BezpiecznaCiaza112023

Mamusie MAJ 2012

12 lata 6 miesiąc temu #429560 przez dziewczyna84
Kami zagłosowane.to tutaj dodają 0,9 punkta za jeden głos?
Rozumiem, że do końca września? Na moje głosy możesz liczyć, dodałam link do paska narzędzi by codzinie rano kliknąć:)

A ja wam wszystkim chciałam podziękować za głosowanie na Maciusia. Niestety nie wygraliśmy, ale wiele się dowiedziałam przy konkursie ;) No i próbować zawsze było warto.
Przyznam, że strasznie mi się smutno zrobiło, że nawet koszulki nie zdobył, no ale cóż... ;))) Nic za darmo, życie ;)))))

Dzisiaj byłam u siebie w mieście z nim przy fontannie- dziewczyny ale to uspokaja i wycisza malucha. Zdrzemnął się po godzinnym patrzeniu i wygłupianiu przy niej i taki spokojny grzecznie teraz po jedzeniu poszedł spać. Jak macie w okolicy u siebie- polecam przy popołudniowym spacerze.

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 6 miesiąc temu #429669 przez nataleczka_92
Mamusie mam pytanko do was,bo widzę że niektóre z Was zaczęły podawać jedzonko łyżeczka przed 4miesiącem,można tak? Czy maluszkom nic po tym nie dolega?

12 lata 6 miesiąc temu #429675 przez MartiO
a u nas dziś sporo nowości ;) Młody kolejny dzień jak leży na macie albo w łóżeczku to kombinacją przewróceń na boczek i odpychania nogami robi 360 stopni wokół własnej osi ;) a do tego pierwszy raz głośno rechotał przy gilganiu :silly: wcześniej słyszałam ze dwa razy jak śmiał się przez sen ale nie śmiał się tak normalnie... tzn na głos bo uśmiech pełną gębusią był ;) i nie wiem czy to jego marudzenie to może faktycznie nie ząbki :unsure: mam wrażenie, że jak dotykam palcem to tak jakby miał szparkę w dziąśle i coś twardego pod spodem... pewnie wyjaśni się w ciągu najbliższych dni... ale chyba jutro faktycznie pójdziemy kupić coś na ząbki...

a co do ciągłych naszych pytań o różne środki na różne dolegliwości... jakiś czas temu myślałam o tym aby stworzyć pewnego rodzaju tabelkę gdzie umieścić dolegliwości, środek pomagający i ew. sposób stosowania itp., mogłoby to sporo ułatwić...

co do komarów... to nam zostaje tylko pilnowanie na spacerkach... w domu we wszystkich oknach które otwieramy Mężuś przed urodzinami Młodego pozakładał moskitiery i nic nam w domu nie fruwa :lol: żadnych os, much, komarów itp...

Kami za późno bo mojemu jak tylko dasz palce to sam się podciąga... i nawet na siedząco prosto trzyma głowę... staram się go nie trzymać w takiej pozycji bo troszkę jednak młody jest...
choć ja sama siadałam jak miałam 5 m-cy... zanim skończyłam 8 to już chodziłam... i to nie w jakiś wymuszony sposób bo akurat na wsi u babci mama nie miała za dużo czasu a ja spędzałam go sporo bawiąc się w łóżeczku... stałam albo przemieszczałam się czepiając się po raz na każdy bok i jak mnie puściły na podłogę żeby sprawdzić to po prostu poszłam... fakt, nie raczkowałam zbyt chętnie ;) zobaczymy jak to będzie bo na boczki i z brzuszka na plecy się przekręca ;)

Katiuszka ciężko cokolwiek powiedzieć w takiej sytuacji... czasem wystarczy chwilka nieuwagi i po ptokach jak to mówią... zastrzegłaś dowód i dokumenty? nie tylko na policji bo oni czasem nie wprowadzają do systemu... wystarczy wejść z potwierdzeniem z policji do dowolnego banku i wprowadzą do systemu, będzie się wtedy pojawiała informacja przy każdym wprowadzeniu numeru dowodu w jakimkolwiek banku...

12 lata 6 miesiąc temu #429677 przez Poziomka
nataleczka92 ja zaczelam podawac kleik przed 4 miesiacem i wszystko jest okej :-)

12 lata 6 miesiąc temu #429679 przez nataleczka_92
Poziomka ja kleik też dosypuje małemu łyżeczkę na noc. Ale chodzi mi o takie "dorosłe" jedzonko. Czy podajecie sloiczek czy same robicie jedzonko . Beadka chyba podaje a synuś ma skończone 3miesiące i zastanawiam się czy dobrze to przyjmuje

12 lata 6 miesiąc temu #429681 przez MartiO
nataleczka_92 nam pediatra kazała podać Młodemu zupki jak tylko skończy 4 m-ce, czyli 27... mimo że jesteśmy tylko na cycku

12 lata 6 miesiąc temu #429682 przez nataleczka_92
MartiO mój synek jest już tylko na modyfikowanym. Niestety przegraliśmy walkę z karmieniem

12 lata 6 miesiąc temu #429685 przez MartiO
nam się na razie udaje ;) choć Młody ma czasem dziwne zwyczaje żywieniowe :lol: i karmienie czasem bardziej przypomina zabawę niż posiłek ;) ale jakoś dajemy radę ;) tylko wg zaleceń niby jeśli cycek to do 6 m-ca tylko... no ale ok... zobaczymy jak to będzie ;)

12 lata 6 miesiąc temu #429696 przez Ingrid29
Poziomka nie wyczesywałam. Po prostu nałóż rano niewielką ilość rozsmaruj dobrze, a potem wieczorem jak wykąpiesz i umyjesz włoski, to trochę przeczesz czuprynkę, a następnie nałóż nową porcję bepanthenu. Podczas nakładania też schodzi łuseczka.

12 lata 6 miesiąc temu - 12 lata 6 miesiąc temu #429741 przez katiuszka
Tak MartiO zastrzegłam w banku również. Dzięki:)
Kami wiem co czujesz, my jak wracalismy z nad morza to też auto padło. Dobrze że mieliśmy auto assistance, mieliśmy lawetę i auto zastępcze. Ale sama naprawa to też sporo wyniosła, do tego ta cholerna kradzież i ciężko mi się z tym pozbierać.
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

Malutka mnie wzywa, Beadka mam to samo:( Do toalety idę jak któś do domu przychodzi...
haha jestem niezła, zamiast ukryć tekst to ja go wytłusciłam

12 lata 6 miesiąc temu #429778 przez katiuszka
Kami głosik oddany:)
Dziewczyna przykro mi z powodu konkursu:( Powinny być chociaż nagrody pocieszenia, trochę to zniechęca. A Maciuś jest super fotogeniczny!

12 lata 6 miesiąc temu #429842 przez beadka7
Nataleczka mój synek po marcheweczce i jabłuszku miał się dobrze, kupka w normie, chociaż była bardziej kolorowa niż zwykle, ale nie mial problemu z jej zrobieniem, spał super, no i po takim obiadku miał dłuższą przerwę do następnego posiłku. Fakt mały nie ma skończonych 4 m-cy, ale zdecydowałam, że powoli mu wprowadzę, te 2 tygodnie nie zrobią dużej różnicy. Oczywiście nie podałam od razu całego słoiczka, tylko na 2 razy marcheweczkę, a jabłuszko to pewnie na 3 lub 4 razy biorąc pod uwagę, że mały się po niej krzywił.

MartiO u nas to samo- mały jak tylko złapie palca to się podciąga i też jak już usiądzie to pionowo trzyma głowę i się rozgląda :) świat z tej perspektywy mu się podoba :)

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

12 lata 6 miesiąc temu #429849 przez beadka7
Kami ja też już głos oddałam :)

12 lata 6 miesiąc temu #429859 przez KAMI
dziękuję Wam mamuśki za głosy wszystkie i zachęcam żebyście też tam zdjęcia dodały, ten konkurs jest cały czas a zdjęcia (bez głosów) przechodzą na kolejne miesiące. Możemy się wtedy wszystkie wspierać głosami :)

12 lata 6 miesiąc temu #429863 przez Poziomka
Ingrid29 jeszcze raz Ci bardzo dziekuje. Posmarowalam raz i jest o niebo lepiej :-*

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka