BezpiecznaCiaza112023

Mamusie MAJ 2012

12 lata 1 miesiąc temu - 12 lata 1 miesiąc temu #471292 przez MartiO
Ingrid mamy nadal szmery na serduszku... do pewnego okresu to normalne... bo w serduszku musi zarosnąć dziurka z okresu płodowego... pediatra chce to sprawdzić...poszlibyśmy normalnie ale w przychodniach terminy mam na czerwiec... a rejestrowane z 2 miesiące temu... no i dostaliśmy skierowanie na oddział szpitalny...

a co do pampersów to nadal 3... i jeszcze obecnie spore zapasy mamy ;)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 1 miesiąc temu #471529 przez akciak84

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
Załączniki:

12 lata 1 miesiąc temu #471533 przez dziewczyna84
Maciu sgdzies od dwóch tygodni śmiga za mną do przodu do łazienki, do kuchni - wszędzie. Przestał raczkowac szybko jak zorientował się ze mozna pełzać do przodu a to pełzanie przeradza się coraz bardziej w normalne chodzenie na czwarakach. Wysoko pupa i straszne szybko :) Kiedys nagram to wam wrzucę. Śmiga za kotką non stop jak jest w pobliżu. myślę że to ma wpływ na to że tak szybko zaczął

12 lata 1 miesiąc temu #471535 przez akciak84
MartiO trzymam kciuki za serduszko aby wszystko dobrze było

ewel
fajny blog...tylko mi się przykro zrobiło, że ci sie portale społecznościowe znudziły:(

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

Dziewczyny mój bodnosi dupkę do góry i lubi się bujać przód tył...a najlepsze to jak czasami rzuca się na klatę jak chce coś z przodu złapać

12 lata 1 miesiąc temu #471538 przez akciak84
myślę nad jakimś kojcem dla małego...czy któraś ma doświadczenie w tym temacie?

12 lata 1 miesiąc temu #471549 przez dziewczyna84
MatiO też trzymam kciuki :))

12 lata 1 miesiąc temu #471554 przez aga2+1
akciak ja kupiłam łóżeczko turystyczne i będę miała jako 2w1 jako łóżeczko i kojec, bo są w nim uchwyty do wstawania dla dzidzi i siatka bezpieczna o nic się nie uderzy :)
Muszę się Wam pochwalić swoimi łowami na allegro kupiłam kilka zabawek używanych z Fisher Price GARNUSZEK NA KLOCUSZEK, PIRAMIDKĘ ZYRAFKĘ, KOTKA KTÓRY JEŹDZI I Z VTECH KULĘ ( misia kiedyś wklejała zdjęcie tej kuli). Zapłaciłam za wszystko z przesyłką ok 80 zł :) Dzisiaj własnie przyszły zabawki i powiem Wam , że wyglądają jak nowe jedyne co to są w angielskiej wersji językowej, ale mi to nie przeszkadza:)

12 lata 1 miesiąc temu #471575 przez akciak84
aga
to ja też taki inters chyba zrobię, bo mój to takie małe adhd, już go zabawki nudzą i jak widzi cokolwiek innego np. kubek, pudełko po kawie itp. to omało nie wyjdzie z siebie i nie stanie obok...masakra

12 lata 1 miesiąc temu #471643 przez mloda_mamuska
hej ;) podczytuje Was. ja jestem mamą lipcową. i tak podglądam co juz Wasze maluszki potrafią i czekam z niecierpliwością aż moj synek bedzie taki mądry jak Wasze ;))) piekne Wasze maluszki,wszystkie ;)))

asiale ale masz talent do obrobki zdjec! ;)

12 lata 1 miesiąc temu - 12 lata 1 miesiąc temu #471790 przez asiale26
Pracuje nad swoim kalendarzem, na razie 5 kart :)

12 lata 1 miesiąc temu - 12 lata 1 miesiąc temu #471835 przez ewel7

Załączniki:

12 lata 1 miesiąc temu - 12 lata 1 miesiąc temu #471861 przez asiale26
ewel7 jaki śliczny uśmiech, widać że lubi się kąpać :) Mój Kubuś już nauczył się że "kompiu-kompiu" oznacza kąpanie i zaciesza :D

Byłam ostatnio w Smyku zbadać tą kulę i nie było jej jeszcze w promocji. Napisz jak synuś na nią reaguję bo przymierzam się do niej. Zastanawiam się jeszcze nad walcem do raczkowania, ale nie mam zdania, muszę o nim poczytać czy to nie jest jakiś wymysł. Może macie taki walec, chętnie poczytam opinie. Muszę jakoś ruszyć małego z miejsca, brakuje mi pomysłów co położyć przed nim żeby go zmotywować do działania. Obecnie tyłek jest w górze a ręce wywalone do tyłu jak do lotu.

Znalazłam na allegro gniazdo do nauki siedzenia
www.google.pl/imgres?um=1&hl=pl&sa=N&biw...=1t:429,r:2,s:0,i:74

Co o tym myślicie?

aga2+1 super trafiłaś z tymi zabawkami.

12 lata 1 miesiąc temu - 12 lata 1 miesiąc temu #471902 przez misia88
asialeMi ogólnie nie podobają się tego typu rzeczy do pomocy nauki siadania czy chodzenia. Każde dziecko ma swój czas i powinno samo próbować. Wtedy angażują się wszystkie mięśnie i dzieciaczek musi też się wysilić. Przy takich "pomocnikach" nie odbywa się to naturalnie.

Jeśli macie ochotę to u mnie w stopce jest link do mojego bloga. Zapraszam :)

Ja jeszcze @ nie miałam, chociaż przyznam, że po tych zjazdach to pokarmu mam mniej...

Jeśli chodzi o fb to ja usunęłam konto z pewnych powodów, o których nie mogę pisać.

12 lata 1 miesiąc temu #471911 przez asiale26
Ja też się obawiam takich rzeczy bo nie chcę zrobić małemu krzywdy. Żadnych z tych rzeczy nie kupiłam, na razie czytam i zbieram opinie :)

12 lata 1 miesiąc temu #471919 przez karolina238
MartiOoby z serduszkiem było wszystko w porządku,ślicznie synuś wygląda na tej pufce :) taki słodziak z niego :)

Dziewczyna masz małego spryciarza :) jeszcze trochę a zacznie chodzić :) Ja mam w domu małego leniucha, nic nie chce robić, niedawno podnosiłą pupe do góry ale teraz przestała.

Ewel super synuś śliczny uśmieszek :)

Aga fajnie trafiłaś ja tez czasem poluję na takie zabawki ale jak licytuje to za jedną zabawkę np. garnuszek cena dobija do 40zł, muszę szukać dalej może się coś trafi :)

Asiale śliczny kalendarz będzie, i super prezent od mikołaja :)

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka