BezpiecznaCiaza112023

Listopad w tym roku będzie pogodny 2010

14 lata 3 miesiąc temu #46308 przez mariosponge
Emme napisał:

nam położna narazie odradziła używanie aspiratora, bo nie ma takiej potrzeby. powiedziała, żeby używac jak będzie katar,a nie taki "zwyczajny" śluz. Kupiliśmy aspirator Otrivin i jest fajniejszy od fridy (raz spróbowałam z ciekawości- Tola strasznie się rozpłakała).

Mój synek właśnie ma katar. Chociaż, czym się różni katar od tego śluzu?

W niedzielę tatuś zostanie na dłużej sam z Tolą. Ciekawa jestem jak sobie poradzi... Tola z tatą :)

Nasz tata już z 8 razy zostawał, bardzo dobrze sobie radzi z synkiem:)

[/url]

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

14 lata 3 miesiąc temu #46314 przez Emme
wg mnie śluz jest przezroczysty (taki jak i my mamy czasem) a katar ma kolor żółty lub zielony. Tak mi się zdaje. No i karat zatyka nosek i uniemożliwia oddychanie, a śluzu jest znacznie mniej.

Nasz tatuś też już zostawał, ale w niedzielę nie będzie mnie cały dzień, bo jadę na uczelnię.

14 lata 3 miesiąc temu #46320 przez martela89
Nie wiem czy zostawiła bym Vanesskę na dłużej z kimkolwiek,jestem raczej z tych matek którym ciężko przychodzi rozstać się z dzieckiem.(Taka trochę nadopiekuńcza mama) :silly:

14 lata 3 miesiąc temu #46365 przez bombel779
Kakasia żal mi Was :( Ciągle coś nie tak.. :( Niech z końcem tego roq Twoje maleństwo w końcu wyzdrowieje!! Niech w nowy rok wejdzie z wielką siłą!! Tak żebyście mogli wrócić do swojego domq i cieszyć się sobą nawzajem !!

Aniołek wrzesień 2013 [*]

14 lata 3 miesiąc temu #46369 przez Mirella
Dziewczyny tak z zupełnie innej beczki, są jakieś wieści od Violi o Hani?

14 lata 3 miesiąc temu #46370 przez martela89
No właśnie też o nich myślałam dzisiaj.

14 lata 3 miesiąc temu #46371 przez Mirella
Czyli nic?
Bo ja sobie zaglądam na listopadówki, ale mało regularnie, a Viola tak dawno nie pisała że zaczęlam się zastanawiać czy nie przegapiłam.

14 lata 3 miesiąc temu #46466 przez Emme
Niestety nie ma żadnych wieści od Violi.

14 lata 3 miesiąc temu #46474 przez fredeczka
Na koniec tego wspaniałego dnia przeżyłam chwilę grozy.Michałek tak zaniósł się płaczem że zrobił się siny od głowy aż po same stópki i sztywny cały na chwilę przestał oddychać a jak na złość byłam sama.Na szczęście opanowałam sytuację chociaż byłam bardzo spanikowana.Dmuchnęłam kilka razy powietrzem u otwartą buzię jak to nie pomogło obróciłam na brzuch i dałam klapsa i dalej nic no to znów dmuchnęłam i dzięki Bogu mały złapał oddech.Bardzo się o niego bałam i nikomu nie życzę takiej sytuacji.

14 lata 3 miesiąc temu #46487 przez Emme
Aż mi ciarki przeszły. My przechodziliśmy podobne sytuacje z moim bratem. Do 3 m-ca życia nie zdiagnozowano u niego nietolerancji cukrów prostych w mleku i praktycznie przez te 3 miesiące strasznie cierpiał. Z bólu aż się zanosił i "zapowietrzał". Mama nie mogła go na krok zostawić.
A ja z Tolą też coś podobnego przeszłam. Kiedy nie miałam odpowiednio dużo pokarmu, musiałam podac jej butelkę, a że byłą bardzo głodna to strasznie łapczywie zaczęła jeść i się zakrztusiła, zaciągnęła powietrze i znieruchomiała. Mama szybko mi ją zabrała (ja nie mogłam się jeszcze ruszać) a głupia teściowa zaczęła panikować, że nie oddycha a ja myślałam, że zemdleję ze strachu o nią. a tak naprawdę już się uspokoiła i dlatego była spokojna...

14 lata 3 miesiąc temu #46501 przez kakasia20
hejka....mam na weccend malgo w domu ale w pon wracamy do szpitala.......maly ma pneumokoki bakterie i atakija mi jelita ta bakteria(klepsella) to tego poczatek .4tyg temu lezal w szpitalu na 3 tyg cale bo mial klepselle w moczu a teraz ma w kale i jelitach........ dalszych djagnoz sie dowiem w poniedzialek.....ale zapowiadaja sie dla mnie nie ciekawe swieta... ;)

www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=74794

Michałek 3.11.2010
Majka 10.10.2012
Aniołek 09.2016+

14 lata 3 miesiąc temu #46510 przez asia26
kakasia wszystko bedzie ok tylko nie denerwuj sie bo maly to wyczuwa :)trzymam za Was kciuki :) a co do Violi to tez o niej mysle bo Oliwka ma na stopce naczyniaka tylko niezlosliwego tylko raczej nie chce sie wchlonac bo mialo to nastapic do trzeciego miesiaca a tu ich 5 za nami i on jest a dalej sie powiekszyl :( lekarz mowi ze nic zlego sie nie dzieje ale poprosze go o skierowanie do dermatologa bo bardzo sie martwie :( jak nie zapomne zrobie jutro zdjecie jak to wyglada i wkleje mze ktoras z Was ma doswiadczenie w tym temacie i mi cos podpowie.

14 lata 3 miesiąc temu #46527 przez bombel779
Kakasia trzymajcie się!!! Niech pobyt w domu doda Michałkowi dużo sił!!:) Przesyłamy dla Niego moc buziaków!!! :* :)

Aniołek wrzesień 2013 [*]

14 lata 3 miesiąc temu #46724 przez fredeczka
Co tu tak cicho?Pewnie maluszki dają wam popalić i nie macie czasu na forum:) mój akurat śpi prawie jak pora spaceru jest to on śpi trudno nie będę go budziła może nakryje Michałka kocykiem i wystawie wózek do okna.

14 lata 3 miesiąc temu #46731 przez paulina2209
ja też właśnie wystawiłam małą do balkonu. strasznie wieje u nas dzisiaj nie ryzykuje spacerem. fredeczka a jak tam ci idzie karmienie? ja cię rozumiem mam babcię która cały czas mi wmawia że mam złe mleko i powinnam karmić sztucznie. tylko jest problem bo mała się najada i przybiera więc tego nie rozumiem. ale potrafiła mnie tak wyprowadzić z równowagi że raz straciłam pokarm.
kakasia ty to się nacierpisz. a Michałek to musiał w szpitalu się pewnie zarazić tymi bakteriami. ciekawe co oni na to.
Emme jak samodzielna niedziela tatusia?

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka