BezpiecznaCiaza112023

Listopad w tym roku będzie pogodny 2010

14 lata 2 tygodni temu #43893 przez Ewa26
Sunaja moja Niuńka od 3 dni ma problemy z brzuszkiem stęka, napina się itd. a ja ją karmię tylko i wyłącznie piersią więc jak widać nie ma na to reguły :( A mi się aż serce kraja jak widzę jak Ona cierpi yhhh.... :( :(

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

14 lata 2 tygodni temu #43894 przez sloneczko
Ewa26 taka jak pisalas skoro herbatka koperkowa pomogla to podawaj jej,ale nie wiecej jak 100ml na dzien mozezsz tez dac czopki z kopru.raz dziennie.
To fakt Espumisan jest od miesiaca, ale sa ludzie co podaja wczesnie, ja osobiscie tak samo jak ty bym czekala,

mozezs tez sprobowac z woda przegotowana, czasem tez pomaga.

ja leczylam moje dziecko homoopatycznie, ale ona miala do 6 msc kolki, wiec u Ciebie tez trudno powiedziec czy to juz kolki czy tylko problemy z kupka

Trzymaj sie, ktoras napisala, ze wszystko mija z czasem i tak jest, poczatki sa trudne, ale kazda przez to przechodzila, z czasem pomimo ze bylo ciezko powiesz sama ze to bylo piekne.

14 lata 2 tygodni temu #43901 przez Ewa26
Dzięki Słoneczko. No mi się raczej wydaje że to nie kolki bo mała nie płacze tylko się napina jak na kupkę ale robi więc nic tam nie zalega. Przy kolkach był by pewnie jeden wielki krzyk. Pozdrawiamy! :blink:

14 lata 2 tygodni temu #43906 przez Martynka__89
Mateuszek też czasem miewał zielone kupki, a teraz robi "normalnego" koloru ;).

Moja Kropeczka:(9.02.2015

14 lata 2 tygodni temu #43907 przez sloneczko
roznie bywa, ale poznasz, wogole dziecka nie mozesz uspokoic, piers, noszenie, spiewanie, tanczenie nic nie pomaga. A przy tym podkurcza nozki, ma napiety brzuszek, robienie kupki tez prowadz do kolek, ale nie w jej wieku, moja miala 6 tygodni.

ja to nie pomoze to my uzywalismy Microklist, to jest cos takiego jak lewatywa, ale sprobuj najpierw woede przegoowana, herbatke z kopru, czopki z kopru, czopki glicerynowe, i na koncu ten microklist.

bedzie dobrze ;)

14 lata 2 tygodni temu #43908 przez Emme
ja od wczoraj podaję BioGaie -probiotyk w kropelkach i dziś Tola sama zrobiła kupkę. Troszkę się przy tym pomęczyła, ale teraz ładnie śpi. Trochę drogie są te kropelki, ale mam nadzieję, że pomogą.

14 lata 2 tygodni temu #43910 przez martela89
U nas sprawdziły się czopki glicerynowe.

A kolki dostała też ok 6 tygodnia ale miała tylko 2 tyg na szczęście :)

14 lata 2 tygodni temu #43912 przez Martynka__89
Miałam raz jak Mateuszek od 3 dni nie zrobił kupki podałam mu czopek nawet nie chciał wejść i wyszedł z dużą kupka :) (podałam pół czopka) a tak to od czasu do czasu podaje mu herbatkę z kopru.

Moja Kropeczka:(9.02.2015

14 lata 2 tygodni temu #43925 przez Emme
u nas herbatka raczej nie działa. Położna kazała 1/4 czopka wkładać, ale narazie nie dawałam,

14 lata 2 tygodni temu #43949 przez fredeczka
Nam na kupki pomaga gimnastyka:)zginamy i prostujemy nóżki albo kładę Michałka na brzuszek i masuje plecki.
Co te wasze niespełna miesięczne dzieciątka robią?Mój to tylko je siusia chce być noszony płacze i śpi jak posadzę go troszkę na leżaczku to popatrzy ale zaraz się denerwuje i na ręce chce a mi kręgosłup wysiada:(

14 lata 2 tygodni temu #43956 przez martela89
Znam ten ból,moja jak miała miesiąc to niczym nie potrafiła się zająć-jadła,spała i była noszona...

14 lata 2 tygodni temu #43959 przez fredeczka
Martela a kiedy to mija kiedy dziecko staje się bardziej aktywne?

14 lata 2 tygodni temu #43963 przez martela89
Jeju już nie pamiętam kiedy to było-po prostu któregoś dnia wchodzę do sypialni,a ona patrzy na karuzelę nad kołyską i się cieszy. Potem już potrafiła się zająć zabawkami w bujaczku albo na macie :) Jakoś chyba ok 2 miesiąca-mniej więcej.

14 lata 2 tygodni temu - 14 lata 2 tygodni temu #43969 przez sunaja21
moj maly tez ogolnie je i spi ale zdarza mu sie juz w dzien nie spac i potrafi lezec sobie i obserwowac...moge do niego gadac a on sobie lezy i patrzy sobie!

a mam do was pytanko czy czesto kladziecie maluszki na brzuszku

[url=http://dawidek7-.aguagu.pl][img]http://dawidek7-.aguagu.pl/suwaczek/suwak3/a.png[/url]

14 lata 2 tygodni temu #43972 przez martela89
Ja kładłam często bo moja uwielbiała przez pierwsze 2 mies życia tak spać w dzień :)

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka