- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- /
- Mamusie MAJ 2012
Mamusie MAJ 2012
- Dotka
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Alicja ur.6.05.2012 58cm 3830g.
a co jedzenia tez myślałam o tych słoiczkach czy samemu robić marchewkę i jabłuszko ale tez sie zastanawiam czy wprowadzać zobaczymy tak jak piszesz spytać sie trzeba lekarza co radzi ale mam mieszane uczucia
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- dziewczyna84
- Wylogowany
- rozmowna
ja tez mam jakos pozniej. pierwsze bylo pod koniec drugiego miesiaca, drugie szczepienie mam 3 października dopiero czyli ok. 8 tygodni później.
- misia88
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Lili - 24.04.2012
- Otrzymane podziękowania: 14
My 11 września mamy już 3 szczepienie
- dziewczyna84
- Wylogowany
- rozmowna
a ja powinnam korzystać i spać kiedy i mały...oj jutro będę chodziła jak duch hihi
- akciak84
- Wylogowany
- gadatliwa
ja słyszałam tak jak dziewczyna pisze
-bez konserwantów
-300 razy mniej antygenów itp. (chyba to samo źródło)
co do obciążania organizmu- co za różnica czy w jednej strzykawce czy w 3 i tak podczas jednej wizyty czyli wprowadzamy choroby w jednym momencie, co z tego że 3 min. odstępu. Na to samo wychodzi.
Mi jeszcze pediatra powiedziała, że jak pracuje 30 lat to jej się raz gorączka po skojarzonej pojawiła i to u znajomej dziewczynki
Twoje dziecko może być bardziej wrażliwe niezależnie od rodzaju szczepionki.
misia dotka
co do wprowadzania pokarmów to słyszałam że po 6 miechu jak się karmi piersią. Chociaż oczywiście też sprzeczna info. że podobno im wcześniej tym lepiej uczyć dziecko trawić m.in. węglowodany itp. Potem może być problem jak dziecko ma nie przystosowany żąłądek bo tylko na lekkiej piersi.
Ja po 4 miechu wprowadzam powolutku.
Widziałam, że są kaszki i kleiki po 4 z bobovity lub nestle. A marchewki i jabłka też oczywiście sama przyrządzę. Tylko chyba najpierw wyparzę. Chociaż pediatra powiedziała, że się najpierw zupki warzywne wprowadza.
aostra
muszę spróbować tej metody...mi wychodzi jakieś 600 ml
- akciak84
- Wylogowany
- gadatliwa
ekstra zdjęcia, śliczniusi malusi
- akciak84
- Wylogowany
- gadatliwa
ja dziś z samego rana wlazłam z moim na wagę i 5400 pokazało Chyba mi się waga popsuła normalnie. Kiedy on tak przybrał? We wtorek 14.08 idziemy na drugie szczepienie (czyli za niecały tydzień) się normalnie zobaczy czy to prawda
- akciak84
- Wylogowany
- gadatliwa
- KAMI
- Wylogowany
- gadatliwa
u nas neurolog stwierdził tylko delikatną asymetrię komór bocznych bez poszerzenia L>P, jak poczytałam to moze to oznaczać, że będzie miał ciągoty do lewej ręki ale niekoniecznie będzie mańkutem i jeszcze jedno lewa półkula odpowiada za wyobraźnię także może wychowam artystę uspokoiliśmy się jednak lekarz cały czas chce Maksia kontrolować więc we wrześniu kolejna wizyta i w dalszym ciągu rehabilitacja.
Dziewczyna ale śliczny Twój maluch przekochany
My idziemy w piątek dopiero na pierwsze szczepienie, musieliśmy czekać aż neurolog wyjaśni wszelkie wątpliwości, wybrałam infarnix penta 5w1, u nas to koszt 130 zł. Zobaczymy jak maleństwo zareaguje ale boję się strasznie. Dziewczyny wiem, że całą teraz serię będzie musiał wziąć tych skojarzonych (3 dawki + jedna po roku) ale czy to oznacza, że każdą kolejną szczepionkę na inne okropności też będzie musiał brać skojarzoną ?
- KAMI
- Wylogowany
- gadatliwa
- KAMI
- Wylogowany
- gadatliwa
- KAMI
- Wylogowany
- gadatliwa
- nataleczka_92
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Oliwka 23.08.2009 Filipek 12.06.2012 Skarbusie:*
- dziewczyna84
- Wylogowany
- rozmowna
Kami nie moge obejrzec filmu bo pojawia sie info"film prywatny"/ nie wiesz czemu moze tak byc?
jezeli chodzi o szczepionki skojarzeniowe to kolezanka stwierdzila ze przejdzie na panstwowe ( protstowali w przychodni bo to zarobek ale nie mieli wyjscia bo sa one obowiazkowe)
jedynie jak by bylo cos w pierwszej i drugiej dawce inaczej podane to pewnie trzeba dokonczyc tą druga dawke. powiedzmy. ja tez sie pozniej zastanowie.
a jesli chodzi o kwas omega...tez biore femibion natal2. i tez nie pamietam ile tam go jest
- dziewczyna84
- Wylogowany
- rozmowna
pokazywarka.pl/majowki2012/