- Otrzymane podziękowania: 11
- /
- /
- /
- /
- /
- Mamusie MAJ 2012
Mamusie MAJ 2012
- Ingrid29
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- dziecko-największy cud świata
W przyszłym tygodniu szczepienie 3 października. A tak w ogóle to wracam do pracy 12 listopada i normalnie jestem przerażona

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- Dotka
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-
- Alicja ur.6.05.2012 58cm 3830g.
- Otrzymane podziękowania: 0
znowu sama zostałam na weekend

- Ingrid29
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- ewel7
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
u nas chyba idą kolejne zęby bo Miśko marudny coś, wczoraj mi zasnął dopiero po 22, jak mu posmarowałam dziąsełka i dałam kropelki.
Na jutro zapowiedzieli mi się goście: teściowa i teść z siostrą męża, także od rana sprzątałam żeby jak mąż wróci z pracy wyskoczyć na jakieś zakupy bo wieczorem będę musiała podziałać w kuchni.
Ingrid ja gdyby nie praca w szkole i możliwość odebrania sobie wakacji to też już od listopada musiałabym wracać..., ale i tak wiem, że minie ten czas szybko i szczerze mówiąc też nie wyobrażam sobie tego. No ale taka polityka, że mało która mama może zostać w domku z dzieckiem,ale będziemy się wspierać, na pewno jakoś damy radę!
- akciak84
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-
Mój przez jakieś 2 tygi też miał krostki na rękach...a sucha skóre ma do tej pory. Tylko ja mu niczym nie nawilżam po kapieli tylko doraźnie smaruję ojlatum soft. Bo taką opinię słyszałam, że nie za dużo tych "kosmetyków". Pediatra powiedziała abym mu dała bebilon ha (dla alergików), ale on oczywiście tego nie chciała pić (spróbowałam-gorzkie dziadostwo). Potem myliśmy go w samej wodzie i przeszło

ingrid
jak się sprawdza czy dziecko ma skazę białkową? albo na co uczulone? Właśnie nasz pediatra powiedział, że testów tak małym dzieciom się nie robi bo wyniki są przekłamane. Wiele dzieci ma jakieś krosty i z tego wyrasta. I to że ktoś jako niemowlak nie moze mleka krowiego to nie znaczy że tak przez całe życie będzie. Pediatra powiedział, ze żyjemy w zanieczyszczonym środowisku i krosty mogą być od wszystkiego...przez proszek, jedzenie i kosmetyki na powietrzu i wodzie z kranu kończąc. Powiedział, ze już nie raz był świadkiem jak ktoś wyjechał z wawy i w innej wodzie przez 2 tygi się kąpał i wszystkie wykwity zniknęły

Dziś byliśmy na szczepieniu. Aturek super dzielny. Śmiał się do pani pielęgniarki przed i po ukłuciu. Byłam w szoku! Oczywiście wrzasnął w chwili ukłucia, ale potem jakby nigdy nic.
Ważymy 6,8 kg i mamy 62 cm więc niby 25 centyl

Dotka
nie martw się mojemu też cienko marchewka wchodzi

Co do glutenu- dziś lekarz powiedział,że daje się nie wcześniej niż 5 miesiącu i nie później niż w skończonym 6.
Powiedziałam mu że mojemu cienko marchewka wchodzi to stwierdził,że tak na początku jest i że ma jeszcze czas

- labelo
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-
- Kochamy Cię Kruszynko:*:*:*
dzis bylam omowic co i jak, hehe, bede chodzic na 4h,ale zawsze:P, troche smutno mi jest,ale coz:(. do 23 pazdz mam macierzynski przedluzony, wiec od konca pazdz na 7h bede chodzic... najgorsze,ze mam daleko do tej pracy - w jedna strone 1h15min:(
narazie maz zostanie z Mala, a potem niania juz w gotowosci, jejku,co za Polska rzeczywistosc:(, macierzynski powinien byc 12 miesiecy!!!!!!!
my w przyszlym tyg chcemy zaczac wsuwac marchewke:), zobaczymy jak bedzie:)

- aga2+1
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

Czy Wasze dzieciaczki też takie marudne i płaczą? Tosia poleży chwilę na macie lub w leżaczku i już marudzi, a wieczorem to już masakra nawet nie da się jej połozyc nigdzie, bo tak sie drze

- labelo
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-
natomiast zaczyna swoje jazdy ok 17 i tak do 19 dociaga z rykami, marudzeniem, tez trzeba sie na na maksa zajac....
kapiel tez ok 19.30 i o 20 nie ma dziecka,ale.... budzi sie juz ok 24, potem 4, 6 i juz nie spi dalej, jejku
ale powiem Wam ,dziewczyny,ze juz mi to ostatnio wogole nie przeszkadzalo,aby byc z nia jak najdluzej:), kurcze, nigdy bym nie pomyslala,ze rozlaka z dzieckiem moze byc tak bolesna:(
jeszcze nie bedac w ciazy zarzekalam sie,ze zawsze bede pracowac, nigdy nie zostane z dzieckiem w domu,a teraz....

- beadka7
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-
- Kochamy Cię Synku :*
- Otrzymane podziękowania: 2
aga ja ostatnio sobie wyobraź myślałam, że też po marcheweczce reakcja alergiczna, bo rumień na twarzy po zjedzeniu, dzisiaj dawałam mu jabłuszko i to samo, myślę sobie kurde co jest... a ja (wyrodna matka) po jedzeniu mu buźkę chusteczkami nawilżonymi buźkę przecierałam z zaschniętego jedzonka i po tym od razu zaczerwienienie. Biedaczek może go piekło czy coś, a ja kurde mu wycierałam cholerka, aż wyrzuty sumienia mam do teraz.
Ale na szczęście małemu smakuje wszystko co mu podaję- zjadł zupkę marchwiową z ryżem, dzisiaj cały słoiczek wszamał na obiad

no i dałam mu też do mleczka kaszkę tym razem bananową i niemal wciągnął ją na raz

A wogóle mój Krzysio tak fajnie ostatnio wołał mama mama mama, oczywiście że nieświadomie, bo to raczej tak jęczał niż wołał wiecie taka rozpacz była mama mama mama heheh i też sobie myślałam jak to będzie fajnie jak już świadomie zacznie mnie wołać

Ahh i dziś mamy 4 miesiące

- Ingrid29
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
U nas też Arturek zaczyna marudzenie tak koło 17 do 19 00, też go nosimy i wymyślamy różne rzeczy, ale to juz po woli sił brak , bo nasz kluseczek waży już około 6,9 kg (ważony ze mną na wadze łazienkowej). A potem kąpiel- w której jest mega radocha i nawet lubi się przebierać po kąpieli bo wie, że dostanie mleczko, no i usypiamy o 20 00.
Ja też bym chętnie została z Arturkiem w domu, lecz niestety kredyt mamy i trzeba pracować. Więc będzie niania. Ja też się zarzekałam, że od razu bym chciała wrócić do pracy między ludzi-oczywiście zanim urodziłam. A teraz czas mi tak szybko leci, że nie chce mi się wracać do pracy

Ale cóż trzeba pracować.
- labelo
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-
- beadka7
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-
- Kochamy Cię Synku :*
- Otrzymane podziękowania: 2
- katiuszka
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-
- Kochamy Nasze Słoneczko:*
Aga być uczulonym na marchewkę to trochę kiepsko... może tak jak beadka mówi spróbuj jej przegotowana wodą buzię przecierać.
Ingrid, Labelo łączę się w bólu, ja tez jestem przerażona powrotem do pracy, tym bardziej że miałam na zmiany z mężem pracować a teraz sytuacja się komplikuje i czuje że zostanę z tym problemem sama:(
Sonia dostała dzisiaj pierwsze dwie łyżeczki jabłuszka, krzywiła się strasznie, jutro mała powtórka:) W zasadzie to nie powinnam tak się spieszyć... tygodniowo dziś kończy 4 mc a wg daty urodzenia to dopiero we wtorek.
Pozatym karmie tylko piersią więc mogłam poczekać do pół roku aż skończy ale w weekendy mam szkołe więc zaprawiam ją w bojach. Nie potrafię odciągnąć tyle mleka żeby wystarczyło jak mnie nie ma więc zamiast cycuszka będzie jabłuszko.
- labelo
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-
- Dotka
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-
- Alicja ur.6.05.2012 58cm 3830g.

współczuje wam dziewczyny tych powrotów do pracy ja póki co zostaje z mała w domu ogólnie chciałabym aż do czasu aż pójdzie do przedszkola z nią być ale nigdy nic nie wiadomo jak to będzie póki co siedze ale kiedy będe zmuszona iść do pracy to nigdy nie wiadomo