BezpiecznaCiaza112023

Listopad w tym roku będzie pogodny 2010

13 lata 7 miesiąc temu - 13 lata 7 miesiąc temu #127878 przez mariosponge
A czemu nie bierzesz pod uwagę Gienka Loskę?
Ja go najbardziej lubię.
A co do Szpaka, to jak go widzę, to mam odruchy wymiotne niestety. Po prostu nie potrafię go tolerować, chociaż śpiewa ładnie. Wolałabym słuchać niż oglądać.
A Ada śpiewa już w zespole i nawet są teledyski, tu jeden z nich
www.muzykalnie.pl/film/6867/chilitoy-i-a...ember-me---teledysk/

[/url]

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

13 lata 7 miesiąc temu #127891 przez Emme
Gienek niby jest fajny, ale nie wiem co mógłby pokazać więcej. dla mnie wszystkie piosenki śpiewa tak samo.

13 lata 7 miesiąc temu #127893 przez alutka1011
Ale mam zaległości 200 postów jutro to muszę nadrobić.
Na weselu było super dawno sie tak nie wybawiłam jak będe mieć jakieś zdjęcia to dodam na chwalmy :)

13 lata 7 miesiąc temu #127894 przez asia26
dziewczynki czesc :D w koncu udaje mi sie wejsc Oliwka daje mi popalic swoja ruchliwoscia :) ale mam co chcialam nie bede porownywac jej rozwoju do Waszych dzieci bo to zupelnie bez sensu bo to inny przedzial miesiacowy ale na moje oko to ona wszystko robila po tylach i Wasze dzieci szybciej sie rozwijaja niz ona :) a co do nocniczka to ja Wam powiem ze jestem jakos sceptycznie nastawiona do sadzania na niego az tak malych dzieci przeciez one nie rozumieja jeszcze do konca otaczajacego ich swiata dopiero sie go ucza i jestem pewna ze do konca nie rozumieja fizjologi swego ciala wiec siusianie swiadome to dla nich czarna magia a skoro nie sa tej czynnosci swiadome to po co je sadzac dla mnie to zupelnie bez sensu ale to tylko moje zdanie i jeszcze takie cos znalazlam na necie: "Większość dzieci zaczyna korzystać z sukcesami z nocnika mniej więcej w drugim roku życia. Wiek 18 miesięcy jest przyjęty jako uśredniony, a nie ostateczny. Niektórzy rodzice chcą sadzać dziecko na nocnik ledwo ono nauczy się w ogóle siadać. To duży błąd! To, że Twoja pociecha usiądzie na komendę na nocniku i nawet zrobi siku, nie jest to oznaka, bynajmniej, że jest ona już gotowa aby pożegnać się z pieluchą – bo nie jest gotowa na to ani fizycznie ani neurologicznie i psychicznie." nie wiem dla mnie sadzanie na nocnik juz to tak jakby dac im noz i widelec i talerz i niech jedza uwazam ze jeszcze przyjdzie czas zeby z naszych dzieci robic geniuszy :D przepraszam ze to napisalam ale takie jest moje zdanie :) a co do xfactora to ja jestem za gienkiem loska :) dla mnie ada to kolejna ala janosz a michala mozna sluchac a nie ogladac :) i wiecie co uwazam ze Wasze dzieci wygladaja na dziewczynki i na chlopcow zupelnie tak jak maja wygladac :) sa po prostu piekne :*

13 lata 7 miesiąc temu - 13 lata 7 miesiąc temu #127903 przez Emme
co do nocnika, to też tak myślę. niedawno kupiłam, ale dlatego, że mi się spodobał i dla oswojenia się z tym przedmiotem. tak zrobili znajomi- nocnik był w pokoju dziecka, ale nie było ono wysadzane na siłę. jak skończyła 1,5 roku to sama zaczęła z niego korzystać.

Alutka super, że wesele udane, czekamy na zdjęcia!

A ja dzisiaj będąc na spacerze wymyśliłam wierszyk do konkursu "bajkowy kuferek" :)

13 lata 7 miesiąc temu #127911 przez asia26
emme a juz balam sie linczu za wyrazenie mego zdania :) dziekuje :)

13 lata 7 miesiąc temu #127914 przez sunaja21
niestety ale musze przyznac racje asi co do "robienia z dzieci geniuszy" powiem szczerze ze jakos nie chce mi sie wierzyc w to co pisze mufa odnosnie genialnosci jej dziecka - ale spoko kazdy moze tutaj pisac co chce wiec sie nie czepiam!ale jakos zadne inne malenstwo nie robi nic z rzeczy ktore robi Karolcia ale moze faktycznie jest wyjatkowa - nie oceniam!
Dawidek przekreca sie juz na wszystkie mozliwe strony nawet we snie i czesto sie przez to budzi bo nie wie co ze soba zrobic dalej :P dzisaj np. spal w poprzek lozeczka potem nogi były na poduszcze a nie glowa i tak ciagle cos!jak go posadze to potrafi chwilke wytrzymac poczym leci na bok!
jesli chodzi o X factor to jakos nikt z tej 3 mi jakos nie pasuje - Gienek ciagle tak samo spiewa i jakby bal sie mowic, michala mozna sluchac ale jak widze ten jego smiech to mi sie noz w kieszeni otwiera i wogole jakos ten caly program chyba nie do konca im wyszedl porownujac z amerykanska edycja!

[url=http://dawidek7-.aguagu.pl][img]http://dawidek7-.aguagu.pl/suwaczek/suwak3/a.png[/url]

13 lata 7 miesiąc temu #127919 przez asia26
sunaja a dlaczego niestety mam racje :P nie mi chodzi tylko o to ze na wszystko przyjdzie pora i nie trzeba niczego przyspieszac jako pedagog specjalny wiem tez ze przyspieszajac niektore rzeczy mozna dziecku niezle zaszkodzic :(

13 lata 7 miesiąc temu #127921 przez Emme
Asia możemy się pouzupełniać :D ja jestem póki co andragogiem :D

13 lata 7 miesiąc temu #127922 przez sunaja21
no to ja was zresocjalizuje:P

[url=http://dawidek7-.aguagu.pl][img]http://dawidek7-.aguagu.pl/suwaczek/suwak3/a.png[/url]

13 lata 7 miesiąc temu - 13 lata 7 miesiąc temu #127940 przez mufa
sunaja21 napisał:

niestety ale musze przyznac racje asi co do "robienia z dzieci geniuszy" powiem szczerze ze jakos nie chce mi sie wierzyc w to co pisze mufa odnosnie genialnosci jej dziecka - ale spoko kazdy moze tutaj pisac co chce wiec sie nie czepiam!ale jakos zadne inne malenstwo nie robi nic z rzeczy ktore robi Karolcia ale moze faktycznie jest wyjatkowa - nie oceniam!

Jakoś nie uważam, żeby Karolcia była geniuszem, ona po prostu tak ma. A tak na serio to każdy się dziwi i dopiero są w stanie w coś uwierzyć jak zobaczą na własne oczy. No i mamy koleżankę 2 tyg straszą od Karoli i ona też podobnie się rozwija, więc dla mnie to norma.

A jeśli chodzi o nocnik to ja też byłam takim dzieckiem i moja chrześnica też i nic nam niej jest, a łatwiej podetrzeć pupkę, gdy kupka ląduje w nocniczku aniżeli w pampersiku.

asia26 napisał:

sunaja a dlaczego niestety mam racje :P nie mi chodzi tylko o to ze na wszystko przyjdzie pora i nie trzeba niczego przyspieszac jako pedagog specjalny wiem tez ze przyspieszajac niektore rzeczy mozna dziecku niezle zaszkodzic :(

Ja zwykły pedagog i wiem też czym można a czym nie zaszkodzić, takie moje zdanie.

mariosponge napisał:

A Ada śpiewa już w zespole i nawet są teledyski, tu jeden z nich
www.muzykalnie.pl/film/6867/chilitoy-i-a...ember-me---teledysk/

Tak już kiedyś pisałam, że ona ma zespół. I fakt tam śpiewa to co chce a w programie to nie bardzo.

U nas wszystko ok.

13 lata 7 miesiąc temu #127979 przez Groszek
Co do nocnika to popieram Cię Asiu ale Michał nie wiem jakim cudem, ale od czasu do czasu krzyczy "bo" i zawsze jak posadzę to jest kupa :) zdarzyło się tak 4 razy, więc ja jestem mega dumna :)
Po wizycie do du** Michał jest na antybiotyku :angry: Dalej problemy z nosem i uszami, na szczęście z oskrzelami ok :) Cały maj walczył a pod koniec skapitulował.... Kurde przez cały miesiąc na leki wydałam 300zł a wczoraj dodatkowo 120 ja pierdziu ile one kosztują :angry: :angry: :angry:

http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=7557

13 lata 7 miesiąc temu - 13 lata 7 miesiąc temu #127993 przez Asiersa
Cześć dziewuszki :kiss:
My niedawno wstaliśmy :) Tomek nakarmiony, zadowolony i uśmiechnięty :lol:
Wczoraj od 18 do 21 byliśmy na spacerze bo było strasznie ciepło :) jak wróciliśmy to szybko ogarnęłam Tomka i spać :)

Widzę, że tu debata była na temat nocnika :)
Osobiście nie potępiam osób, które sadzają dziecko tak wcześnie, ale ja tam wolę poczekać :)
Wszystko w swoim czasie - to moje zdanie na ten temat :)
Poza tym, Tomek wszystko robi później, więc tym bardziej nie posadziłabym go na nocnik :blink:

A tak poza tym, to fajne konkursy nam zorganizowali :P

Mój dzielny chłopczyk :*:*

13 lata 7 miesiąc temu #128006 przez Emme
Dzień dobry
Biedny Michaś, aż dziwne że tak długo choruje. Może powinnaś przejść się do innego lekarza? Tyle antybiotyków w tak długim czasie to też niedobrze.

Jutro mamy rocznicę, a ja nie mam zapału to wymyślenia jakby ją spędzić :P

Asiera to wymyślaj wierszyk i bierz udział :D

13 lata 7 miesiąc temu #128011 przez Asiersa
Emme, myślałam nad tym bo fajne nagrody :silly: nawet próbowałam coś wymyślić :lol: Niestety na próbach się to skończyło :blush: :blush:
Poza tym, przeczytałam wierszyk Twojego autorstwa i stwierdziłam, że NIE MAM SZANS :evil: :evil:

Mój dzielny chłopczyk :*:*

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka