BezpiecznaCiaza112023

Mamusie MAJ 2012

13 lata 3 tygodni temu #335055 przez MartiO
w Szczecinie temperatura też nie poraża... 9,5... ale słoneczko ślicznie świeci... może później uda nam się też wybrać na spacerek... na Błoniach powinno być już ślicznie... pełno kwitnących krokusów... a pod wieczór prawdopodobnie Castorama... zakupki do remontu pokoiku Młodego ;) chcemy przemalować bo na razie jest calutki różowy :silly:

Marzenieeeee my prawdopodobnie w Bobasie będziemy kupować wózek... jak na razie najbliżej nam do TAKO NIX... a chyba tylko tam go widzieliśmy... nie wiemy tylko jeszcze na jaki kolor się zdecydujemy...

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

13 lata 3 tygodni temu #335060 przez marzenieeee
MartiO my w bobasie wzięliśmy Babyactive el Nino tylko tam go widziałam no i tam go kupiliśmy a wygląda tak:

mama 3 aniołków 08.09 5tc, 03.10 9tc, 15.05.11 Lenka 21tc [*],

13 lata 3 tygodni temu #335065 przez MartiO
całkiem fajny... też go oglądałam... ale nam spodobał się NIX... ma fajne możliwości jeśli chodzi o budę... podobnie jak część Tako Captiva bodajże..., że można fajnie zabezpieczyć dziecko przed dużym wiatrem lub słonkiem, na zdjęciach tego nigdzie nie widać ale ma w część daszku wszytą folię i można to rozłożyć opuszczając daszek niżej...

www.albertos.pl/component/virtuemart/det...owo%C5%9A%C4%86.html

wcześniej nazywał się Princess dino.sklep.pl/nowy/tako-nix-2011-spacero...e5e777a76dd9622fa54a

www.artykulydzieciece.pl/detale.html?id=950

niewiele jest o nim w necie...

13 lata 3 tygodni temu #335067 przez marzenieeee
też fajny ... co do TAKO to naprawde mają tam wielki wybór, mi akurat zależało na lekkim wózku stelaż w el nino ma tylko 5kg

13 lata 3 tygodni temu #335071 przez MartiO
też pod tym kątem go oglądałam... okazało się jednak, że będziemy mogli zostawiać wózek na dole w piwnicy... myślę, że ostatecznie gondolkę będę nosić ale stelaż jakoś będziemy zabezpieczać i zostawiać na dole... ma również wysoko położoną gondolkę... nie jestem może wysoka bo mam 164 cm ale problemy z kręgosłupem się pojawiają... a tu nie nie trzeba się schylać do dziecka...

13 lata 3 tygodni temu #335075 przez marzenieeee
no ja mam akurat 160 więc brałam wózek pod siebie a reszta to już się niech martwi :) no to super że udało ci sie załatwić zostawianie wózka w piwnicy ... kurde jak sobie pomyślę o tych twoich schodach to aż się przerażam ...

13 lata 3 tygodni temu #335076 przez MartiO
my z Mężem oboje nie jesteśmy wysocy... (mąż 170) ale mimo to przymierzaliśmy się do niego... i jest ok... wcześniej podobał nam się warrior... na Słonku w Bobolandzie mieli go naprawdę w fajne wersji bo właścicielka zamawiała pod siebie i trochę modyfikowała (kolorki, podobne rozwiązanie jeśli chodzi o budę, rączka itp)... ale właśnie tutaj w Bobasie Paweł porównywał sam ciężar spacerówek (bez stelaży) i nix wychodzi odczuwalnie lżej... Dziadkowie w razie "w" też niewysocy ale myślę, że sobie poradzą... poza tym wybieramy się w sierpniu na 3 tygodnie nad morze z młodym (mój jedzie tam do pracy i ma możliwość zabrać nas ze sobą) i chcę mieć coś z czym dam sobie radę na leśnych ścieżkach :silly:

13 lata 3 tygodni temu #335078 przez marzenieeee
pewnie i nie tylko leśne ścieżki ale i piach ... ale masz fajnie ... my to na spacerki na głębokie będziemy jeździć :)

13 lata 3 tygodni temu - 13 lata 3 tygodni temu #335080 przez MartiO
poza tym zauważyłam, że jak chodzę po mieście to patrzę na wszystkie wózki... co to... +/-... itd. wczoraj widzieliśmy wózek (nie wiem niestety jaka firma) gdzie góra gondoli sięgała rodzicom trochę powyżej połowy uda... nie wiem jak z wygodą dla kręgosłupa podczas wkładania malucha do czegoś takiego... albo schylania się, żeby zajrzeć co się dzieje...

a poza tym na głębokim też fajnie ;)

13 lata 3 tygodni temu - 13 lata 3 tygodni temu #335082 przez marzenieeee
no rzeczywiście pewnie im ciężko ... ja to patrzałam taki co będzie mi wygodnie wkładać i wyciągać malucha

No tak tez fajnie i mamy jeszcze park i lasek arkoński :) hihi w razie co można jeszcze nad szmaragdowe podjechać :)

13 lata 3 tygodni temu #335084 przez MartiO
albo na krótsze spacerki Błonia, Kasprowicza, Rusałka i Różanka ;)

13 lata 3 tygodni temu #335085 przez marzenieeee
dobrze że my ten park mamy blisko i jest ogromny :)

13 lata 3 tygodni temu #335090 przez MartiO
choć właśnie dlatego, że w centrum i blisko to zawsze pełno ludzi tam... zostaje jeszcze mini park przy Wojciecha, albo przy torach przy dawnej stacji Pogodno... tamtędy to chyba można dojść praktycznie gdzieś w okolice Różanki ;) będzie gdzie chodzić ;)

albo druga strona i Wały po przebiciu się przez miasto ;) jak dokończą jeszcze nabrzeża tez będzie fajnie...

13 lata 3 tygodni temu #335091 przez KAMI
no i tu mam zagwozdkę... oboje z mężem jesteśmy wysocy (180cm i 190cm) a wózek dostajemy od znajomych ok 160-170cm. I teraz mi do głowy przyszło jak to będzie ???? nie myślałam o tym wczesniej ciesząc się że taki wydatek odpada... ;)

13 lata 3 tygodni temu #335094 przez marzenieeee
MartiO u nas to jest gdzie łazić :) pełno tego wkoło :) my mamy jeszcze działeczkę koło zajezdni Pogodno :)

KAMI no trochę z was wielkoludki :)

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka