BezpiecznaCiaza112023

Mamusie MAJ 2012

12 lata 6 miesiąc temu - 12 lata 6 miesiąc temu #426274 przez karolina238
Cześc mamusie :)

Dawno mnie nie było ale byłam taka zalatana że nie miałam czasu po tyłku się podrapac :(
Już jesteśmy po chrzcinach :) mała wcale nie płakała, na początku się rozglądała a później zasnęła :)
Byliśmy w pon na szczepieniu i Julka ma skierowanie na rechabilitację- nie ciąga główki, ma asymetrię-ale wizyta na nfz dopiero na 17.10 paranoja, będziemy musieli zrobic pare wizyt prywatnie.

Czy Wasze maluszki też mają duże brzuszki?takie jakby napompowane?Julka coraz gorzej spi :( jak wcześniej budziła się raz w nocy to teraz dwa albo trzy zastanawiam się nad dosypaniem na noc kleiku. Ogólnie coraz więcej chce jeśc wcześniej jadła 6 razy po 130ml a teraz 7-8 po 140 albo 150 i jeszcze się drze. Warzy 6,5 kg ale matylko 62cm długości i taka kluseczka z niej-zastanawiam się czy teraz nie je więcej bo ma skok na wzrost?już nie mam pojęcia.
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
Załączniki:

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 6 miesiąc temu - 12 lata 6 miesiąc temu #426275 przez karolina238

Załączniki:

12 lata 6 miesiąc temu #426279 przez karolina238
A mam jeszcze pytanko wiecie może jak to jest z dochodem utraconym?czy zwolnienie ciążowe liczy się do dochodu?chcę zobaczyc czy wychowawczy będę miała płatny, bo zostaję z małą niestety nie ma kto z nią zostawac :(

12 lata 6 miesiąc temu - 12 lata 6 miesiąc temu #426487 przez Poziomka
Witajcie !
Dawno się nie odzywałam :D Tak jak zawsze czytam regularnie ( w miarę ), ale nie zawsze mam czas coś napisać. Otóż pochwalę się Wam ! 18 sierpnia wzięliśmy z Mężem ślub kościelny :D Do tej pory byliśmy tylko po cywilnym. Karolek był z nami na weselu, tzn znajoma siedziała z nim w specjalnym pokoiku :D Ale pojawił się także na sali :D Teraz szykujemy się do chrzcin na 23 września :D
A jeszcze mam pytanko, naprawdę mogę dodać do jabłuszka troche kleiku żeby było to treściwsze ??
Widziałam, że rozmawialyście o spacerówkach, no my planujemy wymianę wózka jakoś od października, będziemy rozkładac spacerówkę, bo gondola robi się coraz bardziej ciasna :D
Poza tym Karolek jadł już marcheweczkę, zupkę jarzynową i teraz dzisiaj pierwszy raz spróbował jabluszka :D Na kolacyjkę dostaje kaszkę mleczną z hippa ryż z jabłkami :) i dzisiaj przespał ładnie od 21 do 6 rano :D
Piękne zdjęcia Waszych Maluszków ! Zdjęcia naszego Skarbeczka są na facebooku :)
Pozdrawiamy gorąco ! :kiss:

12 lata 6 miesiąc temu #426546 przez karolina238
Poziomko najserdeczniejsze gratulacje, życzę Wam dużo miłości, zrozumienia i spełnienia wszystkich marzeń :)

A jeśli chodzi o kleik do jabłuszka to dziewczyny pisały że można trochę dodawac, ja dziś testuję kleik kukurydziany na noc :)

12 lata 6 miesiąc temu #426547 przez Poziomka
karolina238 Dziękujemy bardzo :* a jakie proporcje jabłuszka i kleiku ?

12 lata 6 miesiąc temu #426792 przez martynka790
Brzuszek My chcielibyśmy zacząć się starać jak Patryczek będzie miał roczek

beadka7 Dziekujemy za komplement. Twój syneczek też jest cudny!!
Dobrze, że tak łagonie przechodzi szczepienia!!

karolinaśliczna księżniczka

Poziomka Serdeczne gratulacje!! Wszystkiego najlepszego na nowej drodze życia!!

12 lata 6 miesiąc temu #426795 przez beadka7
Poziomka gratulacje!! wszystkiego dobrego dla Was :)

12 lata 6 miesiąc temu #427021 przez katiuszka
Poziomka gratuję!!! Cieszymy się Twoim szczęściem:*
Martynka Patryk jest uroczy a ten garniturek-marzenie:)
Karolina córcia prześliczna:) Fajnie że pojawiłyście się dziewczynki. Mnie też sporo nie było.

12 lata 6 miesiąc temu - 12 lata 6 miesiąc temu #427342 przez Ingrid29
Poziomka gratuluje. Karolinko śliczna niunia:)

Ja właśnie wróciłam z wizyty prywatnej u pediatry i niestety tak jak myślałam Arturek ma alergie-zaczynam więc od diety eliminacyjnej u mnie (czyli nie jem mięsa drobiowego i jaj), potem następne rzeczy. Być może tez skaza białkowa, ale jeszcze nie wiadomo. Dobrze, że poszłam prywatnie,bo moja pediatra to sobie olała moje wątpliwości np. że Arturek się drapie , ona na to ,że jest gorąco, to go swędzi. Że częściej się budzi w nocy ze względu na drapanie itp. nic mi nie poradziła, małego tylko 2 minuty obejrzała i to wszystko.

Prywatna wizyta 90zł. i byliśmy równo godzinę na wizycie, przynajmniej wszystkiego się dowiedziałam i pediatra dobrze zbadała synka.

Szkoda mi maluszka, bo wiem że go swędzi i boli, ma już ranki po rozdrapywane za uszkami :(

Ale idzie ku dobremu, mam kremiki i inne bajery i musimy dać radę.

12 lata 6 miesiąc temu #427379 przez aga2+1
Poziomka gratuluję:)
Karolina masz mała księżniczkę:)
Ingrid też to przechodziłam z synem:( Potem okazało się, że ma skaze białkową i jest alergikiem na wszystkie pyłki, trawy, krzewy itp. Teraz się odczulamy ( już 2 rok, a przed nami jeszcze 3 lata:().
Dziewczyny czy wasze maluchy dalej są takie rozmowne jak kilka tygodni temu? Pytam, bo moja Tosia tak od tygodnia przestała z nami gadać:( Jak mówimy do niej to śmieje się całą buzią i strzela fajne minki, ale nie gada tak jak kiedyś. W ogóle teraz jakaś taka rozdrażniona jest nie chce siedzieć w leżaczku, ani bawić się na macie ( 5 minut i marudzi). Jak jest na rękach to ok, ale trzeba chodzić, bo siedzenie jest nudne. Poza tym zaczęła szybciej się budzić w nocy na jedzenie, śpi niespokojnie macha rękami jak jej smok wypadnie. Nie wiem co jest. Chciałam iść do mojej pediatry, ale dostać się do niej jak dziecko jest zdrowe tzn. nie ma temperatury, nie kaszle i nie ma kataru to nie da rady. Może macie jakiś mądry artykuł o takim zachowaniu, albo cos wiecie, bo zaczynam się denerwować :dry:

12 lata 6 miesiąc temu #427428 przez aga2+1
no i cos znalazłam www.osesek.pl/wychowanie-i-rozwoj-dzieck...cia-niemowlecia.html
mam nadzieję, że to to:)

12 lata 6 miesiąc temu #427461 przez MartiO
Poziomka gratulacje!!!!!

Dziewczyny Maluchy są słodziachne ;)

Aga prawie tak jak bym czytała o swoim Jakubie ;) do tego straszna maruda ostatnio i już sama nie wiem czy to skok czy ząbki nam idą :unsure: najlepiej to cały czas na rękach i tak jak piszesz na chodząco lub stojąco... nawet śmieliśmy się, że ma wysokościomierz zamontowany... no i cały czas łapcie w buziolu... raz nawet z jego łapką dostał się mój palec i twardo piłuje to wszystko dziąsełkami... i jak już "gryzie" to taki maruda też się robi...

a co do lekarzy... dostaliśmy ostatnio skierowanie do kardiologa... na stronie nfz w Szczecinie są dwa szpitale, gdzie przyjmuje Kardiolog dziecięcy... po tym jak po kilku dniach udało się dodzwonić (nikt nie odbiera, albo zajęte/odłożona słuchawka) to w jednym mogą zapisać na czerwiec... w drugim na ten rok już nie ma miejsc a w listopadzie będą rejestrować na następny... i idź z dzieckiem do lekarza...

12 lata 6 miesiąc temu #427474 przez aga2+1
MartiO ale też mniej gada?

12 lata 6 miesiąc temu - 12 lata 6 miesiąc temu #427481 przez Dotka
agus mam tak samo z Alicja i właśnie też mi się wydaje że to skok rozwojowy i mniej gada juz od jakegoś czasu nawet wcale nie gadała przez jakis czas teraz powoli zaczyna

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka