BezpiecznaCiaza112023

Listopad w tym roku będzie pogodny 2010

14 lata 2 miesiąc temu #33519 przez Katarzynka
Może kiedyś sie przemoge, a jaj na razie sciaganie mi zostaje ;)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

14 lata 2 miesiąc temu #33520 przez Groszek
:) może kiedyś się uda. Ja nie mam z tym problemu :) czy to pkp czy park czy CH jak trzeba to cyc na wierzch i jemy :)

http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=7557

14 lata 2 miesiąc temu #33530 przez Emme
Tak tylko w ramach wyjaśnienia: mam zamiar karmić swoje dziecko, poświęcać mu swój czas. I już teraz jest dla mnie najważniejsze na świecie. Mam na uwadze jego DOBRO I SZCZĘŚCIE. A kilka godzin miesięcznie bez mamy na pewno nie będzie traumą dla dziecka. Może i jest to nadinterpretacja niektórych wypowiedzi, ale jest ona celowa.

A wracając do wcześniejszego wątku, czyli spakowania się do szpitala, to byłam wczoraj u koleżanki i mi powiedziała co jej było potrzebne, a co nie. Opowiedziała mi o swoim porodzie i jakoś mi teraz raźniej :)

14 lata 2 miesiąc temu #33539 przez _aga86_
Dziewczyny wyluzujcie troche... Emme ma prawo decydowac o tym w jaki sposob bedzie karmic swoje dziecko- nie swiadczy to o tym, ze nie jest dla niej wazne dobro dziecka!!! Ja bardzo chcialam karmic niestety moglam to robic tylko przez 7 tyg. w dodatku ciagle dokarmialam. Mialam wyrzuty sumienia (choc nie byl to moj wybor- poprostu nie mialam pokarmu), ale po rozmowach z polozna doszlam do wniosku, ze nie jestem "gorsza mama"!!! A tak wlasnie interpretuje to co napisalyscie Emmie.

14 lata 2 miesiąc temu #33545 przez kakasia20
a mnie strasznie ciagnie w dol... dzis po 2 stronie mi cos poszlo strzelilo jakby i boli ..... jak na okres podbrzusze... chyba to juz nie dlugo michas bedzie ze mna ... a moze dotrzymam do 9.11 lub kolejnej wizyty 27.10

www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=74794

Michałek 3.11.2010
Majka 10.10.2012
Aniołek 09.2016+

14 lata 2 miesiąc temu #33560 przez kakasia20
a tak poza tym to zauwazylam ze jak sie budze to leze na brzuchu i spie na brzuchu nie wiem czemu tak mam.... ale mie boli strasznie ta miednica prawa strona i rwie jak na okres.......... nie wiem czy nospa pomoze cos tutaj czy jechac do szpitala na izbe przyjec... na ginekologie....

Michałek 3.11.2010
Majka 10.10.2012
Aniołek 09.2016+

14 lata 2 miesiąc temu #33563 przez fredeczka
Jak wam wczoraj pisałam miałam skurcze co 15 minut.Później przeszły pod wpływem uderzenia w palec u nogi aż mi krew poleciała z pazura po czym powróciły co 6 minut ale wzięłam magnez i przeszło.Byłam dziś u lekarza i tak teraz będzie się działo i jak będę miała co 10 minut to mam do szpitala jechać.Mój maluszek waży 2700 :)

14 lata 2 miesiąc temu #33565 przez Emme
W takim układzie Fredeczka obstawiam Cię jako 2, razem z kakasią :)

Ja dziś robiłam morfologię i b. moczu. Morfologia w sumie ok, ale w moczu mam nieliczne białko i bardzo duże ilości szczepów wapnia. W sumie nie wiem co to może oznaczać, w poniedziałek mam wizytę. Poza tym dziś mi jakoś często twardnieje brzuch.

14 lata 2 miesiąc temu #33568 przez alaq
hej Emme :)
chyba masz szczawiany wapnia - to znaczy, że jadłaś coś kwaśnego przed badaniem, to nie jest nic groźnego, naturalne. Ja też tak miałam jak dzień przed wypiłam zbyszko 3 cytryny albo objadłam się ogórami kiszonymi :) Apropos białka w moczu to lekarz zapewne coś Ci przepisze o ile dużo tego białka jest.
Ja dziewczyny już bym chciała urodzić, męczę się strasznie, do tego żadnej pomocy nie mam przy Krzysiu, ledwo dosłownie powłuczę nogami, żebra bolą, a mąż jeszcze na mnie krzyczy, że mu przeszkadzam itp. :/ Kiepski miałam dziś dzień, przecież to nie moja wina, że nie mogę chodzić a tu jeszcze jakieś pretensje.
Jaś się wygina na wszystkie strony aż boli, w nocy nie mogę spać, w dzień też się nie prześpię bo syn i tak w kółko...
Mam jakiegoś doła, przepraszam, że tak smutno. :dry:

http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=7073
http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=13274

14 lata 2 miesiąc temu #33578 przez Emme
tak, tak szczawiany. Właśnie przeanalizowałam co wczoraj zjadłam i nie przypominam sobie żebym jadła coś kwaśnego, ale może o czymś zapomniałam. A białka są nieliczne ślady.

Gdzieś trzeba ponarzekać, a dlaczego by nie tu :)?
Ja jedyne na co mogę teraz ponarzekać to to, że źle mi się siedzi, dlatego głównie leżę.
Zaczynam się obawiać tej zimy. Dziś u mnie 4 stopnie były i wydawało się zimno, a jak pomyślę o tych zapowiadanych mrozach...
Ajć... Mała strasznie silna się zrobiła i już kopniaki nie są takie przyjemnie. Poza tym znalazłam dziś pierwsze rozstępy... :(. Nie ma się co dziwić, bo widzę z jaką prędkością rośnie mi brzuch

14 lata 2 miesiąc temu #33624 przez Groszek
O to ja widzę że listopad chyba szybciutko poleci :)

Alaq tak to jest z tymi chłopami, mnie też się czasami obrywa tak w sumie za nic, no ale cóż poradzić :)

Emme ta zima podobno ma być wyjątkowo mroźna brrr :dry: oj rozstępy cieszyłam się do 8,5 miesiąca że nie mam, a potem jak się rozbujały to teraz jak zebra wyglądam :) cały brzuch pod pępkiem, obok niego i nad nim... nic na to nie poradzimy... a szczawiany to norma pod koniec :lol:

Miłego dnia życzym :)

http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=7557

14 lata 2 miesiąc temu #33626 przez kakasia20
a ja wam powiem ODPOCZYWAJMY JUZ ILE SIE DA:)))) nasze miejsce jest w łozeczku:))))))))i na forum rzecz jasna:))) pozdrawiam was wszystkie .....emme ciebie i twoja kruszynke całuje :)))) zycze milego dnia:)))) :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: :) :) :) :)

Michałek 3.11.2010
Majka 10.10.2012
Aniołek 09.2016+

14 lata 2 miesiąc temu #33628 przez fredeczka
Emme nie będę 2. 2 będzie alaq (to już 38tc) później kakasia i ewentualnie ja.
Ja na razie mam rozstępy tylko na piersiach i odpuściłam ostatnio smarowanie brzucha bo myślałam że jak nie wyszły to już nie wyjdą.Muszę z powrotem zacząć się smarować bo jak wylezą to mąż nawet kijem mnie nie tknie hihihi.Już teraz zresztą są problemy bo jestem gruba i ja chce a on nie:(Nie wiem czy też tak jest u was ale mi jest strasznie przykro z tego powodu i często płaczę :( Nie mówi mi oczywiście w prost że jestem gruba ale wiecznie jest zmęczony a to mówi samo za siebie.

14 lata 2 miesiąc temu #33643 przez Emme
Dziękuję Kakasia, my też całujemy Was. Mnie się dzisiaj śniło, że Violi urodziła naturalnie synka :)

Co do "tych" spraw, to u nas też raczej chłodno. Choc to Sz raczej wszystko inicjuje.Ja znów nie bardzo mam ochotę od samego początku ciąży.
Czasem dla żartów mi dogaduje, że jakoś dziwnie spuchłam itp :).
Jak zobaczyłam rozstępy to się załamałam, bo myślałam, że obejdzie się bez nich. Nie są duże jeszcze (ok 0,5cm), ale pewnie będzie ich więcej. Póki co jest ich 4 :). Sz powiedział, że zdarza się nawet najlepszym :), i że jego biedna córeczka ma mało miejsca i niech już powoli się szykuje do podróży, bo się biedaczka męczy i on nie może tego znieść :)

14 lata 2 miesiąc temu #33652 przez martela89
Ja rozstepów nie mam na szczęście,a przytyłam 25kg :ohmy: z resztą już wróciłam do swojej wagi i mieszczę się w swoje ciuchy z przed ciąży :)
A co do tych spraw to mojemu mężowi się chciało cały czas nawet w dzień porodu się "przytulaliśmy" :) mimo,że już się ledwo ruszałam.

Dziewczyny korzystajcie póki możecie bo potem trzeba trochę poczekać,ja czekałam 6 tyg i itak bolało mnie jak cholera :ohmy:

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka