- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- /
- Listopad w tym roku będzie pogodny 2010
Listopad w tym roku będzie pogodny 2010
- mufa
- Wylogowany
- rozmowna
- Moje Słoneczko 2.11.2010
Mufinki mniam
Dziewczyny ,a jak tam spisują się pampki z dady bo chciałam kupić ale kupiłam jednak takie z pampersa-majteczki bo moja już szleje i nigdzie jej się te nie zginają ani jej nie cisną
Fajne są.Ja mam dla dziewczynek ale są też specjalne dla chłopców
My używamy wielorazówek i od czasu do czasu Dady (nowej), bo są super, ale mamy też kupione zwykłe pampersy (oryginalne)
mariosponge napisał:
Widzę, że nie źle się bawicie, dziewczyny
Andrzej dzisiaj po raz pierwszy dostał obrany kawałek jabłka do ręki i wszystko co odgryzł, po jakimś czasie wypluwał. Chyba nie bardzo lubi grudki.
Oglądacie Xfaktor? Za kim jesteście?
Ja za Adą, bo to dziewczyna z zespołu mojego kuzyna
sunaja21 napisał:
a powiedzcie mi jak u was z pokarmami z grudkami maluchy jedza???bo moj nadal nie chce łykac...
a jedza same np. biszkopty albo buleczke???bo Dawidek lize cycka ale wkurza sie ze za wolno mu sie roztapia i ryczy a jak juz cos ugryzie to zaraz ma odruch wymiotny bo mu wpadnie do gardelka...
My jemy wszystkie i te z grudkami i te bez. W ogóle Karolka to już sporo rzeczy jadła. m.in. parówki, naleśniki, udko - z takich normalnych obiadów.
sylka napisał:
Od kiedy rozrzerzałyście dietę maluszkom? Kuba jesli dobrze ilczę 14.06 skonczy 4 mies. i zacznie 5 więc mogę chyba zacząć od jabłka, marchewki itd. tylko ile razy w tygodniu??
Ja zaczęłam rozszerzać jak mała miała 3,5 mies. zaczęłam od marchewki z jabłkiem pół słoiczka i w następnym dniu reszta. Kilka dni później dostała cay słoiczek i tak co 2/3 dni dostawała jakieś nowości.
Dobra teraz o nas. Weekend zleciał szybciutko, ale Karolcia marudzi strasznie i co chwilę płacze przez sen. Mam nadzieję, że szybko te kolejne ząbki wyjdą, bo się razem zamęczymy.
A teraz lecę spać.
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- Groszek
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Michaś - nasze małe wielkie szczęście
My zaraz zbieramy cztery litery i lecimy na kontrole do lekarza... Michaś dziś w nocy w ogóle nie spał więc ja jestem wykończona...
Za gratulacje dziękujemy
- paulina2209
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Monika moje szczęście KAF'ka
Muszę się wam pochwalić MONIKA W SOBOTĘ ZROBIŁA PIERWSZE "KROKI" DO PRZODU nie wygląda to jak raczkowanie ale się przesuwa. ale byłam z niej dumna aż mi łzy pociekły
- asia26
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- 02.07.2010 - narodziny mego Serduszka :*
- Asiersa
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Tomek**12.10.2010**'
- Otrzymane podziękowania: 1
Ja ostatnio wypróbowałam pampersy z Rossmanna i nie jestem zadowolona. Zostajemy przy Dadach
Ilonko, po mufinkach pewnie tylko okruszki zostały hmm, dobre i to bo kto późno przychodzi, sam sobie szkodzi
Groszku, daj znać jak po kontroli
Emme, no to Tolkę do babci oddaj i śmigaj na koncert
Tomek wczoraj odwiedził swoją drugą babcię... ojjj było ciężko, ale nie najgorzej. Nauczyłam się nie przejmować tym, co ona mówi. Tak jest lepiej i ja się mniej denerwuję.
- ilona
- Wylogowany
- Moderator
- 12.05.2010 Wiktor 26.09.2014 Weronika
- Otrzymane podziękowania: 24
Asiersa są jeszcze 4
Także parzymy kawusie i jemy a co!
Ja właśnie wróciłam z bazaru, nakupiłam warzyw, owoców i zaraz muszę lecieć po Wiktora do mamy, ale z tego co wiem to śpi, wiec mam chwilkę dla siebie.
Dziś planuje zakup spodni i jakieś sandałki
My mamy tez dni naszego miasta 10-12 czerwiec, ale zespoły... do **** ogólnie farba, video. i jakieś lokalne grajki. Jedyne z czego mogę być zadowolona to TSA
Ale graja w niedziele o 23
- Emme
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Groszku daj znać po wizycie i buziaki dla Prezesika
Paulina ale Wam zazdroszczę... u nas jeszcze daleka droga do raczkowania, czy też innego, "roczkopodobnego" przemieszczania.
Babcia teściowa jedzie teraz na wczasy więc nie będzie trzeba jej odwiedzać.
- paulina2209
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
mufa tak mnie cały czas nurtuje jak Twoja mała daje znać że chce kupę? jak tak sobie czytam to mi się cały czas wydaje ze te nasze dzieci są jakoś daleko ze wszystkim za twoją. a rozszerzenie diety przy 3,5 miesiąca to nie za wcześnie? a teraz jak je normalnie to gryzie jedzenie? przepraszam za tyle pytań ale to tylko ciekawość
Monika przez sen obróciła się na brzuch!!!ale mnie zaskakuje ostatnio!! chyba włączyła drugi bieg w postępach.
Emme na wszystko przychodzi czas ja wam zazdroszczę ząbków!!!
oglądam DDTVN i już wiem o co wam chodziło z polską Lady Gagą! on wygląda jak kobieta póki się nie odezwie. przepraszam za uszczypliwość
- ilona
- Wylogowany
- Moderator
- 12.05.2010 Wiktor 26.09.2014 Weronika
- Otrzymane podziękowania: 24
Przyszła na obiad do firmy i mówi:
"dzieci jak chcecie to ja poszukam jakiś kwater czy hotelu, bo wy zabiegani tacy ostatnio"
więc pytam gdzie się wybiera a ona na to" no jak to gdzie nad morze jedziemy! wy z Wiktorem i ja!
A ja na to: my mamo jedziemy, ale nie nad polskie morze i jadę ja, Kuba i Wiktor i rezerwacje już mamy, ale dziękuje za chęć pomocy"
No to zrobiła się wręcz purpurowa i zaczęła mnie atakować więc wsadziłam Wiktora w wózek i szykujemy się na spacer to zaczęła błagać M. żeby ja zabrał.
A on jej tylko powiedział, że chcemy jechać tylko we 3 i koniec kropka
także wakacje z teściową z głowy...
A tak poza tematem to jak zwracacie się do swoich teściowych/ teściów?
- Asiersa
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Tomek**12.10.2010**'
Emme, to Ci zazdroszczę... moja już zagadywała kiedy Tomek znów przyjdzie. Chciała mu dać cytuję :Zimną wodę z sokiem malinowym.. Delikatnie odpowiedziałam, że dziękujemy, bo mamy letnią herbatkę w butelce.
Ogólnie nie było źle, ale mogło być lepiej
Tomek też je grudki, choć na początku było ciężko
U nas teraz w sobotę grał Zakopower ale nie byłam na koncercie
- Asiersa
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Tomek**12.10.2010**'
PANIA tak poza tematem to jak zwracacie się do swoich teściowych/ teściów?
- Emme
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Też tak jak czytam o Karolci to wydaje mi się, że jest o wiele starsza on naszych, a Tola to już w ogóle jest w tyle, choć zdaję sobie sprawę, że Tola jest najmłodsza.
Paulina Tola też mi się parę razy przekręciła na brzuch. kiedyś słyszę, że stęka myślałam, że nie śpi, a ona chciała chyba się odwrócić na plecki. nieźle się zdziwiłam
A do teściów mówię Pani/Pan lub w zależności od tego co mówię Wy
Ilona niezła ta Twoja teściowa
- paulina2209
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
ja do mojej zwracam się bezosobowo lub "babcia"
- Asiersa
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Tomek**12.10.2010**'
Niedawno zaczął się przekręcać z brzuszka na plecki i kręci się w kółko
Nie siada sam, a jak go posadzę to się przewróci na bok
Tylko jak go postawię to stoi twardo, ale postawiłam go może ze dwa razy bo jeszcze za wcześnie na takie coś.
- Emme
- Wylogowany
- mistrzyni słowa