BezpiecznaCiaza112023

Mamusie MAJ 2012

12 lata 2 miesiąc temu #438159 przez KAMI
Ingrid czy to nie Twój Arturek jest obok Maksia na 13 stronie konkursu Huggies?

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 2 miesiąc temu #438176 przez Ingrid29
KAMI tak jest, ale na początku nie przeczytałam co jest nagrodą ( nas za bardzo ie interesuje sesja zdjęciowa-myślałam, że może pieluchy. Chce gdzieś zapolować na jakiś konkurs z pieluchami, albo słoiczkami :)

12 lata 2 miesiąc temu #438207 przez misia88
Lili przeszła samą siebie :P Spała od 20 do 9.30 :D
beadkaJa zamierzam gotować dla Lili, bo siedzę w domku i sporo mam czasu. :)

U nas też nie ma planu jedzonka na razie. Lila je kiedy chce. Pewnie jak wprowadzimy coś nowego to taki plan stworzymy. :)

Dzisiaj przychodzą dwie osóbki na koreptycje, więc troszkę dziadek i babcia posiedzą z wnusią. ;)

Kurcze, powiem Wam, że strasznie już tęsknię za mężem. Minął już miesiąc odkąd go nie ma. Fakt,że z dzieckiem nie można się nudzić, ale chciałabym już się do niego przytulić. Żyję teraz tym, że na Święta do niego pojedziemy i na Ukrainie Lili spędzi pierwsze Boże Narodzenie :)

12 lata 2 miesiąc temu #438231 przez beadka7
Jejku Misia jak ja Ci zazdroszczę, że mała tak ładnie śpi !!! rekord Krzysia to od 20 do 3.30, ale i tak tylko kilka razy się tak zdarzyło.. a za to dziś w nocy wstawałam do niego chyba z 15 razy- i nie przesadzam mówiąc 15 bo za każdym razem kiedy wypadł mu smok to był ryk.. nie wiem co się dzieje..

I nie dziwię Ci się, że tęsknisz.. ale zobacz mamy już październik, chwila moment i się zobaczycie :)

A jutro mąż ma urodziny, a ja oczywiście nie mam planu na prezent.. :/ co roku jest coraz trudniej mi coś wymyślić..

12 lata 2 miesiąc temu #438247 przez aga2+1
misia moja pierwsza córka tez tak spała:) Natomiast Tosia jest wielkim głodomorem i musi w nocy zjeść. Mam nadzieję, że do świąt zacznie przesypiać całe noce:)Jeszcze 2,5 miesiaca i będziesz się pakować:) Zobaczysz jak szybko to zleci tym bardziej, że masz zajęcie - dziecko, szkoła, korepetycje. Dasz radę:)
beadka może mu zęby idą? Czasami dzieciaki sa niespokojne już 2-3 tygodnie przed przebiciem się ząbka.

12 lata 2 miesiąc temu #438266 przez beadka7
Nie mam pojęcia Aga, ale ja dziś ledwo funkcjonuję.. ale teraz to mnie nastraszyłaś.. jeszcze 2 -3 tygodnie tak może być ?? fuck!!

12 lata 2 miesiąc temu #438315 przez aga2+1
beadka tak mi pediatra powiedział. Ja juz nie pamietam jak to było u moich dzieciaków:( Pamietam tylko, ze córce ząbek wyszedł jak skończyła 6 m-cy, a synowi jak miał 10 ( ale jak by było tragicznie to pewnie bym pamietała:)). Tośka tez marudzi i tez budzi się jak zgubi smoka szczególnie w 2 połowie nocy. Dobrze, że kołyska stoi koło naszego łózka i jest na wyciągnięcie ręki więc nie muszę nawet wstawać tylko wkładam rękę i podaję smoka hihi

12 lata 2 miesiąc temu - 12 lata 2 miesiąc temu #438317 przez misia88
aga No zobaczymy jak kolejne dziecko bedzie spalo :P Bo ja na pewno nie przestane na jednym :D Każdy się śmieje, że z Ukrainy przywiozę braciszka dla Lili :P

beadka Tak moze byc, ze zabki ida. Czasem dzieciom ida strasznie dlugo... U mojej Lili na razie ani widu, anie slychu. Dasz rade, Kochana! Moze w dzien Maly troche pospi to i Ty wtedy sie kimniesz.
Lilka zasypia tez ze smokiem, ale jak juz się weśpi to wyjmuję i śpi całą nockę. :D
W tym tygodniu zamawiamy bilety do Lwowa :D W grudniu Lili bedzie miala swoj pierwszy lot samolotem. Ciekawe jak go zniesie.

Spadam na korepetycje, bo za chwilę będzie licealistka. :D

12 lata 2 miesiąc temu #438362 przez akciak84
Cześć dziewczyny
na szczęście gorączki nie mam...tylko katar straszny i gardło boli. Na razie nie zaraziłam Arturka, ale boję się kurczę :(

Mój też ostatni budzi się o godz.2-3 z rykiem na jedzenie, ale potem śpi do 9 :) więc nie ma tragedii. A wypadanie smoka to standard niestety :( Umówiłam się z mężem że dziś ja się wysypiam przy chorobie a on go w nocy ogarnia jak coś. Obudził się o 2. Pomogłam jednak z mlekiem. Potem poszłam spać. Podobno 2 razy jeszcze zgubił smoka, więc trzeba było interweniować...A pomyśleć że kiedyś spał od 20 do 8 bez przerwy.

Poza tym mam dobry humor bo Miluś zjadł(co prawda z butli) 3/4 słoiczka zupy marchwiowej z ryżem :) Zapił to oczywiście mlekiem z kleikiem ryżowym...ale odpowiedni mniej, więc szafa gra.

Co do glutenu. Pediatra powiedział, że na 100 ml wody/mleka dawać łyżeczkę kaszki mannej. Tylko ja oczywiście kupiłam tą z nestle...ona od razu z mlekiem...szajse. Chyba trza kupić normalną- nie cudowaną...

karusia
to jak wyzdrowieję to będziemy gotowi na spotkanko...w ogóle ewel7, dotka może się spykniemy w końcu na spotkanko? Bo pomyśleć, że więcej niż raz spotkałam sie tylko z misią i labelo (jak była w wawie) no i z dotką...ale teraz cisza. Wszystkie się w domach zaszyły...hi...a tak się zarzekały że będą się spotykać:)

Apropos takich spotkań z mamusiami...Byłam w klubie mam na spotkaniu koło siebie :) Miluś był najmłodszy. Ekstra inicjatywa. Słuchajcie widziałam dziewczynkę 5-miesięczną która już siedziała ba nawet raczkowała! Jakiś fenomen normalnie. Z kwietnia była.

12 lata 2 miesiąc temu - 12 lata 2 miesiąc temu #438392 przez Ingrid29
Akciak szybkiego powrotu do zdrowia.Ja tez mam tą kaszkę z Nestle i myślę, że zamiast jednej miarki mleka dać pół miarki kaszy mannej zrobić 150ml i na noc dać i będzie git:)

Mój Arturek też budził się ostatnio o 2 w nocy, a potem o 6. Ale u nas to na 100% ząbki, bo ma czerwone i opuchnięte dziąsła, podejrzewam że niedługo wyjdą 2 ząbki na dole. Ja od poniedziałku przyszłego sama z Arturkiem 3 tygodnie, bo mężuś wyjeżdża na Białoruś :(

12 lata 2 miesiąc temu #438469 przez ewel7
misia to Was czeka daleka podróż w Święta :)

akciak szybkiego powrotu do zdrowia :) co do spotkania to fajno by było. U mnie tylko jest ten problem, że nie jestem zmotoryzowana więc trudniej mi się przemieszczać gdzieś dalej po mieście, zwłaszcza teraz z Miśkiem.

A mojemu Bartkowi chyba znów idą zęby tym razem górne, marudny na maksa i w nocy jak mi się obudził o 23 to nie mógł zasnąć tylko cały czas coś chciał pchać do buźki, a najlepiej wisieć mi na piersi. Stwierdziłam, że bez sensu co chwila do niego wstawać i wzięłam go do nas do łóżka. Szczerze mówiąc nie wiem o której zasnął, my z mężem chyba przed nim, ale nie płakał więc go nie słyszałam. Rano jak się przebudziłam to spał. Dziś jednak w dzień odsypia więc nie wykluczone, że mało tego snu było w nocy, pewno będzie powtórka wieczorem, zwłaszcza, że teraz dużo śpi...

12 lata 2 miesiąc temu #438499 przez labelo
drugi dZienn pracy za mna, dzis mezus z Malutka przyjechali po mnie po pracy, takze juz chwilke po 12.00 widzialam sie z Wiki:), potem na spacerek poszlismy nad morze,hihi.
a Wiktoria juz tak sie gibie z plecow na brzuch, i z powrotem, na boki, mega ruchliwa sie stala:)

12 lata 2 miesiąc temu #438500 przez labelo
dziewczyny, szkoda,ze juz w Wawie nie mieszkam,... z checia bym sie spotkala z Wami.

akciak, swietny pomysl z tymi spotkankami
misia, gratulki

12 lata 2 miesiąc temu #438641 przez akciak84
ewel
no a myślisz że ja to zmotoryzowana? Są jeszcze autobusy chyba??? Normalnie po całej wawie popylam jak muszę coś załatwić. Wchodzę i wychodzę z wóziem do autobusu bez problemu. Prawie wszystkie autobusy są niskopodłogowe :) Także my takie mieszczuchy jesteśmy.

A dziś to super dzień. Arturek zjadł 3/4 słoika zupy marchwiowej bez marudzenia a na deserek pół słoiczka jabłuszka łyżeczką!!! :cheer: :laugh:

Uwielbia swego tygrysa i jak sie postawi koło niego z boku to łapie go i się przekręca na bok. Dziś udało mu się tak machnąć od razu z pleców na brzuszek :laugh: Dodatkowo zrobił ruch pełzający ze dwa razy....tzn. leżąc na brzuchu odepchnął się dwoma nóżkami i przesunął. Byłam w szoku.

Labelo
no szkoda

12 lata 2 miesiąc temu #438667 przez aga2+1
akciak ja tez sie moge pochwalić, bo moja Tośka po raz pierwszy zjadła cały słoiczek marchewki z ziemniakami, ale z butelki. Na razie będę jej podawać przez butelkę, a jak się przyzwyczai do smaku to zaczniemy łyżeczką :lol: Jabłuszko je łyżeczką mało bo mało ale je.
Jutro idziemy na szczepienie to zapytam się o kaszkę mannę:)

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka