryba opiekana plus 2 rodzaje ryb w półmiskach ( po grecku i w ananasie) i to wszystko a na drugi dzień swiąt dorobię jeszcze galat, kotleciki z kuraka i może sałatkę. Z ciasta robię rafaello na krakersach i kupię ze 4 kawałki sernika i tyle.

Pierogi uwielbiam :blush: ...z kapusta i grzybami albo ruskie...takie własnej roboty...ale nie wyrobię się ze wszystkim...i tak mam sporo pracy z tym co chcę przygotować.

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 3 tygodni temu #809137 przez aleksiaa88
Mężu zabawia się z małym na łóżku dorwali mój tel , a tak w ogóle to mały od niedzieli taki wesoły jest, a jaki ruchliwy zmienił się trochę.

11 lata 3 tygodni temu #809150 przez Sophie25
O to wasze maluszki pospały :D
Moja iskierka spała godzine :)

Zaczeła dzisiaj wymawiać tak dziwnie brzmiaće " dadadada" cos takiego tak rechocze jakby haha :D :D a jakie to śmieszne jest :D :)

A ja dzisiaj znalazłam świetny przepis na karpia w galarecie! :D

Dajcie jakies zdj bo pusto nam tu :D

11 lata 3 tygodni temu - 11 lata 3 tygodni temu #809154 przez aleksiaa88
A to ja wstawię

Tak wczoraj wyglądało spanie koło 23

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

11 lata 3 tygodni temu #809170 przez srenka_918
Witam Was ;)

Pawełek chyba się ode mnie zaraził... Marudzi i troszkę gorączki miał... Ale już jest lepiej..
Zasnął i mam nadzieję że dłużej pośpi..

Ale za to ja się trochę lepiej czuję... Katar nadal męczy ale nie jest już tak upierdliwy...
Dziękuję Wam za życzenia zdrówka ;)

Dzieciaczki jak zwykle słodzakowate ;)
Zośka fajne ciuszki dostała ;) Będzie kolorowa ;)

Ja już zrobiłam uszka do barszczu i zamroziłam ;) Jutro będę robić pierogi z kapustą i grzybami i też zamrożę i rozmrożę jak będzie na nie pora ;)
Okna będę myć jak mnie choróbsko odpuści... Mam nadzieję że zdążę przed świętami... A tylko te cholerne okna mi zostały...

A jutro będę polować na choinkę ;) Zdecydowaliśmy z mężem że zapoluję na jakąś w doniczce małą za rozsądną cenę, bo jednak żywa to żywa a nie te sztuczne bez tego zapachu i klimatu...

Wszystkim życzę duużo zdrowia! Bo coś się rozsypujemy...

11 lata 3 tygodni temu - 11 lata 3 tygodni temu #809190 przez Hania84
Załączniki:

11 lata 3 tygodni temu - 11 lata 3 tygodni temu #809200 przez Sophie25
Ale Albert jest ślicznyyy :* I jak pieknie sie podnosi :) :D fajna ma ta posciel :D

Hania ale czadoweeeee zyczenia to ja tez Ci zycze kochanaa :*
I Wam dziewczeta :*

A to ja tez wstawie :D :D

Pomysł mialas Mega Hania mohlam takie kartki powysyłac hah :D

Chyba przygotowania ida pelna para bo mało nas dzis :D

Agusia mi znikneła :)
Załączniki:

11 lata 3 tygodni temu #809207 przez aleksiaa88
U mnie jeszcze nic się nie dzieje za wcześnie nie robimy za dużo więc wystarczy 2 dni wcześniej zacząć, a sprzątam ostatniego dnia a w Wigilię jeszcze kurze wycieram bo nie może być ani pyłku. Taka choroba moja.

11 lata 3 tygodni temu #809237 przez Sophie25
Moj maz tak ma Agusia a ja sie od Niego zaraziłam tym pedantyzmem i wszystko tez musi byc na cacy :D Nawet wszystko na polkach musze miec rowno poukladane a bibeloty rowno rozmieszczone i parzyscie na meblach :)

11 lata 3 tygodni temu #809277 przez Gochens
Jestem z wieczora :-)

Byliśmy po choinkę kupiliśmy żywą jest bardzo ładna i ponoć ma korzeń wiec się wstawi na działkę. do tego bombki, lampki, i światełka :-) jeszcze kilka rzeczy do dekoracji stołu i bieżnik :lol: obkupieni jak się patrzy.

U nas na wigilii jest zupa grzybowa, pierogi z kapustą i grzybami, kapusta z grochem karp smażony, śledzie, makiełki, smażone grzyby kompot z suszu i sernik oraz makowiec. Dorobie jeszcze karpia po żydowsku a teściowa zrobi jeszcze pieczarki w panierce :)

Alan śpi o dziwo usnął sam ja piję winko i oglądam jak mężu gra ale chyba zaraz mi się to znudzi.

Fajowe kartki! Albert jak wywija ;)

11 lata 3 tygodni temu - 11 lata 3 tygodni temu #809280 przez Hania84
hehe Sophie prawda że fajny pomysł na e-kartki :lol:

Albert mały wywijas :)

Lena spała do 17 :) potem zjadła deserek z manną...drzemka przed 19 po 20 kapanie i mleko a teraz siedzi i się bawi bo jeszcze spac się nie chce :blink: tak za 20 minut ja położę :)
zaraz lece się kąpać :)

Mój obiecał mi że jutro rano pójdzie po zakupy :)

A Agusię ciasteczka pochłonęły na dobre :D

miłego wieczorku

11 lata 3 tygodni temu #809294 przez Gochens
Pomysł bardzo fajny można by zrobić taką sesje z naszymi bąblami :-) pewnie fotki się posypia po świętach :)

Hania tylko napisz dokładnie co potrzebne bo wiesz jak to z facetami hihi :silly:

11 lata 3 tygodni temu - 11 lata 3 tygodni temu #809295 przez Agusia83
Co chcialam napisac posta, to jakis blad sie pokazywal :( :angry: od rana czuje sie dupianie...glowa mnie non stop boli...o 4 wstawalam do Artka na mleko, a w myslach prosilam by sie nie przewrocic nad jego lozeczkiem, lub by ktos mnie dobil...
glowa mi peka przy schylaniu...doslownie jakby ktos mi ja miazdzyl zaczynajac od potylicy a konczac na szczece :angry:

Nie wiem jak to zrobilam, ale jeszcze osprzatalam szafki w kuchni...Artus mial dziwna mine jak skakalam po stolkach, a EMi non stop prosila bym zeszla, bo zaraz spadne......a poza tym dzis byla niemozliwa...rano jajecznice mi porozwalala po calym pokoju, pozniej mnie nie sluchala, rzucila pilotem...a ja myslalam, ze oszaleje...a co sie okazuje...pelnia dzis, wiec moze dlatego szalala tak..oby jej szybko przeszlo, bo inaczej to mnie wywioza do wariatkowa :silly:

zdjecia dzieciaczkow cudne :lol:
a kto dostal takie piekne sukienki?kurcze, ze dla maluchow takowe robia, a dla nas czasem do d :silly:
a w lozeczku, kto tak kuka? A tu godzina 23?

mialam Wam tyle napisac...i pisze tak naprawde tego posta ponad godzine...

a odnosnie ciasteczek...to zrobilam je dzis...i sa pyszne...D. pochlonal chyba polowe, z ja zjadlam 2 i mi wystarczylo...

11 lata 3 tygodni temu #809302 przez Sophie25
Agusia daj troche tych ciastek :D
A ubranka Zosine,wystroje ja w swieta :D

A z mezem co sie stało ? :(

Gochens a zdj pewnie sie posypią dzieciaczkow koło choinki :D i wystrojonych przeslicznie :)

11 lata 3 tygodni temu #809312 przez aleksiaa88
Co to są makiełki ??

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka