BezpiecznaCiaza112023

Listopad w tym roku będzie pogodny 2010

13 lata 7 miesiąc temu #127106 przez sunaja21
my dzisiaj kupilismy niekapka NUK ma miekki dziubek i nie ma dzirek tylko takie specjalne naciecia jak maly nadusi smoczek to mu leci :) bardzo go zainteresowal bo sa te uchwyty i juz sobie pil co prawda musialam mu przytrzymac ale jak napisala asiersa - kwestia przyzwyczajenia :)
kupilam tez krem z filtrem 50 ziajki bo chwalilyscie i /30 nie bylo/
dawidek dzisiaj mial pierwsza samotna noc w swoim pokoiku oczywiscie z niania elektroniczna i wreszcie pospal bo ostatnie 2 nocki byly masakryczne ciagle sie budzil o plakal ostatecznie musialam go wziac do siebie!

a powiedzcie mi jak u was z pokarmami z grudkami maluchy jedza???bo moj nadal nie chce łykac...
a jedza same np. biszkopty albo buleczke???bo Dawidek lize cycka ale wkurza sie ze za wolno mu sie roztapia i ryczy a jak juz cos ugryzie to zaraz ma odruch wymiotny bo mu wpadnie do gardelka...

[url=http://dawidek7-.aguagu.pl][img]http://dawidek7-.aguagu.pl/suwaczek/suwak3/a.png[/url]

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

13 lata 7 miesiąc temu #127121 przez martela89
Vanesska jadła grudki jak miała już 5 miesięcy,bo obiadków papek nie znosiła.Teraz ma 10 mc i je normalne duże kawałki.Nie miała problemu z łykaniem,dobrzej jej to szło .
Musisz próbować mu podawać takie jedzonko i się nauczy i przyzwyczai :)

13 lata 7 miesiąc temu #127122 przez Emme
Witajcie :)
jeśli chodzi o szkołę, to nie obyło się bez przygód... jakieś 500m od uczelni wybuchł pożar i zrobili objazd, a właściwie zamknęli odcinek drogi (akurat tam gdzie miałam skręcić), a że były tam same jednokierunkowe to się pogubiłam i nie wiedziałam jak jechać... jak znalazłam promotora to stwierdził, że nr str są za wysoko, więc poszłam wydrukować raz jeszcze (50gr za stronę- zdzierstwo!), kazał mi jeszcze coś poprawić i jak najszybciej wysłać to być może załapię się na 1 termin. później stałam 2 godz w kolejce do dziekanatu, jak weszłam to dowiedziałam się, że pani która miała mi odpisać zwolnienie z praktyk będzie w środę (a do dziś termin oddania indeksów) i za zwłokę będę musiała 150zł! ale jakoś ją przekonałam i przyjęła mi indeks bez tego. miała jeszcze jakieś ale do jednego podpisu i szukała wzorów... a czas mnie gonił, bo kończył mi się parkometr i brakowałoby mi jeszcze tylko mandatu!
ale za to popołudnie spędziłam miło. byliśmy na festynie hutniczym, Toli bardzo się podobały atrakcje dla dzieci :D, dziś też byliśmy (ale na górniczym :D). co prawda nie byliśmy na koncertach, ale i tak było fajnie.

starym zwyczajem nie pamiętam już o czym pisałyście...
Sunaja, Tola bardzo umiejętnie wypluwa wszystkie grudki ;/
a z niekapka jeszcze nie korzystamy

13 lata 7 miesiąc temu #127123 przez martela89
Mu mamy od piątku DNI NYSY :)
Ale ,że dopiero dzisiaj jest ładna pogoda to poszłyśmy połazić po stadionie,było głośno i tłocznie,a mała zadowolona,kupiłam jej balona i dzielnie go trzymała :)

13 lata 7 miesiąc temu - 13 lata 7 miesiąc temu #127124 przez Emme
o, zapomniałam o balonie :D
Tola też ma świnkę Peppe i bardzo jej się spodobał, dzisiaj od obsługi dostała kolejnego :D
za tydzień mamy dni Głogowa. pierwszy raz zrobią w fosie, a tak jest tak pięknie. a koło mnie będą koncerty (dzień reggae :D już nie mogę się doczekać)

Martela a płaci się jeszcze u Was za wstęp?

u nas festyny (poza tymi z KGHMu) mają wstęp wolny. w Nysie pierszy raz spotkałam się z płatnymi wstępami

13 lata 7 miesiąc temu #127126 przez asia26
martela89 napisał:

asia26 napisał:

gluten przy piersi mozna zaczac wrowadzac po 5 mies :) przez 2 mies do podawania pelnych posilkow z jego zawartoscia

Asiu nie po 5 tylko w 5 :)

a mi pediatra mowil ze po 5 :)

13 lata 7 miesiąc temu #127127 przez Emme
asia26 napisał:

martela89 napisał:

asia26 napisał:

gluten przy piersi mozna zaczac wrowadzac po 5 mies :) przez 2 mies do podawania pelnych posilkow z jego zawartoscia

Asiu nie po 5 tylko w 5 :)

a mi pediatra mowil ze po 5 :)

mnie tez się wydaje, ze po, bo wszystko co podaje się dzieciom jest "po..". na każdym słoiczku jest napisane "po...miesiącu". po w sensie po skończeniu danego miesiąca

13 lata 7 miesiąc temu #127128 przez martela89
Emme oczywiście,że płatne 6zł za dzień :ohmy: :lol:
Asia,ja czytałam i wszędzie jest ,że od 5 pediatra też mi tak mówiła ale widzisz co lekarz to inna opinia :laugh:

13 lata 7 miesiąc temu #127129 przez asia26
martela89 napisał:

Asia,ja czytałam i wszędzie jest ,że od 5 pediatra też mi tak mówiła ale widzisz co lekarz to inna opinia :laugh:

no moj moze jakis niedouczony :)

13 lata 7 miesiąc temu #127130 przez martela89
"Gdy niemowlę karmione jest piersią, gluten można wprowadzić w 5 miesiącu życia, w formie przecieru jarzynowego z kaszą manną. Podawanie posiłków uzupełniających należy zacząć od małych ilości, np. 3-4 łyżeczek"

To ze strony osesek.pl

13 lata 7 miesiąc temu #127131 przez Emme
martela89 napisał:

nieźle się dorabiają... i weź tu człowieku idź przez 3 dni z całą rodziną. tyle kasy za same wstępy,a gdzie jakaś inne przyjemności :P

wczoraj i dziś (ten sam organizator) było super w szczególności dla dzieci. z 6 zamków do skakania, i innych dmuchanych atrakcji, konkursy z nagrodami, karuzela.. wszystko do oporu i oczywiście za darmo. bilety dla pracowników za grosze, a jedzenia tyle, że ciężko to było zjeść...

13 lata 7 miesiąc temu #127135 przez martela89
U nas też wszystkiego pełno ale bardzo drogie i jak ktoś ma np.2-3 dzieci to masakra,zapiekanka 8zł,kiełbasa z grilla 10 :ohmy: karuzele od 10 zł wzwyż to jest szok.
Za balon zapłaciłam 12zł,a trochę większe po 20zł :dry:

13 lata 7 miesiąc temu #127154 przez mariosponge
Widzę, że nie źle się bawicie, dziewczyny :)

Andrzej dzisiaj po raz pierwszy dostał obrany kawałek jabłka do ręki i wszystko co odgryzł, po jakimś czasie wypluwał. Chyba nie bardzo lubi grudki.
Oglądacie Xfaktor? Za kim jesteście?

[/url]

13 lata 7 miesiąc temu #127155 przez Emme
ja mogę powiedzieć, za kim nie jestem... :P
dla mnie Pani Małgosia to nieporozumienie...
Obstawiam Adę, albo Michała

13 lata 7 miesiąc temu #127162 przez mariosponge
Ja uważam, że Ada najbardziej się nadaje na zwyciężce, p. Małgosia dla mnie też jest nieporozumieniem. Nie chcę żeby wygrał Szpak lub Gienek, bo będą musieli podpisać kontrakt, a oni nie wyglądają na osoby którym się mówi co i jak trzeba robić.

[/url]

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka