BezpiecznaCiaza112023

Listopad w tym roku będzie pogodny 2010

13 lata 6 miesiąc temu #140479 przez mariosponge
:) dziękuje Syrenko :)

[/url]

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

13 lata 6 miesiąc temu #140481 przez mufa
mermide napisał:

No tylko zastanawiam się jak to będzie później. Bo jak mu niczego nie będę odmawiała to mogę mieć potem przechlapane. Ale poprostu nie mogę jak się tak na mnie spojrzy, tymi swoimi wielkimi, niebieskimi oczami... ach...

i jak mam mu odmówić :unsure: Po prostu się nie da

Też się nad tym czasami zastanawiam, ale od czasu do czasu jej zabraniam czegoś i wtedy potrafi się gniewać ;)

A no tak nie da się odmówić takim oczkom.

13 lata 6 miesiąc temu #140482 przez mermide
mariosponge napisał:

:) dziękuje Syrenko :)

Nie ma za co :)

13 lata 6 miesiąc temu - 13 lata 6 miesiąc temu #140486 przez Emme
a u mnie odwrotny problem- nie mam sumienia jej wmuszać :) (choć nie zapeszając ostatnio je bardzo dużo :D) dziś np zjadła tą jarzynową i później dałam jej spróbować kopytka w sosie z powideł. kłóciła się o nie :)

13 lata 6 miesiąc temu #140487 przez mariosponge
No mi się bardziej podobało jak miałam ciemne włosy. Ale mój mąż spokoju mi nie dawał, ciągle namawiał na ten blond, więc się zdecydowałam na refleksy.
Może trochę i postarza (pierwsze co powiedział mąż jak mnie zobaczył w tych włosach), ale za to już nie jestem taka blada na twarzy jak byłam do tej pory przez te ciemne włosy :)

[/url]

13 lata 6 miesiąc temu #140488 przez Emme
mariosponge napisał:

za to już nie jestem taka blada na twarzy jak byłam do tej pory przez te ciemne włosy :)

a mnie się to bardzo podobało. w ogóle masz cudną urodę.

13 lata 6 miesiąc temu #140489 przez mermide
No widzisz. Mała ma już wyrobione kubki smakowe i wie co dobre. Widocznie je tyle ile potrzebuje. Jeżeli przybiera na wadze to wszystko jest ok.

Aha a ja zapomniałam napisać że Adaś je też żurek (nie wiem jak mogłam o tym zapomnieć bo to jego ulubiona zupa). Żurek ale taki prawdziwy: z czosnkiem i śmietaną. Inaczej nie zje.

13 lata 6 miesiąc temu #140495 przez mariosponge
mermide napisał:

Aha a ja zapomniałam napisać że Adaś je też żurek (nie wiem jak mogłam o tym zapomnieć bo to jego ulubiona zupa). Żurek ale taki prawdziwy: z czosnkiem i śmietaną. Inaczej nie zje.

szok!!! marze o tym, żeby mój Andrzej lubił jeść czosnek! dawałam mu zupę dyniową, którą sama robiłam, było tam trochę czosnku i nie chciał za bardzo jeść :(

Emme, nie zawstydzaj mnie :)

[/url]

13 lata 6 miesiąc temu #140496 przez mermide
No Adaś jakoś wyjątkowo lubi czosnek. Nawet kiełbasa czosnkowa lepiej mu smakuje niż ta sama tylko bez czosnku

13 lata 6 miesiąc temu - 13 lata 6 miesiąc temu #140497 przez mariosponge
zazdroszczę!
Pozrzucałam zdjęcia z aparatu i pokaże Wam mojego śmieszka

[/url]
Załączniki:

13 lata 6 miesiąc temu #140502 przez Emme
widzę, że ja to się chyba za bardzo cackam. a właściwie niemąż. on tak panikuje, że szok.

13 lata 6 miesiąc temu #140503 przez mermide
Ale za to jak mu mam dać jakieś lekarstwo to jest abba ftima. Nie ma szans, jak skosztuje i poczuje smak to usta zaciśnięte głowa schowana w kąt i nie da rady. A jak już uda mi się wepchnąć buteleczkę do ust, to to co wleci zaraz wypluwa. Koszmar

13 lata 6 miesiąc temu #140504 przez mufa
A moje dziecię wszystkożerne, no oprócz szpinaku i brokuły (bo brzuch ją strasznie boli), a tak to wszystko co jej tylko przy buzi wyląduje.

13 lata 6 miesiąc temu #140506 przez Emme
ja jak dawałam Toli antybiotyk to też zaciskała usta, ale później podawałam jej strzykawką od nurofenu i jak zrozumiała na czym polega współpraca to ładnie z niej wypijała

13 lata 6 miesiąc temu #140509 przez mermide
Emme napisał:

widzę, że ja to się chyba za bardzo cackam. a właściwie niemąż. on tak panikuje, że szok.

Ja wychodzę z założenia, że dziecko trzeba w miarę wcześnie przyzwyczajać do normalnego jedzenia, bo inaczej na słoiczkach można zbankrutować, a osobne gotowanie też jest mało zabawne. Adaś pomarańczy skosztował jak skończył trzy miesiące. I jak się okazało, że nie ma uczulenia to od czwartego miesiąca zaczęłam mu wprowadzać posiłki stałe - najpierw ze słoiczka, potem sama robiłam a w połowie piątego miesiąca zaczynał jeść to co normalnie gotuję.

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka