BezpiecznaCiaza112023

Mamusie MAJ 2012

12 lata 6 miesiąc temu #429252 przez aga2+1
Dziewczyny na katar krople nasivin lub Afrin dla niemowląt i super sie sprawdza PULMEXBABY ( chyba tak się pisze). Jest to maść do smarowania klatki piersiowej, ma ostry zapach, ale jest przeznaczona dla maluszków i pomaga oddychać. Stosowałam u swoich dzieciaków ( trzeba tylko sprawdzić czy dzidzia nie ma uczulenia na to najlepiej posmarować w jednym miejscu i zobaczyć po pół godziny.

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 6 miesiąc temu #429274 przez Poziomka
Drogie Mamy, czego używacie na ciemieniuche ? Czytałam o olejuszce, ale nie przekonuje mnie ona, bo przeczytalam kilka złych opini, a poza tym nie chce zostawiać jej Karolkowi na 24 godziny. Czytałam, że dobry jest szampon oilatum. Doradźcie mi coś :D

12 lata 6 miesiąc temu #429281 przez aga2+1
Poziomka ja smarowałam oliwką tak 2 godziny przed kąpielą potem wyczesałam umyłam główkę i jeszcze troszkę wyczesałam. @-3 dni i było po kłopocie. Możesz tez smarować 2 razy dziennie bedzie szybciej, ale wszystko będziesz miała w oliwce niestety:(

12 lata 6 miesiąc temu #429290 przez Ingrid29
poziomka mój Arturek ma ciemieniuszke, ale już prawie zwalczyliśmy to paskudztwo. Mój synek jest uczulony na oliwkę i jeszcze gorzej mu się robiło po jej zastosowaniu, tak też i olejuszka nam odpadła. Z resztą byliśmy u pediatry i zakazała uzywania oliwki na ciemieniuchę, o bardzo często uczula dzieciaczki. Wystarczy smarować 2 razy dziennie rano i wieczorem po kąpieli bepanthenem ( tym do pupy)- myć normalnie główkę przy kąpieli i nawet nie trzeba wyczesywać, bo samo podczas kapeli odpada.

12 lata 6 miesiąc temu #429294 przez Poziomka
Ingrid29 hmmm wiesz co chyba spróbuje tym bepanthenem, bo jak smaruje oliwką to się głowka robi czerwona :( Dziękuje Ci ślicznie :kiss:

12 lata 6 miesiąc temu #429306 przez Ingrid29
nie ma za co :lol: nam pomogło,a tak nam kazała smarować pediatra.

A tak poza tym to mam już 4 miesiące i taki ze mnie już duży chłopak:)
Załączniki:

12 lata 6 miesiąc temu - 12 lata 6 miesiąc temu #429360 przez Dotka
nataleczka_92 napisał:

Dotka pomogły córeczce te kropelki co Ci pisałam?

kropelek nie stosowałam ale maść majerankowa i fajnie nosek bez czerwonych obtarć a katarek sam poszedł :) oczywiscie gruszka byla grana i duzo na brzuszku oraz leżaczku zeby spływał katarek i poszło :D a w nocy oczywiśce w łózeczku na klinie żeby wyżej była

12 lata 6 miesiąc temu #429364 przez Dotka
beadka to pewne skok rozwojowy u mnie tez marudzi

12 lata 6 miesiąc temu - 12 lata 6 miesiąc temu #429370 przez Dotka
katiuszka tak jak pisałas to własnie tak robiłam wyżej kładłam spac kropelek nie kupiłam ale maść majerankowa i przeszło oczywiście oczyszczanie noska trzeba przetrwac choć cięzko jak się słyszy że dzieciaczki tak cięzko oddychają :( ale zyczę wam zdrówka
co sie dziwic ze jest wirus jak jest raz ciepło raz zimno

ja kupilam taki preparat na komary małej www.ziololek.pl/produkt/35 jej nie pryskałam ale tak do okoła łóżeczka i wystarczyło

ingrid jak te nasze dzieciaczki rosna :))) az miło popatrzeć :))

12 lata 6 miesiąc temu #429376 przez akciak84
ingrid
no wielki brat bliźniak:) śliczności

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

12 lata 6 miesiąc temu #429420 przez beadka7
Dotka nie wiem jak u Ciebie, ale u mnie to marudzenie jest bardzo uciążliwe, bo jak tylko mu zniknę z pola widzenia to jest marudzenie, które przeradza się w ryk. Może być najedzony, siedzi sobie ładnie w bujaczku, gugu gugu sobie grucha, a jak wyjdę do kuchni to jest ryk, wchodzę z powrotem do pokoju- mały przestaje i dalej gugu gugu :) ja nawet brzydko mówiąc na kibel iść nie mogę..
starałam się nie uczyć go noszenia na rękach, ale jak tak jest to teraz biorę go na opa i wszystko robie z nim jedną ręką oczywiście.. :P

akciak ja chętnie przeczytam tę książkę :) wogóle chętnie coś przeczytam, bo ostatnio nie ma czasu na jakąś lekturę.

12 lata 6 miesiąc temu #429422 przez KAMI
uff przeczytałam....
Katiuszka cholera jasna a to złamasy, złodziejstwo jest wstrętne !!! mam nadzieję, że już przetrawiłaś kochana :)

jak wy ja też mam teraz problemy z zębami zaleczonymi w ciąży, ósemka do wyrwania ale odwlekam bo nie umiem nazbierać mleka a po znieczuleniu nie mogę karmić....

Labelo współczuję sytuacji, nas też dopadła bieda, w ostatni dzień pobytu w górach auto klękło i musieliśmy sprowadzać skrzynię biegów i zostać 2 dni dłużej czekając na naprawę. Kasy poszło w cholerę, teraz zaciskamy pasa żeby się odbić trochę....

Poziomka gratulacje z okazji ślubu. Niech wam się darzy !!!!

Aga co do zainteresowania twarzą to Maksio mi wiecznie okulary zdejmuje jak się nachylam, w ogóle to odkrył ostatnio swojego siusiaka, chwyta go i ciągnie na bok hahaha

Na komary mam też ziołolek i bardzo sobie chwalę

jestesmy tylko na cycu i póki co dajemy radę, z Maksia kloc straszny a w nocy mamy 1-2 karmienia

Dziewczyny nie wiem jak wasi lekarze ale nasz rehabilitant zakazał podciągać Maksia do siadania, ponoć wszystko ma iść swoim torem a tak można by przyspieszyć siadanie kosztem obracania się. Uzasadniał, że jak dziecko teraz będzie siadać za wcześnie to może nie raczkować bo nie będzie miał odpowiednio wykształconej umiejętności obracania.

12 lata 6 miesiąc temu #429428 przez KAMI
Mamuśki prosimy z Maksiem o kolejną pomoc, codzienne głosowanie na naszą fotkę

pl.lennylamb.com/user/show_photo/5413

Przesyłamy buziaki dla cioć wszystkich :)

12 lata 6 miesiąc temu #429490 przez misia88
PoziomkaBardzo dobry krem na ciemieniuchę to krem z AA. Można go kupić w Rossmannie. My się męczyliśmy 3 miesiące z ciemieniuchą i pomogło

12 lata 6 miesiąc temu #429518 przez Poziomka
Dzidkuje slicznie za rady :-* narazie kupilam bepanthen, zobaczymy :-) Ingrid29 a Ty potem czesalas glowke po nasmarowaniu ?

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka