- /
- /
- /
- /
- /
- Listopad w tym roku będzie pogodny 2010
Listopad w tym roku będzie pogodny 2010
- paulina2209
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Monika moje szczęście KAF'ka
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- Emme
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 1
te witaminy dał mi, bo mam obrzęk dłoni i stóp, a że same witaminy dużo nie zdziałają to i mięsa sporo mam jeść.
Poza tym 4 dni przed terminem mam egzamin i już na niego nie pojadę, a w grupie jakoś raźniej się zdaje. Też nie miał kiedy go wymyślić.
No chyba, że nie dotrwam do 24.
- sunaja21
- Wylogowany
- rozmowna
- Dawidek 12.11.2010r. KOCHAM :****
- Otrzymane podziękowania: 0
- fredeczka
- Wylogowany
- budujemy zdania
- fredeczka
- Wylogowany
- budujemy zdania
Właśnie odszedł mi ten słynny czop.Z jednej strony strasznie się cieszę bo codziennie go wypatrywałam a z drugiej str boję się bo poród może nastąpić w każdej chwili.Ale jednak więcej jest radości chociaż wiem że coś się ruszyło bo skurcze ciągle przechodziły a czop to jednak już coś:)Ciekawe jak dużo ma go być bo u mnie to tak około łyżeczka od herbaty by się uzbierała jakby go na niej położyć i kolorek żółto przezroczysty.
- kakasia20
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
a wczoraj spac nie moglam brzusz stywny caly twardy.... bolał mnie od srodka ze az plakalam wzielam nospe ale nie pomoglo bylo gorzej bole sie nasilily......krzyz boli... i tak jest do dzisiaj............pozostaje mi siedzenie w domu i czekanie na te wody....... i cierpienie z bolu..........pozdrawiam...
www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=74794
Michałek 3.11.2010
Majka 10.10.2012
Aniołek 09.2016+
- kakasia20
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
na pewno to czop???? ja ci powiem ze jak lezalam w szpitali to taka linka ze sluzem z krwia taka zylka mi odeszla i to byl czop bo sie pytalam poloznej ..... tez nie raz mam taka gesta zolta silnie jak budyn wydzieline ale to nie czop.... to wydzielina zwykla z poczwy w skutek infekcji sie pojawia albo grzybicznego stanu..... wiec najlepiej ginekologa zapytaj ... bo jakos watpie ze to czop..... ale moge sie mylic....:)pozdrawiam
www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=74794
Michałek 3.11.2010
Majka 10.10.2012
Aniołek 09.2016+
- Madzia89862
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- 04-11-2009 najcudowniejszy dzień mojego życia
kaska takie sa uroki ciazy niestety chcialo sie dziecka to ta koncowke trzeba sie przemeczyc i nie jestes wyjatkiem o wiele kobiet ma tak jak ty,ze boli ze ciezko.a skoro jeszcze u ciebie szyjka zamknieta i twarda to nie masz sie czym martwic
- paulina2209
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Monika moje szczęście KAF'ka
- Emme
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 1
Dziś mam zamiar ostatecznie się spakować, chociaż mam jakąś psychiczną blokadę, żeby "tfu,tfu" nie była jeszcze potrzebna. Właściwie mam zamiar dziś zrobić wszystko do końca, czyli przemeblować sypialnię (oczywiście mam na myśli nadzorowanie).
- sara125
- Wylogowany
- budujemy zdania
a to napewno czop?????? w czopie powinny byc jakies nitki zylki krwi.... i powinnien byc nieco z krwia...... hmmmm nie wiem.... ja wczorej zas na ktg jechalam do szpitala bo skurcze mialam ale nieregularne... maly mial tetno od 150...160... i potem 5 sekund cisza kreska ...polozna przyszla i zaczela mi na brzuch naciskac i zas 160....... dodam ze strasznie mam brzuch twardy i boli.... krzyz mnie boli nadal biegunka zas ....:/..... ale ginekolog obejrzal mnie i stwierdzil ze jeszcze jest czas ze sie nic nie dzieje .... i ze jak nic sie nie bedzie dzialo tzn wody nie odejda to mam wpasc na ktg 10.11 dopiero....( bo jego zdaniem i poloznej szpitala na izbie przyjec to normalne ze sie nie spi do 4 rana,, ze krzyz plecy bola... ze podbrzusze nawala rowno.... ze jajniki bola....itp) i mam sie wstawic jak odejda mi wody........predzej nie.....
a wczoraj spac nie moglam brzusz stywny caly twardy.... bolał mnie od srodka ze az plakalam wzielam nospe ale nie pomoglo bylo gorzej bole sie nasilily......krzyz boli... i tak jest do dzisiaj............pozostaje mi siedzenie w domu i czekanie na te wody....... i cierpienie z bolu..........pozdrawiam...
kakasia kochanaja bym na twoim miejscu nie dalabym sie wyprosic ze szpitala. te objawy o ktorych piszesz... mialam takie same wody mi sie saczyc zaczely nie chcialam jechac do szpitala ale rano juz tak bolalo caqla noc nie spalam pojechalam do szpitala a oni do mnie po badaniu 8 cm rozwarcia na porodowke.
W kazdej chwili mozesz urodzic tyymbardziej ze rozpoczelas juz 38 tydzien
- fredeczka
- Wylogowany
- budujemy zdania
- sloneczko
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- W małych rączkach mieści się cała miłość.
nie zawsze sie czeka do polo wody odejda, mnie odeszly na 8 godziny przed porodem, a rodzilam 29godzin, tez na poczatku mnie niechcieli przyjac, bo na ktg nic niepokazywalo,a bole regularne juz wtedy 7godziny byly, poprostu zle podlaczyli.
a to ze malenstwo ma bicie serduszka na 160 to jest ok 140 do 160 jest ok.
ja na Twoim miejsu bym odliczala skurcze jak beda juz 2 godziny trwac i sa regularne, bym jechala.
aha czop to fakt jest z zylkami, ale tez na poczaku nie zawysze, to zalezy na ile szyjka sie otworzyla, im bardziej sie otwiera tym bardziej z krwia czop odchodzi w moim przypadku tak bylo.
aha jezeli czujesz parcie na odbyt to wtedy podobno robi sie rozwarcie, i nawet jak te parcia czujesz regularne to tez sa to skurcze!
trzymam kciuki, bedzie dobrze nie martw sie
- alaq
- Wylogowany
- pierwsze słowa
- mama małego Krzysia :) i mniejszego Jasia :))
U mnie jak u fredeczki też mam taki ciągnący się budyń, czasem przeźroczysty, już od tygodnia, a przed chwilą wróciłam od lekarza i szyjka się już skróciła i jest rozwarcie na 1 palec. Powiedziała, że jeszcze tydzień i mogę urodzić, także zobaczymy.
A kręgosłup też mnie nawala i mam skurcze ale nieregularne i czekam...
Łapy i stopy spuchnięte, ale za to dostałam takiej energii, że mogę wszystko roznosić, z tymże nie dam rady czegokolwiek zrobić przez ten bolący kręgosłup :/
Pozdrawiam Was gorąco i czekam razem z Wami na ten Wielki Dzień
Buziaki
http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=7073
http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=13274
- sunaja21
- Wylogowany
- rozmowna
- Dawidek 12.11.2010r. KOCHAM :****