BezpiecznaCiaza112023

Mamusie sierpień 2010

14 lata 6 miesiąc temu #24826 przez MoNiaaa
osz ty rzeczywiscie :silly: jakos zawsze liczylam tak ze to jeszcze 36 :) a to spokojnie moge rodzic :) ale do 22 pasowalo by poczekac bo robilam wymaz i czekam na wyniki a gdyby cos tam wyszlo to zeby malej podali ten antybiotyk. a pozniej niech sie dzieje co chce byle przed terminem a nie po bo zwariuje z tym czekaniem. niby sie strasznie boje i przezywam juz jak dam sobie rade ale predzej czy pozniej bedzie to musialo nastapic to wole niespodziewanie niz czekac i sie denerwowac :)

http

]

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

14 lata 6 miesiąc temu #24827 przez paulinkaaa2202
Aj ja Martela już się pogubiłam w tym liczeniu tygodni mi ginekolog mówił że zawsze nowy tydzień zaczyna mi się w piątek. A widzę że ty masz jakąś inną teorię jak do tego doszłaś ? ja już nie wiem jak to się liczy :(

Ja myślałam rano że się zaczyna 20 min zwijałam się z bólu brzucha i pleców, tak było mi niedobrze aż biegunki dostałam ale już mi przeszło

14 lata 6 miesiąc temu #24828 przez MoNiaaa
oj paulinko to nie strasz :silly: a torbe juz spakowana masz?? ja jakos to odkladam ciagle nie wiem czemu. dzis robie ostatnie pranie ale nie wiem jak przy zelazku pozniej wystoje. cigle mi nie pasuje jak te ciuszki mam poukladane i nie wiem czy pozniej dojde do ladu gdzie co jest i polowy nawet nie ubiore pewnie. ja raz chyba mialam jeden skurcz ale to nie jestem pewna ale tak na dole brzucha mnie bolalo. nie wiem czy sie skapne ze to juz pora do szpitala zeby za wczesnie nie pojechac

http

]

14 lata 6 miesiąc temu #24830 przez martela89
Dobrze Ci lekarz powiedział,ja zaczynam każdy tydzień w czwartek,a ty jutro kończysz 37 tydzień :) Bo teraz masz 36 pełnych tygodni i 6 dni z 37 :)

Tu fajnie jest to opisane:
familie.pl/Ciaza/Przewodnik/graviditetsutrakning.php

14 lata 6 miesiąc temu #24831 przez iwkaa
oj paulinko to moze faktycznie sie zaczyna lepiej sie dzisisj nigdzie nie wybieraj :ohmy: nie chce cie straszyc ale organizm sie oczyszcza przed porodem chodzi mi o biegunke a brzuch boli z przerwami nie caly czas moja mame tak meczylo 1,5dnia i potem na dobre sie zaczelo ciekawe jak bedzie ze mna no ale oczywwiscie nie koniecznie musi tak byc u ciebie ale lepiej uwazaj juz na siebie :)

14 lata 6 miesiąc temu #24832 przez Kathi
TO życzę CI paulinkaaa2202, żeby u CIebie sprawdziła się teoria oczyszczania organizmu na 3 dni przed porodem ;)
No chyba, że nie chcesz jeszcze to wtedy cofam.

14 lata 6 miesiąc temu #24834 przez paulinkaaa2202
no torbę już spakowałam, zostało mi kilka rzeczy dla mnie żeby dokupić i dołożyć kosmetyki które w chwili obecnej używam. Ja wolę być przygotowana wcześniej. Jak jutro nic na ktg nie wyjdzie to się załamie :(

14 lata 6 miesiąc temu #24835 przez MoNiaaa
tak tu niby sobie gadamy o porodzie itp ale jakos nie do konca do mnie dochodzi ze to juz naprawde tak blisko :ohmy: oby szybko i gladko poszlo :)

http

]

14 lata 6 miesiąc temu #24836 przez iwkaa
dokladnie oby szybko i bez ogromnego bolu hehe

14 lata 6 miesiąc temu #24838 przez paulinkaaa2202
oj Kathi oby jak najszybciej poród to mi się marzy.
Iwka No dzisiaj siedzę cały dzień w domu nigdzie się nie ruszam nawet nie mam siły

No Monia to prawda tak na luzie rozmowa o porodzie jak gdyby nigdy nic ale może to i dobrze z takim spokojnym podejściem :)

14 lata 6 miesiąc temu #24839 przez martela89
Do mnie też to jeszcze nie do końca dociera chociaż Wy jesteście bliżej niż ja :)

14 lata 6 miesiąc temu #24840 przez iwkaa
martela nigdy nic nie wiadomo :P

14 lata 6 miesiąc temu #24842 przez MoNiaaa
no teraz to nie wiadomo kiedy nas wezmie badz co badz moze juz w kazdej chwili i bedzie urodzone w terminie :) ale zleciala mi ta ciaza nie wiem czy wam tez? ale tak sie wydawalo ile to czasu 9 miesiecy a to prawie juz

http

]

14 lata 6 miesiąc temu #24843 przez martela89
Nie nawet tak nie mów bo ja muszę jeszcze wytrzymać chociaż do 6 sierpnia :)

14 lata 6 miesiąc temu #24844 przez paulinkaaa2202
i dziwi mnie że mała tak strasznie często się rusza, wypycha, wierci jak szalona mam wrażenie że brzuch mi rozerwie, a mówią że przed porodem dziecko staję się mniej aktywne i mniej się rusza. Więc nie wiem o co chodzi

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka