BezpiecznaCiaza112023

Listopad w tym roku będzie pogodny 2010

13 lata 11 miesiąc temu #47796 przez sunaja21
a co do proszku to ja tez uzywam lovelle i zero uczulenia :)

[url=http://dawidek7-.aguagu.pl][img]http://dawidek7-.aguagu.pl/suwaczek/suwak3/a.png[/url]

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

13 lata 11 miesiąc temu #47803 przez Ewa26
Dziewczyny śliczne macie Dzieciaczki :kiss: Co do proszku ja też używał Loveli i nic się nie dzieje. Sunaja Moja Julcia też miała guzek potem pękł i ropka leciała teraz już się goi więc jest to jak najbardziej normalne. My na szczepienia idziemy 4 stycznia i też chcemy dać skojarzoną powiedz mi ile kosztuje bo nawet się jeszcze nie dowiadywałam. Pozdrawiam.

13 lata 11 miesiąc temu #47833 przez Ewa26
Hmmm... Po przeczytaniu wielu artykułów o szczepionce 6w1 czy 5w1 dam sobie chyba jednak spokój i zaszczepię tradycyjnie. Mowa o Autyzmie i wielu innych powikłaniach :( Tak samo jak szczepionka MMR kurczę już sama nie wiem. Dziewczyny jak szczepicie? Ja zostane jednak przy tradycyjnych sprawdzonych przez lata! O to link może ktoś ma ochotę poczytać.

f.kafeteria.pl/temat.php?id_p=4379249&start=0
forum.tvp.pl/index.php?topic=25637.0

13 lata 11 miesiąc temu #47861 przez Emme
u mnie te szczepienia kosztują 110 zł lub 175 zł (na te się zdecydowaliśmy). wole nie czytać takich rzeczy. skoro zostały dopuszczone...

jeśli chodzi o kikut to ledwo się trzyma, dziś położna go oglądała i mówi, że jest ok nic się złego z nim nie dzieje, ale jak do następnej wizyty nie odpadnie to czeka nas chirurg :(

co do wysypki to po wywiadzie doszłyśmy do tego, że to najprawdopodobniej trądzik.

Tola dostałą od Mikołaja leżaczek hybrydowy, rewelacja!! :D w końcu mam wolne ręce

13 lata 11 miesiąc temu #47888 przez paulina2209
ja szczepiłam tymi tradycyjnymi i żadnych skutków ubocznych nie było. mała spała w nocy jak zawsze tylko w dzień trochę marudziła ale to przez przeżycia.

13 lata 11 miesiąc temu #47891 przez mariosponge
A my jesteśmy po wizycie u neurologa, którą zlecił nam nasz pediatra ze względu na bardzo ciężki poród i te 5 punktów które maluszek dostał. Okazało się, że Andrzejek jest całkowicie zdrowy i może mieć wszystkie szczepionki, których jeszcze nie robiliśmy bo musieliśmy się doczekać opinii neurologa. Ale i tak zrobimy tylko obowiązkowe...
No i na tej wizycie też był zważony, i waży, uwaga: 5,800 kg! A wcale nie jest grubiutki, jak porównać z innymi dziećmi, to powiedziałabym że nawet chudy. Neurolog powiedział, że to bardzo silne dziecko.
Aha, i jeszcze jedno. Kilka dni temu synek sam się przewrócił 2 razy z brzucha na plecki, a wczoraj z boczku na brzuszek :) zastanawiam się czy to nie za wcześnie, ale skoro sam to robi... ? :)

[/url]

13 lata 11 miesiąc temu #47904 przez Emme
moja Tola praktycznie od urodzenia przekręca się z plecków na boczek i odwrotnie. a od jakiegoś czasu jak kładę ją na ramię to zadziera główkę i się rozgląda. nijak nie mogę jej położyć. wczoraj wytrzymała ponad 15 minut. myślę, że skoro same to robią to noc złego.

A, wczoraj w nocy prawie jej nie znalazłam w łóżeczku. kładę ją od połowy łóżeczka, nóżkami w stronę krótszego boku, w 2 części łóżeczka jest przewijak. Tak się kręciła, że się pod niego wsunęła :)

13 lata 11 miesiąc temu #47981 przez sunaja21
no u nas 5w1 - 120zl a 6w1- 180zl!mi polecano skojarzone szczepionki ze jest duzo mniej powiklan i problemow po!no i jest jedno wklucie przy 6 w1 a nie 3 :)

[url=http://dawidek7-.aguagu.pl][img]http://dawidek7-.aguagu.pl/suwaczek/suwak3/a.png[/url]

13 lata 11 miesiąc temu #47997 przez Ewa26
Nie wiem Dziewczyny są różne opinie na temat tych szczepionek a skoro jest poruszany i jest wiele a nawet bardzo wiele artykułów na ten temat co coś w tym musi być. Ale oczywiście każda Mamusia robi to co uważa za słuszne dla swojego dziecka. Co do wagi moja tez przytyła jak byłyśmy 14 grudnia to ważyła 3,750 a dzisiaj Julcie ważyliśmy co prawda na wadze łazienkowej i wyszło 4,400 :blink:

13 lata 11 miesiąc temu #48020 przez paulina2209
Moja Monisia w 6 tygodni przybrała 1600. lekarka mówiła że to sporo, więc tym bardziej się cieszę bo jesteśmy tylko na cycu.

13 lata 11 miesiąc temu #48021 przez paulina2209
a co do szczepionek to już słyszałam tyle opinii, że nie mieszczą mi się już w głowie. ja zdecydowałam się na tradycyjne min z tego względu, że my wszyscy je mieliśmy i nic nam nie jest. staram się nie słuchać o tych wszystkich powikłaniach i problemach żeby się nie zamartwiać.

13 lata 11 miesiąc temu #48030 przez Ewa26
Paulina no ja wolałam przeczytać bo kiedyś takich szczepionek nie było tylko były zwykłe takie jak nam podawano stare i sprawdzone a ja wole się dowiedzieć w końcu chodzi o moje dziecko! :huh:

13 lata 11 miesiąc temu - 13 lata 11 miesiąc temu #48077 przez Emme
Ja już mam zaklepane szczepienia, więc nie ma odwrotu :)

Tola od jakiegoś czasu zaczyna sobie głużyć. Uwielbiam te dźwięki! A jak jej uda się w głos zaśmiać, to mnie dla odmiany chce się płakać.

A tak wygląda nasze wspólne gotowanie :)

13 lata 11 miesiąc temu #48390 przez Emme
No i doczekałyśmy się :D!! Już myślałam, że będziemy chodzić z tą klamrą przez cały rok, a tu taka niespodzianka w ostatnim dniu roku :)
Tatuś nareszcie może wyprawić pępkowe!! MAMY JUŻ PĘPUSZEK :)

13 lata 11 miesiąc temu #48426 przez paulina2209
gratulacje to będzie co oblewać na sylwestra. :laugh:

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka