BezpiecznaCiaza112023

Mamusie MAJ 2012

12 lata 2 miesiąc temu #441124 przez beadka7
misia aż nóż się w kieszeni otwiera jak widzę takie rzeczy... :(

akciak no taka kolej rzeczy, ,że dzieci są bardziej świadome :)

a poza tym w wszędzie dobrze ale w domu najlepiej :)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 2 miesiąc temu #441210 przez misia88
Jejku, jak u nas pada... Cały dzień w domu :(

12 lata 2 miesiąc temu #441316 przez Ingrid29
dzięki dziewczyny za słowa otuchy :kiss: Najgorzej jest to, że synkowi zęby się przebijają-marudzi, płacze i chce ciągle na rączki. a mi już kręgosłup siada od takiego siedmio-kilowego słodkiego ciężaru.

Misia zdjęcie straszne, co tym ludziom odbija, to ja nie wiem :unsure:

12 lata 2 miesiąc temu #441360 przez misia88
IngridPodobno Dentinox dobry na dziąsełka. :)

12 lata 2 miesiąc temu #441368 przez KAMI
dziewczyny jesteśmy po pierwszych zajęciach na basenie, świetna spawa chociaż zdaję sobie sprawę, że płacę głównie za specjalne warunki, cieplejszą wodę, większą temperaturę i ozonowaną wodę (chloru mniej)
30 minut z których może 15 to proponowane przez instruktorkę zabawy a 15 minut sami z dziećmi pomykamy

Maksio oczywiście nonszalancko wyluzowany tak jakby od lat nic innego nie robił, nie płakał nawet jak mu polewałam główkę i twarzyczkę, po zajęciach już w aucie mi zasnął i spał 2h

nasze kolejne wyjścia zależeć będą od stanu zdrowia męża, bo wczoraj byłam sama i nie jest to fajne, musiałam korzystać z pomocy instruktorki i z przebieraniem się też kiepsko, chyba że z siostrą pójdę

Ingrid, Misia ja was podziwiam, ja prawie tydzień sama jestem, bo mąż w szpitalu dalej i mam dość, niedojadam, niedosypiam i wiecznie w biegu, dom, szpital, wiecznie mi cyce przeciekają bo wkładek zapominam.... gotuję dla misia i zapominam o sobie.....a Maksio jeszcze ma marudne noce i budzi się częściej niż zazwyczaj, to pewnie efekt tego, że jak jadę do szpitala i zostaje z nim moja mama to go lula i on zasypia a ona krzyżówki może robić.... zwrócenie uwagi zaskutkowało hasłem, ze takie małe dziecko przecież musi spać w ciągu dnia....ech...ale nie mam wyjścia niestety....

12 lata 2 miesiąc temu #441424 przez Ingrid29
Misia Dentinox wcześniej pomagał, a teraz to nawet nie da mi dotknąć dziąsełek, bo go tak bolą-widać już zarysy ząbków.

KAMI mój mąż często wyjeżdża w delegacje 2 lub 3-tygodniowe. Zgadza się z tym co u Ciebie, nie dojadam, nie dosypiam i chaty nie mogę w ogóle ogarnąć, bo strasznie z tymi ząbkami-mam nadzieję, że szybko wyjdą.

12 lata 2 miesiąc temu #441443 przez misia88
Kami Mam nadzieję, że mężuś szybko wyjdzie ze szpitala.
Wiesz... U nas taka sytuacja jest dla dobra naszego i dziecka, bo nie zamierzamy już wynajmować mieszkania. Jest trudno bez taty, ale ja zawsze mogę liczyć na rodziców i dużo nam pomagają. Poza tym Lila to naprawdę anioł. Zobaczymy jak będzie przy ząbkowaniu.

Ingrid Skoro widać już zarysy ząbków, to lada moment już będą! Cierpliwości, jeszcze troszkę. Może weź Małego na spacer? :)

12 lata 2 miesiąc temu #441450 przez Ingrid29
Misia wczoraj jak wyszłam to po 60 sekundach byłam już w domu, bo tak mi wył, że w ogóle się nie chciał uspokoić.

12 lata 2 miesiąc temu #441519 przez labelo
Wikunia ma jednego zabka:),jupi!!!!na dole po lewej,hihi.

dzis probowalysmy marchewki z jabluszkiem i tez srednio:(,jej, nie wiem, co dac teraz,czy dalej probowac marchewe....

12 lata 2 miesiąc temu #441578 przez aga2+1
labelo gratuluję pierwszego ząbka:) Co do marchewki to Tośko nie chce jej jeść:( Woli szpinak z ziemniakami niż marchewkę, a najbardziej wchodzą jej deserki jagódka z jabłuszkiem i banan :lol:

12 lata 2 miesiąc temu #441599 przez labelo
no wlasnie,aga,deserki.... dzieciaczki sa cwane,hehe, bo to slodkie:P, chyba jeszcze bede próbować z tymi warzywkami

a podajecie juz sloiczek-jako jedno danie???

12 lata 2 miesiąc temu #441605 przez aga2+1
labelo ja bym bardzo chciała, żeby słoiczek stanowił już jeden posiłek zamiast mleka, ale Tosia nie zjada nawet pół słoiczka:(

12 lata 2 miesiąc temu #441606 przez labelo
no wlasnie,u Nas tak samo, zje 3-4 lyzeczki i tyle:P.

12 lata 2 miesiąc temu #441614 przez misia88
labeloGratuluję pierwszego ząbka. U nas na razie ani widu, ani słychu :P

12 lata 2 miesiąc temu #441679 przez karolina238
Kami oby Męzuś szybciutko wrócił do domku, też bym chciała z Julką chodzic na basen, niestety u nas do najblizszego jest 40km wiec troche daleko :( a mąz ciagle pracuje i sama nie dam rady

Ingrid teraz już powinno byc coraz lepiej jak już widac zarys ząbków to kwestia paru dni i będzie po bólu, i do tego słodki uśmiech Małego :)

Labelo gratulujemy ząbeczka :) jakoś Twoja kruszynka chyba nie miała problemu z bólem? u nas pare dni bolały dziąsełka ale jak na razie odpukac przeszło-mam nadzieje że nie będzie tak strasznie.Julka też woli jabłuszko z bananem, oczywiście z większaą ilością banana :) ale daję jej na przemian, 3dni banana i 3 dni marchewkę np z jabłkiem jak nie chce samej, obiadków jeszcze nie robiłam bo i tak mało zjada 4-5 łyżeczek i nie chce, ale jak wcisne jej 5 łyżeczek czegokolwiek to o pół godziny poźniej je, niż zwykle gdzie w ciągu dnia je co 3 godz. Pocieszam się tym, że już łapie o co chodzi z jedzeniem z łyżeczki, sama robi dziubek i zsysa jedzonko :)

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka