- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- /
- Mamusie MAJ 2012
Mamusie MAJ 2012
- aga2+1
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- karolina238
- Wylogowany
- budujemy zdania
I ze spaniem nadal masakra nie wyrabiam,jestem już taka zmęczona tym że szok 7 pobudek to norma, a wcześniej tak ładnie spała od 21 do 5-6 jedzonko i jeszcze czasem do 9 a teraz
Asiale Kubuś śliczniutki fajna mineczka
Aga ja też używam bepanthenu jak mamy czerwoną pupkę i na noc smaruję, jest ok. Napisz co robisz że Tosia tak dobrze śpi
Ingrid ale Arturek duży już jest mężczyzna na całego
Beadka szkoda że mężuś wyjeżdża ale najważniejsze że dojedziecie do niego i będziecie razem.
Akciak,labelomy też myślimy w tym roku o nastepnym dzieciaczku ale dopiero pod koniec, żeby Julka miała dwa latka jak dzidziuś się urodzi chcę w końcu podjąć normalnie pracę w zawodzie i też mam do dokończenia dyplom, jak na razie jestem na urlopie dziekańskim
Katiuszka Sonia jest śliczna i jak pewnie stoi, nie mogę się doczekać na postępy u Julki Już nie pamiętam jak Julka była malutka, byliśmy w odwiedzinach u dwutygodniowego szkraba i wydał mi się taki malutki jak laleczka normalnie bałam się wziąć go na ręce
- beadka7
- Wylogowany
- gadatliwa
- Kochamy Cię Synku :*
- Otrzymane podziękowania: 2
- KAMI
- Wylogowany
- gadatliwa
- aga2+1
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
karolina jeszcze miesiac temu młoda tez robiła pobudki w nocy, ale 2-3 jak jej smoczek wypadł, a teraz tak od tygodnia zaczęła przesypiać całe noce. Ja codziennie kąpię ją o tej samej porze 19.00 potem butla i kładę ją do łóżeczka gaszę światło i wychodzę. Czasami jest tak, że zaśnie od razu a czasami kokosi się jeszcze z 15 minut. Był tez taki okres ( przed świetami), że wieczorem była histeria i nie chciała chodzic spać o 20.00 mimo, że była bardzo zmęczona. siedziała czasami do 22.00 i w nocy budziła się po kilka razy. Ale w tedy to chyba był ten skos rozwojowy, bo w ciagu dnia była bardzo marudna i cały czas na rekach wisiała. Poza tym w ciagu dnia mała spi 2 razy ok. 11 i ok. 16.00. ale to spanie to tak do godziny.
Spróbuj ja zmeczyć w ciągu dnia niech dużo się rusza pełza, raczkuje wygłupiaj sie z nią na podłodze. Moja po takich harcach jest padnięta wieczorem.
- Brzuszek
- Wylogowany
- pierwsze słowa
- Basia ur.27.05.2012 4000g 56cm
Ostatnio Basia słabo jadła i byłam zmuszona wydłużyć jej przerwy między posiłkami kosztem jednego mleka, więc teraz jej dzienne menu wygląda następująco :
8.00 kaszka + owoce
13.00 obiadek
16.00 jogurcik malucha z biszkoptem lub owocami, albo owoce z twarożkiem lub jogurtem ze słoiczka
18.00 mleko
21.00-22.00 mleko z kleikiem ryżowym
Mała w nocy nie je już od 5 miesięcy. Ładnie przesypia całe nocki, czasem się zdarzy, że się przebudzi ale dostanie pić i idzie dalej spać, a i w ciągu dnia nie mogę narzekać na drzemki bo śpi 2-3 razy. Przeważnie zasypia ok 19.00-20.00, na ostatnie mleko ją budzę ale odpływa zaraz po jedzeniu i tak śpi do rana.
Basia dopiero teraz podwoiła swoją wagę urodzeniową - waży 8 kg, a ubranka nosi w rozmiarze 74 i jeszcze trochę minie zanim zmienimy garderobę na rozmiar większą.
01.02 wyszedł pierwszy ząbek - dolna, lewa jedyneczka
My nie wiemy co to odparzenie pupy. Używam Sudocremu ale tylko po kupce i na noc.
Nigdy Mała jeszcze nie miała ani kataru, ani kaszlu i oby tak zostało jak najdłużej.
Mam grzeczne, radosne dziecko, choć przez ząbki jest bardziej marudna, no i na pewno też jeszcze nie przestawiła się na nowy tryb dnia.
Jeszcze gdyby sama, bez problemu zasypiała w swoim łóżeczku byłoby idealnie, ale i tak nie mam na co narzekać!
- akciak84
- Wylogowany
- gadatliwa
Z chodzeniem spać to różnie, ale ostatnio tak jak pisze aga zmęczyłam małego i poszedł spać o 21 i wstał o 7:)Nawet mleka nie chciał w nocy
A moje dziecko jest tak energiczne, że to mucha nie siada...muszę za nim latać, pilnować i powtarzać: nie ciumkaj dywanu, nie bujaj się na szufladzie, nie wchodź na stolik...
Nie mamy kojca i tak jak aga wkładam Milusia do łóżeczka albo do krzesełka do karmienia jak chcę siusiu...
labelo
coś w tm jest, że z głowy
- akciak84
- Wylogowany
- gadatliwa
trzymaj się kochana..wytrzymasz
- ruzyczka18
- Wylogowany
- pierwsze słowa
- labelo
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Kochamy Cię Kruszynko:*:*:*
akciak, no tak sobie przemyslenia robimy,ale nich chociaz Wiki ma juz ten roczek:P:P
Wikuni tez wszedzie pelno:P, dziewczyny, zamowilam juz lekki wozek na allegro:
allegro.pl/wozek-spacerowy-easygo-senso-...0720.html#tabsAnchor
czekamy na kuriera:)
- aga2+1
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Dzisiaj byłam z młoda u pediatry więc młoda waży 8850g głowa 45cm
Karolina na te sińce pod oczkami mamy niestety zrobic badanie moczu:( Mam nadzieję, że nic nie wyjdzie.
Co do odparzonej pupy to dostałam receptę na maść i mamy smarować na noc, a w ciagu dnia linomag z cynkiem.
- ewel7
- Wylogowany
- rozmowna
KAMI dla Ciebie dużo siły, a dla Maksia zdrówka
beadka też się trzymajcie, najważniejsze że nie będziecie długo oddaleni od siebie, jakoś to będzie
akciak trzymam kciuki, może jednak się uda z tym egzamem
U nas dobrze, Barti szaleje. A nocki podobnie jak u Was tylko, że z przerwami na cyca. Jednak ja jakoś mocno tego nie odczuwam może dlatego, że tylko wstaje zabieram go do nas, daje jeść i dalej ziuziu. Poza tym pisanie bloga pochłania mnie ostatnio i daje moc radości poznaje fajnych ludzi, a dziś nawet pojawiła się szansa na małą współpracę z pewnym wydawnictwem, ale to jeszcze czas pokaże...
- beadka7
- Wylogowany
- gadatliwa
- Kochamy Cię Synku :*
- Otrzymane podziękowania: 2
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
- Ingrid29
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- dziecko-największy cud świata
- Otrzymane podziękowania: 11
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
U nas trochę lepiej, jeśli chodzi o choróbsko, co prawda dostaliśmy oboje z Artkiem antybiotyk (Artur dostał taki słabiutki antybiotyk). Artek lepiej śpi, bo może już dobrze oddychać (przez 3 dni to nos strasznie miał zapchany i prawie nie spał, ja z resztą też- jednej nocy spałam pół godziny, a drugiej godzinkę). Dziś już dobrze spaliśmy oboje.
Pączusie dziś zjadłam 2
- ruzyczka18
- Wylogowany
- pierwsze słowa