BezpiecznaCiaza112023

Listopad w tym roku będzie pogodny 2010

14 lata 4 miesiąc temu #27679 przez Emme
ja daty pierwszych ruchów nie zapomnę - 26 maja, chyba taki mały prezent.
poza tym robię pamiętnik dla dzidzi. zaczęłam od tego jak się dowiedzieliśmy, zdjęcia z usg, propozycje imion, waga, itd. będą jeszcze zdjęcia brzuszka, później pierwsza kąpiel, święta itd.
Może trochę daleko mu do tych, które widziałam na necie, ale ważniejsze jest dla mnie, że wszystko sama robię :)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

14 lata 4 miesiąc temu #27694 przez violi27
Witam!!!Ja również robię sobie małe zapiski tzn.tydz.ciąży,waga,pierwsze ruchy.. a co do ruchów to lekarz zapisał mi datę w karcie ciąży.

Co do wyprawki to mam już sporo ciuszków ale jeszcze dużo muszę dokupić tj. śpioszki,koszulki i pajacyki no i najważniejsze ciepły kombinezon i czapeczki na zimę.
Łóżeczko w komplecie z pościelą i materacem mam wybrane na allegro w tym tyg.planuje je zakupić jak również przewijak i rożek.
Rzeczywiście można teraz na wyprzedaży spotkać fajne ciuszki za niskie ceny dziś byłam w 5-10-15 i żałuje bo nie przygotowałam się na zakupy i muszę tam wrócić.
A w zeszłym tygodniu kupiłam w Biedronce wanienkę Disney z termometrem i odpływem w promocyjnej cenie 26,99.
Oj jak pomyśle to to co mam to tylko kropla w morzu :ohmy: trzeba będzie się porządnie zabrać za zakupy.Brakuje mi wózka i fotelika ale tez już mam prawie wybrany,akcesori i kosmetyków dla bobaska, i wyprawki dla mnie do szpitala.

Dziś jestem po glukozie i powiem wam ze przeżyłam nie było to takie złe :P dodałam cytryny i popiłam duża ilością wody.Tylko w domy po dwóch godz.jak zjadłam śniadanie to jakoś niedobrze mi się zrobiło i zwymiotowałam i nie wiem czy to przez glukozę czy może mam problemy z niestrawnością bo ostatnio dość często dokucza mi zgaga.

Pozdrawiam :laugh:

[/size]

14 lata 4 miesiąc temu #27720 przez frostie
ja wciąż nie wiem co też ukrywa się w brzuszku, bo ta istota bardzo wstydliwa jest i zasłania wszystko co pozwoliłoby na identyfikacje płci ..a pierwsze ruchy wpisałam w kalendarzu , bo w moim stanie jestem...... strasznie zapominalska ... :silly:

14 lata 4 miesiąc temu #27724 przez fredeczka
Na szczęście odnalazłam na innym forum wątek kiedy to pisałam o ruchach ale nie byłam pewna wtedy czy to ruchy i takie prawdziwe to chyba przeoczyłam:(jestem złą matką:( to będzie moje pierwsze dzieciątko a ja nie wiem na 100% czy to ten termin.

14 lata 4 miesiąc temu #27730 przez Emme
też kupiłam tą wanienkę w Biedronce :D, na all widziałam za 43zł + przesyłka, więc to była naprawdę okazja.

fredeczka nie mów tak! ruchy ciężko na początku zidentyfikować, nie wiadomo czy to ruch czy zwykłe burczenie w brzuchu. ja np czasem wieczorem zastanawiam się, czy czułam ruchy w ciągu dnia i nie mogę sobie przypomnieć, bo zwyczajnie nie zwracałam na to uwagi. ale czy to znaczy, że jestem złą matką? data pierwszych ruchów nie jest tak ważna, gorzej jakbyś zapomniała o dacie urodzi dzidzi :)

14 lata 4 miesiąc temu #27733 przez paulina2209
datę pierwszych ruchów pamiętam 8 czerwiec dzien po moich urodzinach. a co do kompletowania wyprawki to myślę że to właśnie odpowiedni czas. potem mogą być kłopoty z samopoczuciem itp więc po co się denerwować że się nic nie ma. a wózek trzeba u mnie zamawiać 6 tygodni wcześniej więc to już zaraz.
tak naprawdę dziewczyny to wcale nam dużo czasu nie zostało, minie tak szybko, zobaczycie niedługo będziemy pisać o porodach :laugh:

14 lata 4 miesiąc temu #27765 przez Madzia89862
emme ja tez czulam pierwsze ruchy 26 maja:)hehhe ale to juz byly takie pewne bo wczesniej to 9 jakies bulgotanie i takie niesmaiale i niecodzienne a od 26 nie dalo sie nie przeoczyc i w efekcie 4 listopada urodzilam:)

14 lata 4 miesiąc temu #27809 przez fredeczka
Mąż wczoraj zrobił mi niespodziankę i jak wracał z pracy kupił tą wanienkę w Biedronce.Świetna jest.Myślałam że będzie mała ale ma 100cm więc idealnie będzie pasowała na stojak pod wanienkę a jaki ma superowy ten termometr:)Wczoraj już testowaliśmy mam nadzieję że długo wytrzyma ale na wszelki wypadek kupię taki normalny jeszcze.No i jeszcze jakiś wężyk do odprowadzania wody trzeba zamontować bo jak synek będzie większy i korek wyciągnie to będzie mała powódź :) Mimo smarowania balsamem i oliwką pojawił mi się rozstęp na piersi.Jest w miejscu niewidocznym więc ok ale muszę coś zrobić żeby uniknąć ich na brzuchu.

14 lata 4 miesiąc temu - 14 lata 4 miesiąc temu #27844 przez goseska
Witam przyszłe mamusie :)
Pierwszy raz na tym forum, ale chętnie się do Was dołączę. Termin mam na 4 listopada, już nie mogę się doczekać córeczki :)
Pozdrawiam ;*

14 lata 4 miesiąc temu #27848 przez Madzia89862
goseska witaj na forum i szczesliwego rozwiazania zycze

14 lata 4 miesiąc temu #27936 przez kakasia20
hej dziewczyny:))))))juz po slubie:)))))bylo bossko:) tylko ze ...ehhh........powiem to tak szlam spac o 22 cos... wstalam o 3 rano siku zrobic....potem poszlam spac.......i wstalam o 7 rano i upadlam na szafki nie mialam czucia w nodze mirek mi zrobil masaz ale 1h nic nie czulam jakby mi krew nie prze[plywala przez noge ehhh.... jutro ide do doktora.. a dodam ze na weselu nie szalałam staralam siedziec na krzesle i sofie i nie wiem skad takie cos u mnie jest ze nie mialam rano czucia w nodze...ehhh:((( :unsure:

www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=74794

Michałek 3.11.2010
Majka 10.10.2012
Aniołek 09.2016+

14 lata 4 miesiąc temu #28094 przez Ewa26
Witam Listopadowe Mamusie. Termin mam na 9 Listopada czas strasznie szybko leci a ja już się nie mogę doczekać, odliczam tygodnie kiedy to zobaczę moją córcie :) Pozdrawiam Was i Wasze kruszynki w brzusiach :blink:

14 lata 4 miesiąc temu #28099 przez kakasia20
witaj Ewa26 ..jak tam ci ciaza sluzy???i wogole .....kobietki co tam u was??????ja strasznie narzekam znowu bo u nas slonce i po 30 stopni a o 17 zaczyna padac i grzmi sa wyladowania a mnie na wymioty ciagle bierze....moja dzidzia szaleje z dnia na dzien kopie przeciaga sie miewa czkawki hee ..zawsze rano o 5 zaczyna kopac stukac to mnie budzi i na przywitanie nowego dnia zawsze ugryze ciastko zeby miala slodko tam w brzusiu:)))a tak to rowerek juz odstawilam na bok.......bo strasznie mam klopoty z kregoslupem i byc moze bede miala cesarke z tego powodu ze mam dzidzie duza ja nie rozciagnieta i mam problemy z krzyzem kregoslupem....ale czas pokaze :))))jakos tak bym caly dzien przespala znow jak to bylo na poczatku ciazy hee:)))pozdrawiam was:)))

www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=74794

Michałek 3.11.2010
Majka 10.10.2012
Aniołek 09.2016+

14 lata 4 miesiąc temu #28107 przez violi27
Witajcie dziewczyny :) No i znów o 2 listopadowe mamusie więcej super :laugh:
no i kolejna z terminem na 9 ciekawe która będzie pierwsza.Ja niestety nie wiem kogo nosze pod sercem, wszyscy mówią ze będzie syn :silly: hm a ja bym chyba wolała córeczkę tak mnie zżera ciekawość ze w czwartek jednak mimo ze to miała być niespodzianka poproszę lekarza o zdradzenie płci.
Ja na szczęście dziękuje bogu ze nic mi nie dokucza czuje się rewelacyjnie nawet te parszywe bóle głowy minęły :angry: brzucho coraz to większy dzidzia rośnie z dnia na dzień :lol: daje czadu również głównie rankiem i wieczorem albo jak źle się ułożę czy usiądę bardziej skulona to od razu daje porządnego kopa mamie bo mu nie wygodnie :woohoo:

[/size]

14 lata 4 miesiąc temu #28127 przez Emme
witam kolejne mamy :)
z tego co pamiętam, to chyba będę ostatnia. a może się mylę? mam na 24 listopada.

kakasia a co to dokładnie znaczy, że nie jesteś rozciągnięta? bo nie bardzo rozumiem.

powoli zaczynam przygotowywać naszą sypialnię, sprzątam w szafach, wyrzucam wszystko co popadnie :), przekładam, zmieniam... już sama za sobą nie nadążam. chciałabym wszystko na raz zrobić, a później nie mogę się ruszać :silly:

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka