BezpiecznaCiaza112023

Mamusie MAJ 2012

12 lata 4 miesiąc temu #407588 przez Dotka
misia pierwsze było 28.06 6tyg.mija jutro więc tak jakoś a szczepienia robiliśmy w 7tyg :)

a co jedzenia tez myślałam o tych słoiczkach czy samemu robić marchewkę i jabłuszko ale tez sie zastanawiam czy wprowadzać zobaczymy tak jak piszesz spytać sie trzeba lekarza co radzi ale mam mieszane uczucia :P

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 4 miesiąc temu #407589 przez dziewczyna84
misia
ja tez mam jakos pozniej. pierwsze bylo pod koniec drugiego miesiaca, drugie szczepienie mam 3 października dopiero czyli ok. 8 tygodni później.

12 lata 4 miesiąc temu #407593 przez misia88
No ja raczej myślałam o tym, żeby dawać czyste jabłuszko i marchewkę, a nie słoiczki. Takie starkowane :)

My 11 września mamy już 3 szczepienie :P

12 lata 4 miesiąc temu #407595 przez dziewczyna84
Misia widzę ze tez nocny marek z ciebie.
:) a ja powinnam korzystać i spać kiedy i mały...oj jutro będę chodziła jak duch hihi

12 lata 4 miesiąc temu #407660 przez akciak84
nataleczka
ja słyszałam tak jak dziewczyna pisze
-bez konserwantów
-300 razy mniej antygenów itp. (chyba to samo źródło)
co do obciążania organizmu- co za różnica czy w jednej strzykawce czy w 3 i tak podczas jednej wizyty czyli wprowadzamy choroby w jednym momencie, co z tego że 3 min. odstępu. Na to samo wychodzi.
Mi jeszcze pediatra powiedziała, że jak pracuje 30 lat to jej się raz gorączka po skojarzonej pojawiła i to u znajomej dziewczynki
Twoje dziecko może być bardziej wrażliwe niezależnie od rodzaju szczepionki.

misia dotka
co do wprowadzania pokarmów to słyszałam że po 6 miechu jak się karmi piersią. Chociaż oczywiście też sprzeczna info. że podobno im wcześniej tym lepiej uczyć dziecko trawić m.in. węglowodany itp. Potem może być problem jak dziecko ma nie przystosowany żąłądek bo tylko na lekkiej piersi.
Ja po 4 miechu wprowadzam powolutku.
Widziałam, że są kaszki i kleiki po 4 z bobovity lub nestle. A marchewki i jabłka też oczywiście sama przyrządzę. Tylko chyba najpierw wyparzę. Chociaż pediatra powiedziała, że się najpierw zupki warzywne wprowadza.

aostra
muszę spróbować tej metody...mi wychodzi jakieś 600 ml

12 lata 4 miesiąc temu #407661 przez akciak84
dziewczyna84
ekstra zdjęcia, śliczniusi malusi

12 lata 4 miesiąc temu #407672 przez akciak84
ingrid
ja dziś z samego rana wlazłam z moim na wagę i 5400 pokazało :cheer: Chyba mi się waga popsuła normalnie. Kiedy on tak przybrał? We wtorek 14.08 idziemy na drugie szczepienie (czyli za niecały tydzień) się normalnie zobaczy czy to prawda

12 lata 4 miesiąc temu #407676 przez akciak84
dziewczyny karmiace piersia-jaka dawke DHA bierzecie. mi kazali w zaleceniu po wyjsciu ze szpitala 500

12 lata 4 miesiąc temu #407678 przez KAMI
helo mamuśki :)

u nas neurolog stwierdził tylko delikatną asymetrię komór bocznych bez poszerzenia L>P, jak poczytałam to moze to oznaczać, że będzie miał ciągoty do lewej ręki ale niekoniecznie będzie mańkutem i jeszcze jedno lewa półkula odpowiada za wyobraźnię także może wychowam artystę :) uspokoiliśmy się jednak lekarz cały czas chce Maksia kontrolować więc we wrześniu kolejna wizyta i w dalszym ciągu rehabilitacja.

Dziewczyna ale śliczny Twój maluch :) przekochany

My idziemy w piątek dopiero na pierwsze szczepienie, musieliśmy czekać aż neurolog wyjaśni wszelkie wątpliwości, wybrałam infarnix penta 5w1, u nas to koszt 130 zł. Zobaczymy jak maleństwo zareaguje ale boję się strasznie. Dziewczyny wiem, że całą teraz serię będzie musiał wziąć tych skojarzonych (3 dawki + jedna po roku) ale czy to oznacza, że każdą kolejną szczepionkę na inne okropności też będzie musiał brać skojarzoną ?

12 lata 4 miesiąc temu #407682 przez KAMI
co od wprowadzania nowości to ja będę chciała podawać gluten od 4 miesiąca, na początek łyżeczkę dziennie. Potem na pewno zupki będę gotować ale z warzywami i owocami to nie wiem, jaką mam pewność, że te z targu są bezpieczne? a z drugiej strony jak taki owoc w słoiczku moze być super świeży prze 1 rok ? masakra

12 lata 4 miesiąc temu #407688 przez KAMI
akciak ja biorę femibion natal 2 ale muszę cholera sprawdzić ile ma dha :unsure:

12 lata 4 miesiąc temu #407690 przez KAMI

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

12 lata 4 miesiąc temu #407730 przez nataleczka_92
Akciak a ile Twój maluszek ważył przy urodzeniu? Bo my wczoraj jak byliśmy na szczepieniu i go zważyli to waży 5750:) a skończył 7tyg. na samej piersi. A urodził się z waga 3380

12 lata 4 miesiąc temu #407762 przez dziewczyna84
w imieniu Maciusia dziekuje za komplementy :)
Kami nie moge obejrzec filmu bo pojawia sie info"film prywatny"/ nie wiesz czemu moze tak byc?

jezeli chodzi o szczepionki skojarzeniowe to kolezanka stwierdzila ze przejdzie na panstwowe ( protstowali w przychodni bo to zarobek ale nie mieli wyjscia bo sa one obowiazkowe)
jedynie jak by bylo cos w pierwszej i drugiej dawce inaczej podane to pewnie trzeba dokonczyc tą druga dawke. powiedzmy. ja tez sie pozniej zastanowie.

a jesli chodzi o kwas omega...tez biore femibion natal2. i tez nie pamietam ile tam go jest ;)

12 lata 4 miesiąc temu #407764 przez dziewczyna84
nataleczka tu jest nasza tabela z wagami.
pokazywarka.pl/majowki2012/

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka