BezpiecznaCiaza112023

Listopad w tym roku będzie pogodny 2010

14 lata 3 miesiąc temu #30986 przez Madzia89862
na tradzik podobno tez dziala

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

14 lata 3 miesiąc temu #30990 przez kakasia20
dopiero udalo mi sie wejsc na forum cos zle chodzi wchodzi mi stronka z forum...
odpowiadam : od 4 msc ciazy nie uprawiamy z mezem stosunkow bo i ja sie zle czulam i mialam juz poczatki grzybicy wiec nie ryzykowalismy ze stosunkiem...teraz nadal zero stosunkow.... ciagle sie podmywam po sikaniu ale to jest ciezkie jak dla mnie takie pochylanie sie ciagle zadre w te tjb kurzajki ospiczki i krew leci momentalnie....

w srode ide do ginekologa i jak zas mi przepisze tabletki dopochwowe to podziekuje za nie .. sama sie bardzo martwie tym ze moge michalka zarazic tym....:( to bardziej wyglonda jak jakies narosty na tych wargach sromowych ... i kazde podcieranie itp to jest problem...ktory sie konczy krwawieniem malym ...naprawde nosze wygodne majtki ciagle je zmieniam bo sie ulewa ze mnie wydzieliny bialawej duzo i lepiacej ...a o stringach to juz nie pamietam kiedy je nosilam ostatnio w lutym chyba.. kurde to sie zda ze wszystko sie da wyleczyc ale jest to meczace i ciagle kolo nie umie sie tego pozbyc wogole ...a ginekolog juz nie wie co mi przepisac ostatnio dala mi te tabletki dopochwowe co mialam na poczatku samym i ktore nie dzialaly mi wiec teraz tez jest to samo...:((( zalamuje mnie to:((pozdrawiam was

www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=74794

Michałek 3.11.2010
Majka 10.10.2012
Aniołek 09.2016+

14 lata 3 miesiąc temu #30992 przez Madzia89862
moze w szpitalu by pomogli

14 lata 3 miesiąc temu #30995 przez kakasia20
2 razy bylam w szpitalu i gin mnie badala i nic nie widziala niepokojacego w tym tylko mowila mi by brac dalej ten lek tabletki dopoochwowe ktore nic mi nie daly i mam inne ktore tez nic nie daja...:((

Michałek 3.11.2010
Majka 10.10.2012
Aniołek 09.2016+

14 lata 3 miesiąc temu #30997 przez kakasia20
a czy octenisept jest skuteczny na grzybice bo mam go w domu...to informacja o tym leku

Octenisept-ycdo dezynfekcji ran, błon śluzowh i skóry 250 ml 34,50zł

Skład:
100g, preparatu Octenisept zawiera: dichlorowodorek octenidyny-0,1g, alkohol fenoksy-etylowy-2,0g, substancje pomocnicze, octan dimetyloamoniowy- kwas amidopropylokokosowy, glukonian sodu, glicerol 85%, woda oczyszczona do 100g.

Właściwości uzytkowe:
Preparat przeznaczony do krótkich zabiegów antyseptycznych związanych z raną, błoną śluzową i graniczącą z nią skóra, przed zabiegami diagnostycznymi i operacyjnymi, przy opracowywaniu czystych i płukaniu zakażonych ran chirurgicznych , przy opracowywaniu zakażonych ran oparzeniowych i owrzodzeń żylnych, przy płukaniu ropni skórnych, tkanki podskórnej, ropni okołoodbytniczych i zakażonych krwiakó, przy pielęgnacji ran i szwów pooperacyjnych, przed zabiegami diagnostycznymi w układzie moczowym, w obrębie narzadów rodnych kobiety i żołędzi prącia mężczyzny, przy cewnikowaniu, przy dezynfekcji jamy ustnj np. afty, resekcja zeba.

Działanie preparatu:
bakteriobójcze, grzybobójcze, drożdżakobójcze, pierwotniakobójcze, wirusobójcze (Herpes simplex, inaktywuje HBV i HIV)

Sposób użycia:
Octenisept stosowany jest bez rozcieńczenia. Przemywanie zakażonych ran, przetok podskórnych nie penetrujących do jam ciała oraz przepłukiwanie ropni skóry, tkanki podskórnej, ropni okołoodbytniczych i zakażonych krwiakó wykonywac za pomocą strzykawki i kaniuli. Wnętrze rany odkarzać stosując przymoczki z gazików i setonów nasączonych preparatem Octenisept. Partie skóry, opracowane rany i błony śluzowe, odkażać preparatem z atomizera lub jałowym gazikiem nasączonym preparatem. Przestrzegać wymaganego czasu oddziaływania minimum 1 min, wskazane przedłużenie czasu do 5 minut.. Jamę ustną należy płukać intesywnie ilością 20 ml preparatu Octenisept przez 20 sekund. Octenisept może być stosowanty w okresie ciąży i karmienia.

Michałek 3.11.2010
Majka 10.10.2012
Aniołek 09.2016+

14 lata 3 miesiąc temu #31003 przez sunaja21
kakasia - powiem ci tak ja przeszłam z grzybica i bakteriami DUŻO!!!!!!! już nie miałam nadzieji ze kiedykolwiek mi to minie!przeszłam przez 5 ginekologow bo zaden nie umiał mi pomoc dopiero ten do ktorego teraz chodze wziął sie za to porzadnie - po 1 nie słuchaj głupot ze to grzyb i wystarcza leki dopochwowe - mi tak gadali prawie 5 lat!zrob sama dla siebie wymaz "posiew z pochwy" i bedziesz najlepiej wiedziec co tam jest i dopiero wtedy można jakies leki brac a teraz zapisuja ci na slepo tak jak mi tysiace roznych dupereli ktore i tak nic nie daja!co do higieny wiadomo trzeba sie podmywać ale w zupełności wystarczy rano i wieczorem- jak ty po kazdym sikaniu sie podmywasz to wypłukujesz te wszystkie "dobre rzeczy" i zas nie ma co walczyc z tymi "złymi"- mowie ci sproboj z tym mlekiem jak tez miałam az takie pecherzyki mega czerwone wszedzie i wiem jak to boli pali i swedzi a to mleko łagdzi!naprawde nikomu nie zycze tego świnstwa...

[url=http://dawidek7-.aguagu.pl][img]http://dawidek7-.aguagu.pl/suwaczek/suwak3/a.png[/url]

14 lata 3 miesiąc temu #31004 przez sunaja21
aha i tymbardziej teraz powinnas ten posiwe zz pochwy zrobic zeby wrazie co wiedziec co tam tak naprawde jest zeby maleństwa nie zarazic!a nawet jak sie okaze ze to faktycznie tylko grzybica to przynajmniej bedziesz spokojna ze to nie zadne groźniejsze swinstwo!

[url=http://dawidek7-.aguagu.pl][img]http://dawidek7-.aguagu.pl/suwaczek/suwak3/a.png[/url]

14 lata 3 miesiąc temu #31005 przez kakasia20
narazie to octeniseptem przzemywam i tez mniej boli jest tak jak piszesz te pecherzyki taj narosla jakies....czerwone ktore bola ....posiew zrobie koniecznie we poniedzialek a jak narazie to zastosuje octenisept w sprayu...i zobacze czy cos to daje mi....

Michałek 3.11.2010
Majka 10.10.2012
Aniołek 09.2016+

14 lata 3 miesiąc temu #31006 przez kakasia20
zaraz zobacze jak dziala to mleko i woda.... i zdam relacje.... ale dopiero jutro o ile uda mi sie z rana wejsc na forum... a jak co to bede o 12

Michałek 3.11.2010
Majka 10.10.2012
Aniołek 09.2016+

14 lata 3 miesiąc temu #31049 przez kakasia20
hej sunaja21 - zrobilam sobie mleko z woda bo swedzialo mnie to ale widze ze musze i to odlozyc bo mi sie te ranki papraja jakos.... moze do srody zostawie octenisepta... i zobacze czy pomaga mi....a jak nie to zrobie tak czy siak ten wymaz w srode...i sie dowiem co jest tego przyczyna

Michałek 3.11.2010
Majka 10.10.2012
Aniołek 09.2016+

14 lata 3 miesiąc temu #31058 przez sunaja21
najwazniejsze to zrob ten wymaz :) na to sie około tyg czeka wiec wiesz jeszcze cie troche pomeczy :(

14 lata 3 miesiąc temu #31091 przez kakasia20
ja jak narazie biore ten octenisept bo mi pomaga i lagodzi swedzenie i nie przenosi mi sie juz ta grzybica czy co to tam mam mam mniej tych pecherzykow...:))))bede to stosowac i zobacze co dalej

Michałek 3.11.2010
Majka 10.10.2012
Aniołek 09.2016+

14 lata 3 miesiąc temu #31093 przez Madzia89862
dalej to zrob wymaz

14 lata 3 miesiąc temu #31212 przez Emme
Witam Brzuszki :)
Dzisiaj wszyscy się na mnie uwzięli :( co chwile ktoś puka, dzwoni, wierci, stuka... Nie dadzą się człowiekowi porządnie wyspać :)

Ostatnio mój czas pochłania szukanie łóżeczka. Co prawda mamy już drewniane, ale zdecydowaliśmy się na turystyczne + materacyk. Ciężki wybór, te najładniejsze są bardzo małe (od 80 do 100cm dł;/), a te 120x60 są takie jakieś.., nie podobają mi się, są jakieś pstrokate. Zamówiłam też butelki, bo nigdzie nie znalazłam ich w sklepach.
Czeka mnie ciężki czas teraz... Moja siostra stara się od kilku lat o dziecko, za kilka dni będzie miała zabieg inseminacji, strasznie się boję, choć jestem dobrej myśli. Najgorsze, że boję się dzielić z nią moim szczęściem, bo wiem, że nie jest to dla niej łatwe...

14 lata 3 miesiąc temu #31215 przez kakasia20
ja jeszcze tylko musze zakupic stanik do karmienia ..... bo nie ma u mnie mojego rozmiaru i musze poczekac.... a ostatnio zakupilam nawet butelke z smoczkiem silikonowym jak sutek kobiety jest to butelka przeciw kolkowa dla malenstwa:)))

Michałek 3.11.2010
Majka 10.10.2012
Aniołek 09.2016+

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka