BezpiecznaCiaza112023

Mamusie MAJ 2012

12 lata 4 miesiąc temu #407426 przez beadka7
Nataleczka to napewno od szczepionki, mówią, że i 3 dni dziecko może mieć humory, gorączkę, a co za tym idzie płacz i nerwy. U mojego malucha po szczepieniu też nerwy były, tzn on się denerwował i marudził- nosiłąm go do wiecora, a jak zasnął to już spał.

Misia ja się właśnie zastanawiałam kiedy coś można wprowadzać, ale myślę, że najwcześniej za 2 m-ce zacznę od jakiś soczków, kaszek itp. A Ty ?? A jeśli chcesz to mogę się rozejrzeć za jakimiś tanimi noclegami w Gdańsku :) wybieracie się na urlop nad morze ?? :)

karolina bardzo dziękuję, ale do modelki to mi daleko :) :)

Co do zasypiania to mój mały albo od razu zasypia przy cycu albo przy butli, a jeśli nie zaśnie to kładę go na łóżku lub w łóżeczku, pomarudzi trochę, pokwęka i sam zaśnie, także z tym na szczęście nie mam problemu.

A krzysiu póki co się nie podciąga, ale ma bardzo silny uścisk i jak zaciśnie pięść (często z moimi włosami w środku) to ciężko jest ją rozluźnić lub otworzyć :)

My chrzcimy w sobotę, mam stresa jak nic, w dodatku nie mam sukienki :( nic nie mogę znaleźć.. a tą białą którą Wam pokazywałam jednak kupiła siorka.. :(

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 4 miesiąc temu #407486 przez dziewczyna84
Karolina, u mnie tak samo jak twoja Julcia , Macius robił. Wypluwał i śmiał się. mówiłam wtedy, ze chce powiedzieć: "Oj mamuś, kogo ty chcesz oszukać. cyca dawaj :) ".
Od niedzieli daje mu smoka gdy zasypia i marudzi, pomaga ale pod warunkiem ze nie jest głodny bo wtedy sie drze i go wypluwa.
I pomógł przy spacerach. Wczesniej po godzinie biegłam do domu dawać cyca, a teraz daje smoka, chwilunie marudzi i zasypia. I jeszcz e godzinkę łazimy.
Próbuj. Trafisz na odpowiedni moment i załapie.

12 lata 4 miesiąc temu #407493 przez akciak84
aostra
to jakiś kszmar ta teściowa :( Zboczona jest :(
Ja też odciągam mleko i mojemu podaję :) Póki co na 4 z 6 posiłków starcza

co do usypiania to kładę do łóżka po kąieli i jedzonku,daję smoka, coś mu poczytam, poopowiadam z jakieś 3 min.Mówię często, ze noc się zaczyna i co będziemy robić jutro.Czasami mąż z nim siedzi i parę razy smoka powypluwa, ale szybko dość zasypia :)

12 lata 4 miesiąc temu #407497 przez dziewczyna84
a to moj maluszek, aktualne zdjęcia :)

12 lata 4 miesiąc temu #407507 przez dziewczyna84
oj nie potrafie dołączyc bezposrednio zdjecia na tym forum :( nie wiem czemu mi nie wchodzą.
Przesyłam link do jego poprzednich zdjęć . Dodałam 5 nowych .w wózeczku, ze mną, jak podnosi głowkę, ze smokiem i COOL DUDE :)
pokazywarka.pl/rn0egd/

12 lata 4 miesiąc temu #407517 przez nataleczka_92
Dzięki dziewczyny za rady. Dałam mu czopka i miejsca po ukluciu posmarowałam altacetem w żelu dla dzieci,poleciła mi pani w aptece. I jest jakby lepiej. Misia to mówisz że szczepionki skojarzone są lepsze?bo ja znowu słyszałam że dzieci gorzej na nie reagują że względu na dużą ilość przeciwciał w jednym(jakoś tak-nie pamiętam dokładnie jak to było)) dlatego zdecydowałam się na te zwykle...a teraz żałuję,bo może mały przeze mnie tak cierpi. A jakbym mu wykupiła to byłoby inaczej...

12 lata 4 miesiąc temu #407527 przez aga2+1
dziewczyna ale słodziak taki do schrupania:) Bardzo ładnie głowe podnosi:)

12 lata 4 miesiąc temu #407535 przez dziewczyna84
Nataleczka mnie przekonały poniższe informacje:

sczepionki 5w 1 lub 6w1
* stanowią mniejsze obciążenie dla organizmu dziecka; chociaz uodparniają przed wieloma chorobami naraz, to zawierają okolo 300 razy mniej antygenów w porównianiu do bezpłatnej szczepionki
* otrzymują mniej substancji pomocniczych (konserwantów) niż gdy serwowane sa 3 szczepionki na raz. Tu otrzymują tylko jedną dawkę

Dlatego wszystkie działania nieporządne mają mniejszą szansę wystąpienia bo to jedna szczepionka na raz a nie np. trzy.

12 lata 4 miesiąc temu #407542 przez dziewczyna84
dziękuję Aga.
Rośnie kawaler dla waszych dziewczynek :)))

12 lata 4 miesiąc temu #407564 przez aostra
stosuj metode 775533, najpierw 7min jedna, pozniej 7druga piers, i tak samo po 5min i po 3min, ta metoda pobudza laktacę, ja mam na 6 posiłków, ba sciagam ponad litr dziennie(ok. 1,2litra do 1,5 nawet !!!), wiec sporo mi zostaje :)

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

12 lata 4 miesiąc temu #407578 przez misia88
beadkaNo właśnie ja tak myślę ok. 4miesiąca wprowadzić jabłuszko, marchewkę. Jednak poczytałam o tym trochę na necie i piszą, że jeśli dziecko dobrze przybiera i jest na cycu to można poczekać do pół roku. Teraz sama nie wiem, bo Lila przybiera nawet baaardzo dobrze. Może poradzę się pediatry jeszcze :)
Chcielibyśmy wybrać się na urlop, ale kolegi mąż zawiódł. Miał nam nakręcić noclegi i ostatnio okazało się, że nie da rady. Teraz musimy na cito czegoś szukać. Będę wdzięczna za każdy tani namiar :)
Jeśli chodzi o chrzciny to nie martw się. Gorszych, które ja przeżyłam chyba nie mogą być. :P Ceremonia to pikuś. ;)
akciakWłaśnie sobie uświadomiłam, że dla LILI nie mam żadnej książeczki. Chyba muszę coś kupić i zacząć jej czytać, bo lubi jak się do niej mówi. :)
dziewczynaAle śliczne zdjęcia :D Jakie duuże oczka :)
nataleczkaJak moja Lila miała opuchnięte miejsce po ukłuciu to przykładałam gaziki nasączone sodą oczyszczoną - tak pediatra radził. Jeśli o szczepionki chodzi to wiesz... każdy inaczej mówi. Ja wzięłam 5w1 i jestem zadowolona. Jednak co dziecko to inaczej przechodzi i nie ma reguły. Widocznie Twój maluch tak reaguje na szczepionki i nie wiesz jak zareagowałby po skojarzonych... Głowa do góry, przejdzie mu. :)

12 lata 4 miesiąc temu #407579 przez Dotka
dziewczyna ale słodziak :D

nataleczka nie schizuj się jakby było gdybym wykupiła mogłoby byc tak samo albo i gorzej moze dziecko twoje jest bardziej wrażliwe zrobiłaś tak podjęłaś decyzje i na pewno była właściwa dzieci naprawdę różnie reagują

ja własnie jutro będę się umawiać na drugie szczepienia znowu bede przeżywać dorze że to tylko jedno ukucie tym razem ja wybrałam opcje 5w1

12 lata 4 miesiąc temu #407581 przez misia88
Wiecie co. Lili dostała super prezent na Chrzciny. Jeśli kiedyś będę miała chrześniaka/chrześniaczkę to też taki kupię. Mianowicie przenośne małe DVD. Można używać w domu, w podróży. Uważam, że to super sprawa, szczególnie, gdy się dużo podróżuje. :) To właściwie jedyny prezent rzeczowy LILI (reszta oczywiście kasa), ale naprawdę jestem z niego zadowolona :)

12 lata 4 miesiąc temu #407582 przez misia88
Dotka Wy chyba macie przesunięte te szczepienia, cio? Bo my 2 szczepienie mieliśmy jeszcze zanim Lili skończyła 3 miesiące.

12 lata 4 miesiąc temu #407587 przez aostra
ja mam akurat przesunięte szczepienia, ponieważ przed pierwszym dostał gorączki (tak jakby wiedział co go czeka :p ), a dokładniej stan podgorączkowy... nie wiadomo z czego, po prostu była, i przeszła po trzech dniach, lekarka powiedziała, że za wcześnie na trzydniówkę, najprawdopodobniej złapał jakaś bakterie, i organizm sam ją zwalczył, nie podawaliśmy żadnych leków, tylko więcej wody, żeby się nie odwodnił, i kompresy. Pierwsze szczepienie (oprócz w szpitalu) dostał na żółtaczkę, w przyszłym tygodniu będzie miał 5w1 tez się boje jak zareaguje ... ;/

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka