BezpiecznaCiaza112023

Listopad w tym roku będzie pogodny 2010

14 lata 2 tygodni temu #43278 przez Emme
ja jem wszystko i póki co nic się nie dzieje.
Zastanawiam się co z tymi mrozami. Do ilu stopni na minusie wychodzić z małą? Narazie ją balkonuję po 20 min.

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

14 lata 2 tygodni temu #43280 przez martela89
Ja nie wiem od ilu stopni bo moja jest większa i wychodzę z nią nawet jak jest mróz.
Ale ja urodziłam się w lutym i mama 3-4 dni mnie werandowała,a potem wyszła ze mną na spacerek :)

14 lata 2 tygodni temu - 14 lata 2 tygodni temu #43281 przez _aga86_
Zabardzo nie wiem do ilu stopni, ale jak bylam z Julcia u lekarza to powiedzial mi, ze w mrozie tym bardziej nalezy z dzieckiem wychodzic (oczywiscie w granicach rozsadku) poniewaz mrozne powietrze jest zdrowsze, w cieple bakterie sie mnoza, a w zimie nie ma ich tyle. No ja akurat nie mam problemow z mrozem- mieszkam w UK i tutaj zima zdarza sie mroz, aczkolwiek nie taki jak w PL.

14 lata 2 tygodni temu #43283 przez fredeczka
mi lekarka powiedziala ze do -5 na dwor mozna wyjsc z takim maluszkiem a jak zimniej to do okna.ja pierwszy spacer planuje na niedziele zeby tatus mogl w nim uczestniczyc:)

14 lata 2 tygodni temu #43294 przez Martynka__89
Mnie również lekarka powiedziała że z maleństwem wychodzić na dwór do -5 stopni.

Moja Kropeczka:(9.02.2015

14 lata 2 tygodni temu #43296 przez martela89
Kurde w zimie to trzeba się zastanawiać kiedy wyjść z dzidzią,szkoda bo najchętniej to by się wyszło na drugi dzień :lol:
Ja z moją tak wyszłam na drugi dzień po powrocie do domu ale to był sierpień :)

14 lata 2 tygodni temu #43300 przez Martynka__89
Ja urodziłam w październiku ale na pierwszy spacer (choć była ładna pogoda) bardzo późno się wybrałam. Gdybym urodziła tak jak Martela to szybciutko bym się wybrała na spacer :) a jesień, zima to trochę strach...

Moja Kropeczka:(9.02.2015

14 lata 2 tygodni temu #43309 przez Batmanik
Ja urodzilam koncem wrzesnia i jak lezalam tydz w szpitalu to pogoda byla super a jak wyszlam to ciagle lalo i bylo zimno a ja i tak wychodzilam z malym i nic mu nie bylo...to ja sie przeziebilam szybciej niz on a pozniej ode mnie zarazil sie katarem ale mial go ze 2 dni i tyle i teraz tez z nim wychodze tak jak jest -10...

14 lata 2 tygodni temu - 14 lata 2 tygodni temu #43312 przez _aga86_
Ja urodzilam w pazdzierniku po ponad tyg. wychodzilam z Mala na kilka minut do ogrodu- co jakis czas coraz dluzej i potem na dlugi spacerek po parku. Akurat listopad w zeszlym roku byl piekny (w Uk):) Ja nie wychodze z niunia jedynie jak jest silny wiatr, badz jak caly dzien leje. A no i jak bylam w PL w zeszlym roku w styczniu tez musialysmy rezygnowac ze spacerku, gdyz bylo jakies -20 na dworze!!! Naszczescie w Londynie nie ma (przynajmniej nie bylo odkad ja tu jestem) tak niskich temperatur :)

14 lata 2 tygodni temu #43429 przez Emme
Dziś u nas taka piękna pogoda, że wykorzystaliśmy moment i poszliśmy na spacerek. Już nie mogę się doczekać kolejnych!

14 lata 2 tygodni temu #43443 przez Ewa26
My też z Julcią byłyśmy dzisiaj na pierwszym spacerku co prawda krótkim bo 10 minutowym ale spacerki rozpoczęte więc kolejne będą dłuższe ;)

14 lata 2 tygodni temu #43494 przez kakasia20
a ja urodzilam 3.11 i 6 wyszlam ze szpitala a 9 pojechalam na 10 minutowy spacerek.... u nas teraz jest po -10 -20 stopni i mroz.....wiec nie ruszam sie z misiem nigdzie bo kaszle i kicha....a do tego dopiero wyszedl ze szpitala wiec nie ryzykuje... mial w moczu bakterie colli ktora sie mu przeobrazila w grozna baterie klepsydre ale juz jest ok walcze z kolkami misia

www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=74794

Michałek 3.11.2010
Majka 10.10.2012
Aniołek 09.2016+

14 lata 2 tygodni temu #43520 przez fredeczka
Co polecicie na bardzo poranione sutki?Normalnie dziury mam w obydwu i z tych dziur jak nie krew to ropa idzie:(odciągnęłabym pokarm ale Michałek nie chce jeść mojego z butli tylko z cyca i koniec.Mleczko jak mu robię sztuczne to z butli je a mojego za chiny.Kurcze o 7 powinnam go karmić a śpi przez co mam cyce przepełnione i kapie mi mleko.Budzicie swoje dzieciaczki do karmienia w nocy?Ja muszę budzić bo mało przybiera a mój maluch to taki śpioch że najchętniej przespałby do rana.

14 lata 2 tygodni temu #43551 przez Ewa26
Fredeczka ja tez miałam poranione sutki chyba jak każda z nas. Ja jak tylko pojawiły się rany to karmiłam Juleczke dalej piersią z tym że zakładałam na sutki nakładki AVENT a jak Mała skończyła jeść smarowałam sutki Bepanthenem i pomogło teraz już karmie normalnie bez nakładek a z sutkami nic się nie dzieje :blink: Pozdrawiamy.

14 lata 2 tygodni temu #43556 przez fredeczka
Też mam te nakładki tylko że ja mam takie "krótkie" sutki bo miałam wklęsłe i jak założę nakładkę to jest taka jakby przerwa i myślę że nie leci nic małemu on się denerwuje nie chce ssać przez te osłonki.Ewa jak założysz te osłonki to do tych dziurek sutek ci dosięga czy też masz przerwę?

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka