BezpiecznaCiaza112023

Mamusie MAJ 2012

11 lata 11 miesiąc temu #514095 przez MartiO
no i po świętach i po nowym roku... zostaliśmy sami bo Mężuś dziś ma wyjechać do Olsztyna... wraca w piątek prawdopodobnie ;) Młody coraz odważniej trenuje ;) udało mu się kilka kroczków na raka ;) no i załapał jak się pełza... zaczyna być wszędzie ;) stara się też wstawać w łóżeczku i przy meblach... a jak go podtrzymuję żeby się nie przewrócił to kroczek za kroczkiem i wędruje... ząbek nadal chyba jeden... możliwe, że coś się przebija ale skubaniec nie chce pokazać... no i trenuje głosik... oj czasem naprawdę solidnie piszczy ;)

Sylwestra spędziliśmy na imprezce u brata i generalnie bałam się jak to będzie z ogniami itp... (młody był z nami)... ostatecznie zasnął koło 22 (bardzo wcześnie jak na jego możliwości) i spał mimo głośnych rozmów i strzelających fajerwerków...

Ingrid gratulujemy ząbeczka ;)

Labelo fakt dopiero co dowiedziałam się kto tam siedzi w brzusiu a już ma ponad 7 m-cy ;) gratulacje dla Wiki ;)

Kami trzymajcie się ;) oby było lepiej z tym choróbskiem :kiss:

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 11 miesiąc temu - 11 lata 11 miesiąc temu #514230 przez aga2+1
U Nas sa kolejne postepy, bo Tosia od wczoraj pełza:) A tak poza tym zębów brak, młoda śpiewa , ale nie chce mówic ma ma, da da itp. wychodzi jej czasami buu, ke,ki,em. Nauczyła się przybijać 5, a papa nie:( Teraz zrobiła sie taka ruchliwa nawet na rekach nie chce siedzieć tylko cały czas gdzieś rusza ( ręce służą jedynie do przeniesienia z jednego miejsca na drugie). Buziaczka tez czasami daje, ale to musi byc w nastroju ( bardzo soczysty buziaczek):)
KAMI ale Cię załatwiła szefowa co za świnia! A jak Maksio i jego postępy językowe? Pamietasz pisałaś, że Maksio czasami się zawiesza i nie zwraca uwagi na nikogo czy dalej tak ma czy mu przeszło?
Ingrid ja jutro ide do lekarz rehabilitacji i będzie decyzja czy jeszcze ćwiczymy czy już nie. Powiem szczerze, ze wolała bym jeszcze poćwiczyć chociaz miesiąc, bo młoda robi duże postepy po ćwiczeniach.
karolina jak u Was z rehabilitacją? Ćwiczysz z małą czy nie?

Dziewczyny napiszcie jak tam własnie z sylabizowaniem i innymi umiejetnościami Waszych maluchów

11 lata 11 miesiąc temu #514676 przez akciak84
Cześć dziewczynki:) Oczywiście WSZYSTKIEGO NAJWSPANIALSZEGO W NOWYM ROKU:)

KAmi
Zdrowia, a z pracą sie nie martw na pewno wszystko się ułoży. JA miałam gorszą sytuację od swej szefowej więc....wiem że to wkurzające i że to praca, ale nie martw się...jak ktoś jest świnią to niech się wypcha.

Ingrid
u nas też ząbek wychodzi...dziś była gula jutro pewnie go ujrzę wreszcie!!! Póki co gorączki brak i marudny też nie jest...o dziwo.

Za to od dwóch tygów wszędzie go pełno...nie mogę upilnować bo tak szybko czworakuje, że mi skubaniec ucieka i sie smieje z tego. Teraz piszę tylko jak śpi...chociaż też staram sie uczyć wtedy. Bo jak tylko nie spi i widzi kompa to szału dostaje bo już się uzależnił od gumi misia. Jak włączam kompa to nic się nie liczy tylko abym mu coś puściła:( Więc startam sie nie włączać kompa jak mnie widzi.

A dziś oczywiście w łóżeczku mi wstał na kolana i omało nie wypadł...już do "klopa" nie mogę iść:(

11 lata 11 miesiąc temu #515245 przez Poziomka
Witajcie Mamy w Nowym Roku ! U nas jeszcze nie ma zabkow, a w niedziele Karolek skonczy 8 miesiecy. Bardzo ladnie juz czworakuje, staje na nozki przy lozeczku, tez przybija piatke ;-) Straszna z niego gadula, od samego rana do wieczora slychac mamam, mamam, mamam. Tata juz tez powiedzial :-D Tylko, ze nauczyl sie spac z nami w nocy. Jak spi u siebie to zaraz sie budzi i placze i nie ma rady. W dzien spi w wozku, no, a w nocy z nami.

11 lata 11 miesiąc temu #515978 przez aga2+1
Witajcie:)
My dzisiaj po kontrolnej wizycie u lekarza rehabilitacji i mamy zlecone ćwiczenia jeszcze do końca marca oraz mamy logopedę ze względu na złe ułożenie języka ( widac przy jedzeniu łyżeczką). Tak więc zostaję jeszcze na L4, ale w przyszłym tygodniu ide już do pracy - na razie 2 razy w tygodniu po kilka godzin ( praktycznie juz pracuję od dawna w domu, ale teraz muszę być już w biurze doszły nowe obowiazki a przy małej nie wyrabiam się ). Tosia będzie z moją mamą. Powiem szczerze,że się cieszę, bo w końcu wyjdę do ludzi, a małej zmiana otoczenia też dobrze zrobi tym bardziej, że ma iść do złobka. Poza tym mała będąc ze mną 24h/d jest chyba troszkę znudzona moim towarzystwem, bo jak ja biorę na ręce to odpycha się i nie chce się przytulać i dawać buzi:( Natomiast buziaczki daje bratu i jest w niego zapatrzona jak w obrazek hehe Ja już nie wiem co jest, ale mała jest bardzo ruchliwa i ciekawa swiata wszystko ja interesuje nie moze usiedzieć w jednym miejscu i podejżewam, że są ciekawsze rzeczy do robienia niż przytulanie. Wazne jest żebym była i żeby ona mnie widziała, a noszenie to tylko do zmiany miejsca. Troszkę mi smutno, bo z tego co pamietam ( 14 lat temu) to moja 1 córka też nie chciała się przytulać i teraz mam taka drugą:( Jednak syn to syn - synuś mamuni i już on to pieszczoch jest do dziś:)

11 lata 11 miesiąc temu - 11 lata 11 miesiąc temu #516143 przez MartiO
u nas dziś dzień obfitości ;) mieliśmy dziś dwie wizyty ;) Koleżanka z 9-miesięczną Zuzką i Bratowa Męża z kuzynem Jakubka ;) Mamy drugiego ząbeczka :lol: no i Jakub już na dobre staje w łóżeczku ;) a jutro...a właściwie dziś kolęda... :huh:

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
Załączniki:

11 lata 11 miesiąc temu #516565 przez karolina238
Aga ćwiczę z małą w domu, te ćwiczenia które miałyśmy do tej pory.Niestety żeby dalej mieć rehabilitacje musimy iść na wizytę po skierowanie i jesteśmy zapisane dopiero na 27.01, więc nie wiem kiedy ruszymy od nowa. Idę w przyszłym tygodniu prywatnie bo nie będę tyle czasu czekać bezczynnie i musimy jeszcze zrobić usg przezciemiączkowe- niestety też prywatnie bo na nfz tego nie robią-nie wiem po co płacimy składki na ubezpieczenie :(

MartiO super dzieciaczki wyglądają, prawie nie widać różnicy wieku :) a mała rzeczywiście włoski ma niesamowite :)

11 lata 11 miesiąc temu #516990 przez aga2+1
Karolina a czemu musisz zrobić usg? Nam nic takiego nie kazali.

11 lata 11 miesiąc temu #517215 przez dziewczyna84

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

11 lata 11 miesiąc temu #517339 przez aga2+1
dziewczyna

11 lata 11 miesiąc temu #517448 przez labelo
jej, dziewczyna, wspolczuje!!
troszke Cie rozumiem, moj maz zaraz po slubie wyjechal do pracy w warszawie, ja pracowalam w gdyni i tak 1,5 roku,ale dalismy rade....

na czas ciazy pojechalam do Wawy, kupilismy mieszkanko i mielismy tam zostac....ale rodzina w gda:(, wiec maz znalazl prace w gdansku i wrocilismy z powrotem ( 2 tygodnie po porodzie).

niestety po 3 miesiacach firma padala:(, masz przez 2,5 miesiaca na bezrobociu, ja wrocilam do pracy na macierzynskim jeszcze..., potem maz znalazl prace w gdansku i pieknie, ale aplikaowal tez znow do warszawy

no i historia lubi sie powtarzac... maz dostal mega oferte w wawie i jedzie do przcy juz od 14 stycznia, wiec, my z Wiki zostajemy same w gdansku....no ciekawe jak to znow bedzie:(

DZIEWCZYNY, ktore karmily piersia, kiedy po odstawienu dostalyscie okres?ja od ok 2 miesiecy karmilam tylko w nocy, a zupelnie przestalam jakies 3 tygodnie temu i nadal nie ma okresu....

11 lata 11 miesiąc temu #517477 przez Ingrid29
ja dostałam okres, jak zmniejszyłam liczbę karmień do 2, to było 5 miesięcy po porodzie (mam teraz okres równo co 30 dni, tak jak przed ciążą).

11 lata 11 miesiąc temu #517481 przez beadka7

11 lata 11 miesiąc temu #517556 przez dziewczyna84

11 lata 11 miesiąc temu #517657 przez Brzuszek
Na pewno zostanie samej z maluchem nie jest łatwe, ale najbardziej współczuję Waszym mężom, że tak długo nie będą widzieli swoich dzieci, że przegapią wiele ważnych momentów, że nie będą świadkami zdobywania nowych umiejętności, że brzdące nie będą wiedziały kim oni są.

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka