BezpiecznaCiaza112023

Mamusie MAJ 2012

12 lata 6 miesiąc temu #433328 przez aga2+1

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 6 miesiąc temu #433349 przez Miki007
Aga, czyli troszke miałam racje :)
Ciesze się,ze tam pojechałas i dowiedziałaś się tego wszystkiego :)

12 lata 6 miesiąc temu #433370 przez katiuszka

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

12 lata 6 miesiąc temu #433405 przez aga2+1
Miki tak miałaś rację:) Dobrze, że można się podpytać na forum:)

12 lata 6 miesiąc temu #433448 przez katiuszka
Moja Ewa też tęskni, chora ta reforma. Jak dzieci były ze sobą przez 8 lat w podstawówce to było inaczej, nie było czegoś takiego jak jest teraz w gimnazjach. Mam nadzieje że zanim nasze skarbeczki urosną to coś z tym zrobią. U Ewy były zajęcia integracyjne i to dużo dało, też na początku te dzieciaki były takie zagubione i tak jak mówisz grupki się tworzyły. Maja fajną panią, która prowadzi koło dziennikarskie, maja gazetkę szkolną i sami nad nią pracują. Nie chce chwalić dnia przed zachodem słońca ale spodziewałam się że będzie gorzej. Brałam nawet pod uwagę wariant zmiany szkoły gdyby tam się nie zaaklimatyzowała bo bardzo przezywała że nie ma tam nikogo z podstawówki i bardzo się bała całej tej "fali" ja zresztą tez. Kamila jest w drugiej klasie? Ciężko tak kiedy wiesz, że Twoje dziecko nie jest zadowolone ze szkoły, że rozczarowało się klasą i wogóle. Może wpadniesz pojutrze na kawkę z Tosią?

12 lata 6 miesiąc temu #433450 przez aga2+1
katiuszka my dalej chorujemy mała ma katar, a ja też przeziębiona jestem:( Kamila nadal w domu po antybiotyku tylko Łukasz już zdrowy :lol:

12 lata 6 miesiąc temu #433470 przez Dotka
aguś ale są foteliki 9-18 montowane tyłem do kierunku jazdy wiec ja nie wiem jak bardzo ten sprzedawca sie znał na tym?? np.
www.e-graco.pl/product_info.php?products_id=872
www.recaro-polska.pl/foteliki-dzieciece/9-18kg/fotelik-polaric
tylko troszkę ceną straszą
wiec ja juz nic nie wiem co robić nie chce mi sie wierzyc że moje dziecko jeszcze przez 4 miesiace wytrzyma w tym foteliku jak już ledwo teraz ma miejsce niedługo sie ramiona normalnie nie zmieszczą :(

12 lata 6 miesiąc temu - 12 lata 6 miesiąc temu #433543 przez aga2+1
Dotka ale te też są od 9 m-ca więc kicha:(

12 lata 6 miesiąc temu #433624 przez aga2+1
mam 4 miesiące :)
Załączniki:

12 lata 6 miesiąc temu #433702 przez akciak84
hello wszystkim dziewuszkom i ich szkrabom
Trochę nas tu nie było, ale naprodukowałyście :)

śliczne te wasze pysiulki na zdjęciach i na tv :) KAmi i Ewel słodziachy!

dziewczyna, dotka i labelo
bardzo wam współczuję sytuacji z mamami. Wiecie co...bohaterstwem jest być wspaniałymi kochajacymi mamami nie zaznając tego od swojej! Możecie być z siebie dumne.

U nas zupki itp. Próbowaliśmy marcheweczki gerbera ze słoiczka przez smoka i łyżeczką...nie szło. Potem zrobiliżmy swoją marcheweczkę ugotowana (samą i z ziemniaczkiem). Jemy około 30 ml zupki dziennie. Ale musi być dużo wody i przez smoczek cross cut (lovi). Łyżeczką nie umiemy :( Poza tym jemy kleik ryzowy (naturalny i malinowy) oraz kukurydziany. Kupki pomarańczowe po marchewie. cZy tak powinno być?

12 lata 6 miesiąc temu #433824 przez Ingrid29
co do kupki akciak, to po marchwie mają prawo mieć kolor pomarańczowy, tak samo jak po burakach czerwony, po szparagach i brokułach zielony-nawet jeśli tylko mama je takie rzeczy to i u maluszka mogą być takie kolory.

Arturek dziś wszamał 3 łyżeczki marchewki, a podaję ją dopiero drugi dzień. śmiesznie je bo zlizuje z łyżeczki języczkiem.

Aga wszystkiego najlepszego dla Tosi, jaka śliczna księżniczka:)

12 lata 6 miesiąc temu #433942 przez dziewczyna84
katiuszka - :*
beadka, pozycja o tytule "dlaczego mezczyzni nie słuchają a kobiety nie potrafią czytać map"" z tej serii jest o wieele lepsza. jak nie przepaam za ksiazkami jakby poradnikowymi, ta jest super. ale zolzy tez byly ok :)

Akaciak, dziekuje.
ewel- a fryz malego super hihi.

12 lata 6 miesiąc temu #434017 przez labelo
my dzis po szczepieniu i wazeniu, Wiki ma juz 6980:P,hehe, w 4 tyg przybrala 800g:P

dziewczyny, bede sie przymierzac do podania Malej marcheweczki, czy dodajecie do posilku po troszeczku glutenu-np kaszki manny lyzeczke?, ponoc tak sie traz daje......

12 lata 6 miesiąc temu #434274 przez ewel7
Dzięki dziewczyny, ja uwielbiam ten jego fryz, odzwierciedla jego usposobienie troszkę ;) :silly:

aga słodka Niunia :D wszystkiego co najlepsze dla niej, niech rośnie zdrowo!

labelo Wiki już też duża duża dziewczynka :) super :)

My 1 października mamy szczepienie, wtedy będzie chwila prawdy ile ten mój słodki Ciężarek waży.
Dziś w wawie ładna pogoda, także pospacerowaliśmy sporo, a później Miśko był taki grzeczny, że zrobiłam obiadek i nawet ciacho upiekłam, a jak poszedł spać to wzięłam się za prasowanie. Uporałam się ze stertą prania więc jest dobrze ;)

dobranocki i do jutra, słodkich snów dla Was i Skarbusiów (a w odniesieniu do snu to nie wiem czy mój Miśko nie ma czasem jakiś złych senków ostatnio bo potrafi się przebudzić, chwilę popłakać i śpi dalej, u Was też tak mają Maluszki?)

12 lata 6 miesiąc temu #434276 przez dziewczyna84
Ewel, chyba wszystkie dzieci tak miały chociaż raz. Albo będą miały ;) to ponoć normalne. Mój raz ostatnio się obudził po kąpieli gdzieś po 40 minutach snów, jakby go obdzierano ze skóry zaczął płakać/ drzeć się. Przytulilam go, chwilkę pochlipał, nie odbiło mu się ani nic więc to nie to - i zasnął dalej. A gdy płakał to ani nie otworzył oczu ani nie wypluł smoka.

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka