- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- /
- Listopad w tym roku będzie pogodny 2010
Listopad w tym roku będzie pogodny 2010
- fredeczka
- Wylogowany
- budujemy zdania
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- Emme
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 1
- fredeczka
- Wylogowany
- budujemy zdania
- fredeczka
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Ewa26
- Wylogowany
- pierwsze słowa
- Kocham!!! 14.11.2010
Emme pytałaś się o wózek kurde ja to w ogóle jestem jeszcze w lesie nawet nie mam spakowanej torby do szpitala a czas najwyższy w razie "wu" lepiej być już przygotowanym nie chciała bym robić wszystkiego na wariata! Co do wózka ja zostawię ten zakup na sam koniec czyli po urodzeniu dzidzi i tak przez pierwsze dni nie będę wychodzić z kruszynką na dwór.
Co do samopoczucia ogólnie czuje się dobrze ostatnio tylko coś byłam osłabiona i mnie głowa bolała ale to przez tą pogodę niestety ale u mnie zimno i deszczowo i bardzo śpiąco Pozdrawiam Was i Wasze Dzidzie w brzusiach
- Emme
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
a co do wózka to będziemy zamawiali przez allegro, a tu się czeka od 2 do 6 tygodni. z resztą w sklepie też się czeka, chyba że chce się wózek z wystawki, więc po porodzie będzie za późno. poza tym słyszałam, że żeby wyjść z malcem ze szpitala to trzeba mieć fotelik (taki nakaz) więc bez sensu byłoby kupowanie osobno, skoro właściwie przy każdym wózku są. ale nawet dla własnego bezpieczeństwa chciałbym tak właśnie wrócić do domu.
- paulina2209
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Monika moje szczęście KAF'ka
a jak tam kakasia20 byłaś u lekarza?
- Ewa26
- Wylogowany
- pierwsze słowa
- Kocham!!! 14.11.2010
- Emme
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
ja idę jutro na wizytę, więc zobaczymy co tam słychać. paulina w takim układzie oszczędzaj się
- fredeczka
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Emme
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- fredeczka
- Wylogowany
- budujemy zdania
- frostie
- Wylogowany
- gaworzenie
- w oczekiwaniu na Antosia
"cztery kółka " przez allegro ale dostawę będę miała w przeciągu tygodnia ...z jednym maluśkim ale... mieszkam w Irlandii , więc jak widzisz jakoś tylko twój Allegrowicz taki powolny ;P
Co do porodów, to powiem wam , że przy pierwszym porodzie tzw Rodzinnym miałam opcje chodzenia , skakania na piłeczce itp ale rodzić mogłam tylko na pół leżąco a tutaj hmmm jeszcze nie wiem, bo się nie pytałam .... bo mnie to się dziewczyny wydaje, że ja mam tyyyyyle czasu , że ten termin taki odległy ... dajcie spokój , dobrze, że czytam te wasze wypowiedzi przynajmniej one stawiają mnie do pionu i już powoli zaczynam kompletować wyprawkę do szpitala . W przyszłym tygodniu pojadę do sklepu i kupie to co mi niezbędne na dobry początek a reszta to z czasem przyjdzie
Wózek i łóżeczko zamawiam na początku października mam nadzieje, że to nie za późno !!
miłego dnia ciężarófffki
- Emme
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
dowód, ubezpieczenie + najświeższe badannia
2 koszulki nocne, koszulkę do porodu (nie wiem czy takową dostanę w szpitalu, więc póki co zabieram), 2 biustonosze laktacyjne, kapcie, majtki poporodowe (podobno najlepsze siateczkowe, a nie fliselinowe), klapki pod prysznic, skarpetki, szlafrok
szczoteczka i pasta do zebo, szczotka do włosów, gumki do włosów, szare mydło (podobno najlepsze na wygojenie), szampon, odżywka, 2 duże ręczniki, 1 mały, ręczniki papierowe, chusteczki higieniczne, podpaski (czy tam papmersy, wiecie o co chodzi), wkładki laktacyjne,
tel kom., ładowarka, kubek, sztućce, poduszeczka, pomadka ochronna, WODA niegazowana z dzióbkiem, drobne,
wiem że u mnie do szpitala dla dziecka tylko pieluszki trzeba, ubranka na wyjście, chusteczki nawilżone, krem na odparzenia, krem ochronny, no i dobrze mieć jakieś tetrówki.
chyba to wszystko
co do wózka to ja jeszcze nie mam wypatrzonego na bank, ale jak widziałam to tak podają jak napisałam wyżej. mamy jeszcze opcje wózka, który jet produkowany tylko dla niemiec póki co, a firma mojego szymka bierze udział w ich produkcji (malują ramy tych wózków), ale jeszcze nie wiem czy mi się spodoba.
- paulina2209
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Monika moje szczęście KAF'ka