BezpiecznaCiaza112023

Mamusie MAJ 2012

13 lata 3 tygodni temu #335867 przez Paula88
Hej dziewczyny :)
Jak to się stało, że już jesteście nastawione na cesarkę, macie wskazania ze względu na ułożenie dzieci czy jakieś inne?
Mnie wkurzają znajomi tekstami, że już niedługo będzie słychać krzyk... mnie jakoś to nie bawi, bo chodzi im o mój krzyk przy porodzie :(

Nothing's gonna change my love for you :*
http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=32211

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

13 lata 3 tygodni temu #335888 przez beadka7
Paula ja też już słyszę takie dogryzanie ze strony znajomych.. najbardziej jednak boli mnie jak mówią "jesteś już naprawde duża" albo "o! Becia się toczy do nas " czy coś w tym stylu ... niby to śmieszne, na początku nawet dla mnie, ale jak słyszy się to po raz setny to robi się przykro..

13 lata 3 tygodni temu #335907 przez ewel7
to i ja się pochwalę brzusiem :)
Załączniki:

13 lata 3 tygodni temu #335909 przez MartiO
ewel7 też zazwyczaj noszę soczewki... teraz okularki bo muszę nowe zamówić ale moje oczy dobrze je tolerują... mimo, że noszę w systemie przedłużonym i często dłużej niż powinnam... też na jednym oku mam astygmatyzm... 0,5 i okulistka stwierdziła, że przy takim poziomie mogę nosić zwykłe... jak na razie nie narzekam...

Misia fajny brzusio :silly: my musimy umówić się na sesję... to może po coś powrzucam ;)

13 lata 3 tygodni temu #335946 przez misia88
Ja jakoś jeszcze nie mam stracha przed porodem... Wiem, że muszę dać radę i tyle. :P

Dziewczyny, macie może jakąś listę, jeśli chodzi o torbę do szpitala? Chyba czas zacząć powoli się pakować :P

13 lata 3 tygodni temu #335952 przez marzenieeee
ja wydrukowałam sobie listę stąd www.bebilon.pl/content/documents/bebilon...owac-do-szpitala.pdf , ale warto dowiedzieć się w szpitalu w którym będziesz rodzić co trzeba wziąć

mama 3 aniołków 08.09 5tc, 03.10 9tc, 15.05.11 Lenka 21tc [*],

13 lata 3 tygodni temu #335955 przez karolina238
Witam brzuchatki :)

dawno mnie nie było, nie mogłam wejść na wątek :( caly czas mnie wyrzucało i antywirus mi się załaczał tak jak by wątek był zawirusowany :(

Śliczne macie brzuszki :) też wstawię zdjęcionko. Ostatnio wszyscy mi mówią że będzie chłopczyk bo mam mały brzuszek tak jak by był przyklejony i cera nic się nie zmieniła oprócz tego że mam suchą skórę :( a lekarz mówi że będzie córcia. Co myślicie o kształcie brzuszka a płci dzidzi?

Dobrze że mam ubranka i dla chłopca i dla dziewczynki bo kupowałam przeważnie żeby pasowały do obu płci, i nie wiem co bym zrobiła bez ciucholandów, po prostu nie byłoby nas stać na wyprakę :( a co mówić o ciuszkach na później, jak kupowałam trzy pary śpioszków z kaftanikami (u mnie w szpitalu muszą takie być w wyprawce)czapeczkę i pare skarpetek to zapłaciłam ponad 100zł, a materiał jak dla mnie to gorszy niż w ubrankach ciuchlandowych, a to niby 100% bawełna i polski produkt.

13 lata 3 tygodni temu #335956 przez karolina238
Coś mój sówaczek szwankuje :( bo mam termin na 23.05 to już na suwaczku powinno być 32 tydzień i 4 dni

13 lata 3 tygodni temu #335957 przez karolina238

to tak na próbę ba zrobiłam nowego suwaczka

13 lata 3 tygodni temu - 13 lata 3 tygodni temu #335958 przez karolina238
no i ten tesz mi się nie udał nie wiem co z nimi jest :(

13 lata 3 tygodni temu #335959 przez marzenieeee
Ale widzę że suwaczek dobrze ustawiony ja mam termin na 24.05 i wszystko sie u mnie zgadza

mama 3 aniołków 08.09 5tc, 03.10 9tc, 15.05.11 Lenka 21tc [*],

13 lata 3 tygodni temu #336078 przez akciak84
karolina ja mam termin na 20.05 i suwaczek jak poniżej, a ty masz 3 dni za mną.
chyba w porządku?

13 lata 3 tygodni temu #336080 przez akciak84
ewel fajny brzusio...ja też umieszczę po sesji brzusznej, którą zrobimy w drugiej połowie kwietnia. Ja już myślałam, ze w ogóle nie masz okularów (nawet takich roboczych właśnie na wieczór).A ja też mam astygmatyzm na dwóch oczach i noszę soczewki...

13 lata 3 tygodni temu #336155 przez patrysiuniusia
Hej dziewczyny a czy wada wzroku nie jest wskazaniem do cesarki? Bo tak mi coś kolezanka mowila ktora miala po prostu duza wade i powiedzieli ze duzy wysilek moze ja powiekszyc i miala cc.
Mam pytanie, co zrobić zeby na poczte nie przychodzil za kazdym razem mail z info ze ktos cos napisal na forum, nie moge sie dostac do edycji profilu bo mnie wrzuca na glowna:|

13 lata 3 tygodni temu #336159 przez patrysiuniusia
Jak patrze na wasze brzuszki to moj jakis marny :( mam nadzieje wielkosc dziecka nie jest adekwatna do wielkosci brzuszka bo moje byloby mizerne :( a niby +15kg

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka