- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- /
- Mamusie MAJ 2012
Mamusie MAJ 2012
- MartiO
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
- Czasem życie po prostu nas zaskakuje ;o)

a... i faktycznie cmoka jak jest głodny

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- aga2+1
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
Dzisiaj młoda zjadła w końcu kilka łyżeczek jabłuszka ale z firmy HIPP, bo innych nie chciała. Powiem szczerze, że próbowałam wszystkich i te z Hipp najsłodsze:) Kupiłam też marchewkę i marchewkę z ziemniakami to może zje:)
- aga2+1
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
dodomku.pl/kategoria/3118/napoje-1.html
- ewel7
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
U nas wszystko dobrze Bartek robi postępy przewraca się już z plecków na brzuszek i spodobało mu się to bardzo. Co do skoków rozwojowych to u niego też nagle guganie zamieniło się w piski i śmiech jak coś go rozbawi

To tyle póki co, mam nadzieję, że uda mi się częściej zaglądać i klikać do Was. Buzialki dla Was i Brzdąców kochanych

- beadka7
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-
- Kochamy Cię Synku :*
- Otrzymane podziękowania: 2
"11-12 tygodni (niuanse)
W wieku 12 tygodni dziecko uczy sie rozumieć delikatne różnice np. w tonie głosu i zachowywać sie zróżnicowanie. Ruchy dziecka są bardziej „miękkie”, kiedy wyciąga rączki, by coś schwycić lub gdy odwraca głowę śledząc jakiś ruch.
Nowe umiejętności:
Potrafi skoordynować ruchy oczu i głowy śledząc ruch przedmiotu czy osoby
Podnosi sie do pozycji siedzącej trzymając sie Twoich dłoni
Odpycha sie obiema nóżkami leżąc w foteliku lub na kocu
Łapie przedmioty obiema raczkami
Wkłada wszystko do buzi
Ogląda i bawi sie rączkami
Zauważa, że może piszczeć i zmienia ton głosu
Robi bąble ze śliny
Wyraźnie daje do zrozumienia, że jest znudzone, gdy np. - zbyt długo patrzy na ta sama zabawkę "
Mały też zamiast gugać zaczął krzyczeć i piszczeć, a samo gugqanie przerodziło się w takie jakby gardłowe gruchanie, że mówi aguuu, ale prawie z zamkniętymi ustami tak przez gardło

Ząbków u nas brak:P chociaż codziennie sprawdzam

Dzisiaj fajnie przespał noc- od 20.30 do 2, a potem do 6 i zjadł i spał jeszcze do 8 i teraz o 10 znów zasnął

U mnie coraz mniej mleczka w piersi.. od wczoraj od ok 17 nie podawałam cyca, a prawie nic się w nim nie zebrało.. a MM coraz więcej idzie... jak już skończę podawać pierś to przejdę na Bebiko, bo to mleko Hipp'a co podaję jest za drogie..
- Dotka
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-
- Alicja ur.6.05.2012 58cm 3830g.

- nataleczka_92
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Oliwka 23.08.2009 Filipek 12.06.2012 Skarbusie:*
- Poziomka
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-
Karolek przespal dzisiaj od 19 do 5 rano :o
- akciak84
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-

ewel
witaj znów

ingrid
mój też miał jakąś wysypkę

Byliśmy u pediatry z trzema rzeczami. Z okiem które mu ropieje, z wysypką i zapytać się o jedzonko- jak wprowadzać. Z okiem za dobrze nie jest bo mu ta ropa nawraca i trza będzie przeczyścić kanalik łzowy chyba. Trochę się drapie po tym oku ale szału nie ma na szczęście. Co do wysypki lekarz stwierdził, że to może być wszystko bo jest tak środowisko zanieczyszcone...zalecił bebilon HA, ale mały nie bardzo chce to pić bo gorzkie w smaku. Zaczęliśmy kąpać w samej wodzie i smarować oilatum soft to przeszło i nadal mleko bebilon normalne dostaje. Na szczęście go ta wysypka nie swędziała.
Co do jedzonka dziewczyny...Miluś może jeść już wszystko cokolwiek przeznaczone dla dzieci po 4 mies. życia. Powiedział, że mogę mu dać popróbować słoiczków zanim sama zacznę gotować. Muszę wiedzieć co lubi. Jabłko marchew, ziemniaki i nawet banan...tylko trzeba z bananem uważać bo uczulenia i kupka...
- katiuszka
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-
- Kochamy Nasze Słoneczko:*
Dotka moja Sonia też pokasłuje ale mam wrażenie że to przez ten ślinotok. Ale chyba dla spokoju poszłabym do pediatry jakby nie przeszło po trzech dniach podawania kropelek i czyszczeniu noska. Napewno jej to ścieka do gardłka, bidulka.
Poziomka marzę o takiej nocy... ja wstaje co 2 godziny:( Zdrówka dla KArolka, mam nadzieję że obędzie się bez antybiotyku.
Ewel jestem w szoku, tak szybko ząbki? choć słyszałam o przypadkach, że dzieci już z zębami się rodziły. Gratuluję kochana:)
- Poziomka
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-

A co do nocek, to najlepsza mielismy po naszym weselu

- Poziomka
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-
- misia88
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Lili - 24.04.2012
- Otrzymane podziękowania: 14
U nas też ząbków jeszcze brak... Lili nadal śpi całe nocki. Pięknie bawi się zabawkami i chciałaby już siedzieć. Jak tylko złapie się ją za rączki to od razu próbuje się podciągać

- aga2+1
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
Od wczoraj moja Tosia zaczęła interesowac się twarzami:) Jak tylko ktoś się nad nią pochyli to dotyka rączkami twarz, łapie za nos i się uśmiecha:) Tak fajnie to wygląda:) Sama już po wszystko sięga nie tylko po zabawki, ale po wszystko co lezy koło niej:) Obraca się z pleców na boki

- Ingrid29
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- dziecko-największy cud świata
- Otrzymane podziękowania: 11

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
Mamy już rozpulchnione dziąsęłka i smaruje 2 razy dentinoxem (tak poleciła mi pediatra- powiedziała tez, mogą mu wyjść ząbki w ciągu 2 tygodni do miesiąca). Dlatego też Arturek zaczął się budzić w nocy około 3-4, a nie jak kiedyś 5 30-6 00.
Tak sobie oglądam fotki na fajsie i nie moge się nadziwić jak te nasze szkraby rosną szybko.
A tak bawię się swoją nową żyrafką od mamusi