BezpiecznaCiaza112023

Listopad w tym roku będzie pogodny 2010

14 lata 3 miesiąc temu #48435 przez bombel779
Emme napisał:

Tatuś nareszcie może wyprawić pępkowe!! MAMY JUŻ PĘPUSZEK :)

W końcu!! ;) :P Gratulacje Tola ;)

Aniołek wrzesień 2013 [*]

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

14 lata 3 miesiąc temu #48464 przez fredeczka
A pomyśleć że ja się martwiłam że mamy długo pępek hehe Tola zdecydowanie jest rekordzistką.
Wszystkiego najlepszego w tym nowym roku

14 lata 3 miesiąc temu #48500 przez Emme
Ja też życzę szczęśliwego nowego roku, aby przyniósł nie mniej radości niż ten poprzedni.

A jak Wasze maluszki zniosły hałasy? Tola troszkę się przebudzała, bo strzelali mi pod oknami. A my? Nie doczekaliśmy 24 :), tzn ja tak, ale Sz poległ i nie mogłam go dobudzić, szampan jeszcze się chłodzi hihi (może na następny rok).

14 lata 3 miesiąc temu #48530 przez mariosponge
Gratulację Emme!!!
Nasz Andrzejek się obudził równo 5 sekund przed 12 :)
Ja też podobnie gotuje w kuchni. Stawiam fotelik z synkiem na stole, on się rozgląda bo, rzadko w kuchni bywa, a ja w tym czasie coś robię :)

[/url]

14 lata 3 miesiąc temu #48569 przez sunaja21
rownież wszystkiego co NAJ w tym 2011roku!!!!

my tez nie doczekalismy 24 - padlismy o 23 - jak maly zasnął- ja co prawda sie obudzilam od fajerwerkow ale maz i synek spali jak zabici:)

te foteliki sa bardzo wygodne:)

[url=http://dawidek7-.aguagu.pl][img]http://dawidek7-.aguagu.pl/suwaczek/suwak3/a.png[/url]

14 lata 3 miesiąc temu #48602 przez Emme
oj, tak! nie wyobrażam sobie go nie miec, zwłaszcza że sam kołysze :)

14 lata 3 miesiąc temu #48755 przez Emme
A u nas znów cisza...

14 lata 3 miesiąc temu #48826 przez sunaja21
dziewczyny mam do was pytanie - czy caly czas kladziecie maluszki na plaskim czy na delikatnej poduszce????

i czy spia przy zapalonym czy zgaszonym swietle???

bo ja od kilku nocy klade malego przy zgaszonym swietle i jest duzo lepiej nawet jak nie zasnie na raczkach po odbiciu to sam zasnie w lozeczku a jak bylo zapalone swiatlo to moglam o tym zapomniec trzeba bylo go lelac az nie usnal na raczkach i dopiero odlozyc do lozeczka i czasem jeszcze i tak sie obudzil ...

[url=http://dawidek7-.aguagu.pl][img]http://dawidek7-.aguagu.pl/suwaczek/suwak3/a.png[/url]

14 lata 3 miesiąc temu #48835 przez Emme
ja kładłam Tole na poduszce, ale cała na niej leżała. teraz już jest za duża, więc lezy na kołderce albo rozłożonym rożku, a przykryta jest zawsze kocykiem. Światło tylko palimy do karmienia. jak jej się odbije to kładziemy do łóżeczka, gasimy światło i sami się kładziemy. Czasem kilka chwil powzdycha, ale raczej zasypia od razu

14 lata 3 miesiąc temu #48839 przez _aga86_
Ja przez kilka pierwszych miesiecy wogole nie dawalam Julce poduszki, a teraz spi na takiej cieniutkiej (nawet nie ma 1cm wysokosci) ale to tylko dlatego, zeby bylo Jej przytulniej. Rozmawialam z pediatra i zapewniala mnie, ze taka poduszka jest jak najbardziej bezpieczna. Z tym, ze dalam Ja niuni dopiero jak miala kilka miesiecy (nie pamietam dokladnie, ale juz sama siadala)

14 lata 3 miesiąc temu #48845 przez Ewa26
Moja Niuni śpi bez poduszki. Co do światła śpimy przy zgaszonym od początku, zapalamy tylko na karmienie czy przewijanie przy czym lampka i tak jest przesłonięta pieluszka tetrową żeby był półmrok :blink:

14 lata 3 miesiąc temu - 14 lata 3 miesiąc temu #48855 przez Emme
Ewa26 napisał:

Moja Niuni śpi bez poduszki. Co do światła śpimy przy zgaszonym od początku, zapalamy tylko na karmienie czy przewijanie przy czym lampka i tak jest przesłonięta pieluszka tetrową żeby był półmrok :blink:

u nas jest tak samo :)

dzisiaj w naszym mieście jest jakaś awaria i nie mamy ani ciepłej wody ani ogrzewania, dobrze że mamy farelkę to grzejemy Toli w pokoju. Po prostu jakaś masakra...
Chyba w nocy będziemy musieli jakoś sobie poradzić, żeby się rozgrzać hiih. I tak będąc w tym temacie, to jak u Was sprawy "te" się mają ? Powiem szczerze, że my mamy już to za sobą. nie wiem czy to było rozsądne z mojej strony, bo dopiero wczoraj minęło 6 tygodni, ale nie mogłam się powstrzymać :) No i jeszcze pojawia się kwestia antykoncepcji, nie wiem na co się zdecydować..., a do lekarza mam zamiar się wybrać w tym tygodniu jak będzie miejsce, więc fajnie by było coś rozważyć.

14 lata 3 miesiąc temu #49061 przez martela89
Moja od początku śpi na podusi takiej cienkiej bo tak nam kazała położna.A co do światła to ja mam zapaloną lampkę nocną taką co słabo świeci-i tak do pierwszego karmienia,a potem gasimy :)

14 lata 3 miesiąc temu #49064 przez martela89
Emme ja od 6tygodnia biorę tabletki i jak na razie jestem zadowolona, borę cerezette bo karmię piersią. Przyjmuje się je bez 7 dniowej przerwy na miesiączkę bo nie dostaje się przy nich okresu :lol:

14 lata 3 miesiąc temu #49070 przez MoNiaaa
ja Julce dalam poduszke po kilku miesiacach ale ma taka cieniutka i spi pod kolderka.a swiatlo swiece w przedpokoju zeby tak nie razilo.

http

]

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka