BezpiecznaCiaza112023

Mamusie MAJ 2012

12 lata 6 miesiąc temu #431329 przez KAMI
dzięki dziewczyny, uspokoiłam się

dziewczyna mięta wstrzymuje ale melisa wspomaga laktację :) szałwia też wstrzymuje.
Ja piję też koper włoski i dodaję parę gwiazdek anyżu oraz melisę. Taką mieszankę sobie robię i z cycuszków leci aż miło :)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 6 miesiąc temu #431343 przez ewel7
misia no Bartuś już klocek ciężki się zrobił, nie wiem ile waży ale myślę, że na pewno ponad 7 kg. Dowiemy się na szczepieniach 1 października.

KAMI mój Misiek też takie odgłosy wydaje, bardzo często, także myślę, że to normalne.

Dotka dużo zdrówka dla Ciebie i Malutkiej!

dziewczyna84 zaskoczyło mnie to co napisałaś, a to co beadka jeszcze bardziej, nasze prawo jak widać może nie raz zaskoczyć...

mój Misiek coraz bardziej ruchliwy, ciężko mi go ogarnąć na przewijaku. A dziś przed myciem załapał, że jak dupkę podniesie i odepchnie się nóżkami to się przesuwa ;P spodobało mu się, podobnie jak dziś rano turlanie raz brzuszek, raz plecki, nie wiem co będzie jak pójdzie na czworaki nie dogonię ;) :silly:

12 lata 6 miesiąc temu #431344 przez ewel7
Co do herbatek to ja pije tylko te na laktację. Nie próbowałam żadnych ziołowych, a o mięcie słyszałam, że hamuje więc też unikam (choć lubię bardzo). Ostatnio tez brak mi kawy, tak jak kiedyś nie przepadałam tak teraz bym się napiła ;) :silly: a za zbożową nie przepadam.

12 lata 6 miesiąc temu - 12 lata 6 miesiąc temu #431354 przez Dotka
ja pilam i pije miętę czasem i nie miałam póki co problemów z laktacją więc nie wiem o co chodzi
jak nie piłam miety to mała brzuszek bolał na początku miała wzdęcia a jak zaczełam pić to nie było problemu teraz juz nie pije tak jak kiedys

12 lata 6 miesiąc temu - 12 lata 6 miesiąc temu #431394 przez beadka7
Fajnie się Was dziewczyny czyta jak piszecie o karmieniu piersią.. ja niestety już od wczoraj nie podaję cycka :( wczoraj ściągnęłam sobie tyle ile mogłąm, ale wyszło ok 30 ml i przeźroczysty płyn, więc już małemu tego nie podałam. Póki co tak liczyłam, że duża puszka mleka starcza mi na tydzień, niby nie jest źle, ale 1 puszka to 40 zł więc w skali miesiąca to trochę pociągnie.

Mamusie powiedzcie mi jeszcze ile porcji na dobę zjadają Wasze pociechy ?? ja staram się teraz zejśc do 5 porcji- ok 3, ok 8, 12, ok15-16, i ok 20. Jak narazie są takie godziny jedzenia- chociaż jak ok 15 podam marchewkę to do tej 20 starczy, ale jak nie daję marchewki to je mleko i wtedy ok 18 jeszcze troszkę jabłuszka wsunie, albo to karmienie z 20 przechodzi na ok 19. A jak z tym u Was ??

jeszcze pytanie co do witaminek- do którego miesiąca wit D podajemy ??

A tak synek wczoraj u babci grzecznie w wózku siedział i się bawił osiołkiem :)
Załączniki:

12 lata 6 miesiąc temu #431399 przez KAMI
dziewczyna w sprawie mleka początkowego...prawo prawem, przepis przepisem ale podejrzewam, że można Ci to było w bardziej elegancki i empatyczny sposób przekazać !!

12 lata 6 miesiąc temu #431418 przez katiuszka
Kami słodki ten mój zięć :kiss: :)I jest to zupełnie normalne. Sonia tak czasem robi, jak zasypia przy wydechu wydaje taki mruk i ciągle powtarza. Moja ciotka położna mówi że to odstresowuje dziecko.
Ewel ja bez inki teraz żyć nie mogę, też kiedyś nie przepadałam ale teraz kilka dziennie piję. Półtora łyżeczki, 3/4 wody ale nie wrzątku i reszta mleka. Tak jak zwykła rozpuszczalna. Właśnie ide wstawić wodę:)
Beadka zapytaj lekarza jeśli chodzi o wit D bo dzieci karmione sztucznie mają chyba to w mleczku modyfikowanym. Cudeńko z Twojego synusia:)
A czy podajecie cebion multi i po ile kropelek? mi lekarka kazała 4 krople dziennie podawać.

12 lata 6 miesiąc temu #431431 przez dziewczyna84
Beadka
niestety z witaminą D jest też czasem paranoja u lekarzy. Mojej koleżnce ten sam lekarz powiedzał: koniecznie do końca 1 roku życia dzieci powinny ją mieć podawaną by nie mialy m.in. krzywicy, bo w mleczku MM jest go za mało jak na zapotrzebowanie dziennej dawki. Musiałby 1,5 litra dziennie go wypić.
A mi powiedziała: aaa można sobie darować. Po czym położna powiedziała: PODAWAĆ.

ja podaję.

12 lata 6 miesiąc temu #431445 przez katiuszka
Aga kochanie wszystkiego najpiekniejszego w dniu urodzinek!!! Spełnienia marzeń i radości w każdej minutce Twojego życia. Buziaczki ślemy!:*:*:*

12 lata 6 miesiąc temu #431455 przez KAMI
Katiuszka dzięki wielkie za uspokojenie :) rosna te nasze "maleństwa" !!!

ja podaję jeszcze DiK mam parę ostatnich ampułek, potem już tylko D
nie podaję Cebionmulti, nic mi lekarka nie mówiła a ja też nie pytałam Ja biorę femibion natal2 więc coś też z mleczka maleństwo dostaje

AGUŚ 100 lat !!!! Wszystkiego co najlepsze a przede wszystkim zero smutków !!!!

12 lata 6 miesiąc temu #431457 przez dziewczyna84
STO LAT AGUŚ :))))
Spokojnego życia ze wszystkimi pociechami. Mężem oczywiście też :)[/color]

12 lata 6 miesiąc temu #431474 przez KAMI
kochane ja wiem, że natrętna jestem ale proszę jeszcze o jedno głosowanie :)
jesteśmy w środku u góry :)

www.cieszciesiesoba.pl/konkursy/galeria-konkursowa/?nggpage=13

dziękuję Wam ogromnie !!!!

12 lata 6 miesiąc temu #431499 przez ewel7
Aga wszystkiego co najlepsze :) !!!

KAMI głosy już oddane :D

co do witamin to K kazali nam podawać do końca 3 mca więc już nie podajemy teraz tylko D, ale w sumie nie wiem do kiedy, dopytam się pediatry jak będę na wizycie :) ja też łykam femibion natal, ale porażka jest z moimi włosami, wychodzą strasznie po myciu i w ciągu dnia :(

12 lata 6 miesiąc temu #431500 przez dziewczyna84
Kami głos oddany
i przy huggis i przy walce o chuste.
Walcz gdzie tylko możesz, kto nie próbuje ten nie ma:))

12 lata 6 miesiąc temu - 12 lata 6 miesiąc temu #431507 przez MartiO
Aga wszystkiego najlepszego i aby codzienne "kłopoty" zamieniły się wyłącznie w przyjemności :kiss:

Karolina witaj ;)

Kami głosujemy codziennie ;) a co do dźwięków to mój też tak ma ;)

wszystkie zdjęcia maluszków są prześliczne ;)

u nas dziś sporo biegania, załatwiania, pakowania... a Młody jak zwykle nie ułatwia... teraz śpi... ale oczywiście na ręku u mamusi... :( ;) trochę się stresuję przed jutrem :unsure: zobaczymy jak to będzie w powietrzu ;)

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka