BezpiecznaCiaza112023

Mamusie MAJ 2012

12 lata 8 miesiąc temu #405636 przez dziewczyna84

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 8 miesiąc temu - 12 lata 8 miesiąc temu #405651 przez misia88

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

12 lata 8 miesiąc temu #405773 przez dziewczyna84

12 lata 8 miesiąc temu #405986 przez akciak84
misia
bardzo ci współczuję.Ale wydaje mi się tak jak dziewczynie84, że wyjazd was zbliży!I tego wam życzę z całego serca

12 lata 8 miesiąc temu - 12 lata 8 miesiąc temu #406208 przez beadka7
Misia on najwyraźniej nie docenia tego co ma, życzę Wam, żeby ten wyjazd poukładał mu w głowie i uświadomił jakie w domu ma szczęście, a raczej dwa szczęścia :*

A my tak jak widziałyście na fejsie po urlopie wróciliśmy, ale niestety mały ma zapalenie ucha. Na wyjeździe nie miał żadnych objawów oprócz wyciekającej wydzieliny z uszka, ani gorączki ani nic, ale w piątek wieczorem pojechaliśmy do szpitala, żeby sprawdzić co się dzieje. Mały dostał antybiotyk i dopiero wczoraj zaczął marudzić. Po tym cholernym antybiotyku zaczął wymiotować i mieć rozwolnienie, aż ma całą pupę czerwoną :( dziś w nocy prawie nie spał, a ja razem z nim, cały czas płacz i na rękach, na szczęście ma apetyt normalnie, mleczko je, herbatkę pije więc się nie martwię o odwodnienie. Moja mam pracuje w aptece i dziś przywiezie mi dla Krzysia coś osłonowego na żołądek żeby złagodzić te objawy. No i stan podgorączkowy się dziś pojawił 37,8 st. ehh... w sobotę chrzciny, mam nadzieję, że do tego czasu wyzdrowieje maluszek...

a ja nie mam do niczego głowy, a tyle zostało do przygtowania.. :(

Załączniki:

12 lata 8 miesiąc temu #406237 przez aga2+1
beadka ślicznie wyglądacie:)

12 lata 8 miesiąc temu #406251 przez Ingrid29
beadka ślicznie wyglądasz. Współczuje maluszkowi i Tobie również. Niech maluszek szybko zdrowieje.

12 lata 8 miesiąc temu #406254 przez Ingrid29
My bylismy wczoraj w odwiedzinach u prababci Arturka - focia z podróży:
Załączniki:

12 lata 8 miesiąc temu #406260 przez Ingrid29
dziewczyny, czy Wasze dzieciątka też się zaczęły ślinić i puszczać bąbelki-bo mój Arturek tak od tygodnia (niby to na zęby wygląda i może się tak ślinić z 2 miesiące zanim coś mu tam wyrośnie-ale na dole -jedyneczki dolne widziałam takie jakby małe gulałki) ?

dziś mój mężuś wyjechał na 2 tygodnie na Białoruś i zostaliśmy tylko we dwójkę z niuniem :(

12 lata 8 miesiąc temu #406261 przez KAMI

12 lata 8 miesiąc temu #406263 przez KAMI
Beadka śliczniusio :) Ja się też obawiam zapalenia ucha zwłaszcza że Maksio ma alergie na wszelkie czapeczki i chodzi bez. Staram się nie bywac w przeciągach ale same wiecie jak to jest...

12 lata 8 miesiąc temu #406268 przez beadka7
Dzięki dziewczyny! :*

Kami ja słyszałam, że zapalenie ucha się robi od bakterii wewnątrz ucha, a nie od przyczyn zewnętrznych takich jak przeciąg, ale nie wiem ile w tym prawdy.

Ingrid super zdjęcie :) no i napewno dasz sobie radę sama :) a 2 tyg napewno zlecą tak szybko, że się nie obejrzysz a mąż już będzie z powrotem:)

mój mały też się zaczyna ślinić, a co do bąbelków, to my się śmiejemy, że małemu piana z buzi leci, bo to tak właśnie wygląda :P No i dodatkowo piąstki w buzi muszą być :)

12 lata 8 miesiąc temu #406274 przez KAMI
Ingrid dacie radę na pewno :)
Maksio też puszcza bańki ze śliny i zjada piąstki :) w dalszym ciągu jednak nie lubi leżeć na brzuszku chociaż już sporo wytrzymuje i podnosi główkę. PO 2 min maksymalnie zaczyna marudzić. Z przewracania się też jeszcze nici...dzisiaj idziemy na kontrolę do neurologa, zobaczymy jakie są efekty rehabilitacji.

12 lata 8 miesiąc temu #406282 przez misia88

Dziewczyny, zapalenie uszka to podobno nie wina przeciągów tylko bakterii albo spływającej wydzieliny z noska.

Moja Liliś też pcha rączki od jakiegoś czasu i się ślini. Pediatra mi mówiła, że to niekoniecznie ząbki, a kolejny etap rozwoju, bo zaczynają pracować ślinianki. Poza tym dziecko przez pchanie rączek i różnych przedmiotów do buźki poznaje świat.

W sobotę mój skarbek pierwszy raz obrócił się z brzuszka na plecy :d Jeszcze 3 tygodnie i wprowadzam jej jabłuszko i marcheweczkę:D

12 lata 8 miesiąc temu #406295 przez aga2+1
misia wszystko się ułozy jak mąż wyjedzie i zacznie tęsknic za Wami. Czasami potrzebna jest właśnie taka rozłąka, żeby na spokojnie wszystko przemysleć i popatrzeć na pewne sprawy z innej perspektywy. Wszystko będzie dobrze:)
Co do zapalenia uszu to moja Kamila miała w 1 roku zycia 5 razy od ulewania. U małych dzieci te wszystkie kanał są bardzo krótkie i zwracane mleko leci wszędzie szczególnie jak dziecko leży na płasko. Bakterie szybko zaczynają działać i zapalenie gotowe. Niestety zapalenie uszu ma to do siebie , że lubi się powtarzać:( A najlepsze w tym wszystkim jest to, że mała nie dostawała antybiotyku tylko OSCILLOCOCINUM te granulki homeopatyczne. Działały na nią super lepiej niż antybiotyk no i szybciej. Ale każde dziecko jest inne i inaczej reaguje na dane lekarstwo.
KAMIa czy Twój synuś oprócz tego, ze wyginał się do tyłu miał jeszcze jakieś objawy napięcia mięśni? Pytam , bo moja Tosia nie domyka buzi i ma wiecznie języczek między ustami. Strasznie się wystraszyłam, bo takie wystawianie języka występuje w cięzkich chorobach genetycznych, ale lekarz mnie uspokoił i stwierdził, ze to może swiadczyć o nieprawidłowym napięciu mięśni w buzi - policzków i języka i że powinnam zgłosić się do logopedy to bedę wiedziec jak z małą ćwiczyć, zeby nie miała problemów z wymową i nie sepleniła.

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka