BezpiecznaCiaza112023

Listopad w tym roku będzie pogodny 2010

14 lata 2 miesiąc temu #33974 przez paulina2209
ja cały czas mam łóżko nogami w stronę drzwi. słyszałam o krzyżu nad drzwiami choć w kościele w kancelarii wisi właśnie tak.

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

14 lata 2 miesiąc temu #33978 przez fredeczka
U nas sypialnia też jest kwadratowa i wydawałoby się że ustawna ale mamy wielką szafę i to ona zajmuje bardzo dużą część łóżka a może stać tylko w jednym miejscu bo na inne ściany nie wejdzie i przez to i my i dziecko będziemy mieć nogi na wprost drzwi tzn maluszek centralnie na wprost...Z tym krzyżem nad drzwiami też wiele razy słyszałam ale nie wierzyłam w to jednak zbytniego szczęścia nie mamy niestety tylko masę problemów więc przewieszę go nad łóżko i się zobaczy jak dalej się życie potoczy:)

14 lata 2 miesiąc temu #33982 przez paulina2209
ja z takich rzeczy pilnuje tylko tego, żeby słoniki (figurki) miały trąbę w górę i była ona w kierunku okna.

14 lata 2 miesiąc temu #33995 przez fredeczka
Paulina ale podobno w kierunku okna są na coś innego i w kierunku drzwi też ale nie wiem na co jedno jest na szczęście a drugie na pieniądze chyba.

14 lata 2 miesiąc temu #33997 przez kakasia20
jutro mam sie wstawic na porodowke..jak mi sie nie poprawi.. moze beda wywolywac bo mam bole klucia w jajnikach takie uciski jak siedzie krzyz boli.... i lapia skurcze ale nie regularne.... i czuje jak maly glowke pcha w swiat

www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=74794

Michałek 3.11.2010
Majka 10.10.2012
Aniołek 09.2016+

14 lata 2 miesiąc temu #34007 przez _aga86_
kakasie trzymamy kciuki za Ciebie i Michalka!!! Trzymaj sie cieplo :)

14 lata 2 miesiąc temu #34010 przez fredeczka
Ojej Kasia to możliwe że będziesz pierwsza :) fajnie będę czekać na wiadomość o maluszku ale jakbyś jednak nie urodziła jutro to daj znać i nie trzymaj nas w niepewności.

14 lata 2 miesiąc temu #34037 przez Emme
kakasia, daj znać co i jak. a najlepiej jak będziesz się wybierała do szpitala. jak nie na forum to na gg daj znać.

Ja dziś idę do lekarza. Zobaczymy co i jak. Ciekawa jestem ile przytyłam. Do ostatniej wizyty było to 8 kg, a jak się wczoraj ważyłam to przez ten miesiąc 4 kg. Sprawdzę na tej samej wadze u lekarza :). Rozstępów pojawiło się troszkę więcej. Mam takie jakby fioletowe kropki koło pępka i na "boczkach" :), więc mała nie próżnowała hih

14 lata 2 miesiąc temu #34043 przez kakasia20
jeszcze nie czas na mnie.... musze poczekac do tego 1.11 ale jak czop mi odejdzie caly to mam juz przyjsc.....a tak to te bole krzyza wymioty ...bol plecow skurcze nieregularne bol w jajnikach i dole to sa sygnaly ze sie moze zaczac porod za niedluggo... ale kazali mi czekac i dozooooo lezec w łozku:)

a pamietacie nasze slowa z poczatku????? na forum: Widzę, że jeszcze nie ma mamuś listopadowych więc ja zacznę. A co! Może ktoś się przyłączy. Fakt, że jeszcze tyyyle czasu, ale mam nadzieję, że wszystko będzie dobrze.

a teraz czas gna do terminow.... juz polowa pazdziernika :)))) czas szybko biegnie:))) pozdrawiam was :kiss:

www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=74794

Michałek 3.11.2010
Majka 10.10.2012
Aniołek 09.2016+

14 lata 2 miesiąc temu #34059 przez paulina2209
a ja strasznie dziwnie się czuję. mam jakiś niepokój wewnętrzny, rozwolnienie co chwilę, nie mogę usiąść bo mam wrażenie że zaraz mi rozerwie wszystko tam na dole. pobolewa mnie brzuch ale nie mam skurczy. chyba dopada mnie panika, czuje się jak bomba.

14 lata 2 miesiąc temu #34066 przez sunaja21
ja tez mam dzisiaj wizyte u ginka a jutro polozna!dam znac wieczorkiem co i jak!
jedna mamusia grudniowa juz urodzila synusia wazyl 1560g i jest zdriwiutki co prawda jest w inkobatorku ale oddycha sam zdjecie na "grudniowe mamusie" ja sie popłakalam taki slodziaczek -takze spokojnie dziewczyny bedzie dobrze!

[url=http://dawidek7-.aguagu.pl][img]http://dawidek7-.aguagu.pl/suwaczek/suwak3/a.png[/url]

14 lata 2 miesiąc temu - 14 lata 2 miesiąc temu #34073 przez violi27
Witajcie!
No kakasia już myślałam ze jednak zaczniesz a tu nic :) współczuje ci bo pewnie byś już chciała mieć to za sobą ale puki co to trzymaj się ile się da.Przede mną ostatni tydzień a tu żadnych objaw zapowiadających poród.

[/size]

14 lata 2 miesiąc temu #34096 przez Emme
Już po wizycie. Mała już się obróciła (co zauważyłam dziś rano), waży 2200 i być może będzie ważyła 3200.
Dostałam witaminy i przykaz jedzenia mięsa :)
Poza tym mam się zgłosić we czwartek na ktg, bo dziś miałam regularne skurcze (których w ogóle nie czułam). Mam leżeć i nic nie robić, a jak do czwartku nic się nie zmieni to dostanę jakieś tabletki, żeby wytrzymać chociaż jeszcze 3 tygodnie.

14 lata 2 miesiąc temu #34162 przez candela
hej dziewczyny:-)

Ja też od wczoraj mam bóle krzyża i podbrzusza a do porodu jeszcze miesiąc...to mnie martwi...Wizytę mam dopiero za 2 tygodnie i nie wiem co mam robić...chciałabym wytrzymać jeszcze w spokoju jeszcze te 2 tygodnie...a mój gineks jest teraz na urlopie...ach...jednak przespałam całą noc i jakoś żyję więc może faktycznie nie jest najgorzej. Mam też dziwne mdłości...

14 lata 2 miesiąc temu #34180 przez paulina2209
widzisz emme a ostatnio pisałaś że będziesz ostatnia i ani nawet skurcz cie nie łapie. my mamy fałszywe alarmy a ciebie po tajniacku łapie :laugh:

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka