BezpiecznaCiaza112023

Mamusie sierpień 2010

14 lata 6 miesiąc temu #24669 przez sylwcia
a ja się bólu nie boję chciałabym rodzic naturalnie ale jeżeli to będzie potrzebne to mogą mnie i pociąc byle tylko maluszek wyszedł cały i zdrowy dla mnie wszystko inne się nie liczy

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

14 lata 6 miesiąc temu #24671 przez basik_twins
Trójpak na posterunku ;)

14 lata 6 miesiąc temu #24672 przez martela89
Renia niczym się nie martw,ja od 3tyg lecę na lekach na podtrzymanie i jest ok, brzuch mnie czasami pobolewa ale staram się nie panikować i dużo leżeć :)

14 lata 6 miesiąc temu #24673 przez basik_twins
Rniu Kochana jak to 35 to (tak mi sie wydaje) ze dwa tyg wytrzymasz. Jak urodzisz 37 tyg ale skonczonym to dzidzia bedzie tylko ciutke malutka i moze miec czerwona skórke (no jednak 3 tyg to troszke roznica) ale bedzie juz cały super piekniusi i gotowy/a.

Takze strach na bok - nie głaskaj sie po brzuchu bo wytwarza sie hormon o... cos tam kory powoduje skórcze macicy i to samo jesli chodzi o bawienie sie sutkami - jakby co chłopa lej po łapach ;)

Co do cesarki - hormon szczescia - w dupe z nim :) nastawienie moze wszystko zmienic tylko najlepiej sie skupic i zeby lekarz mowil co robi zeby nie było szoku.
Moja szwagierka lezała i sie hihrała zartowała z chirurgami i nagle siup pokazuja jej malucha - to mowi ze nawet nie poczula ze to jej tak jakos szybko.

Wszystko trza przezyc w spokoju moim zdaniem.

Cycki - zupełnie inaczej sie je wtedy traktuje, ja tutaj mam super pomoc no ale dopuki mnie cos takiego nie spotka to wam nie powiem bo sie nie znam :/
ale mozna karmic po cesarce

Co do chudniecia - zakaz cwiczenia przez 6 miesiecy bo do takiego czau wszystkie warstwy sie goja tj macica jakies tam tkanki podskorne itp....
Po porodzie macica sie obkurcza, po cesarce az tak nie bardzo bo została nacieta wiec te miesnie... wiadomo...
ale to nie znaczy ze sie nie bedzie miało brzucha
Znam dwie dziewuchy po cesarce i wyglądaja tak jakby nigdy w ciazy nie byly

A co do skóry po cesarce i w ogole porodzie
Jak jest szczotka do butow ale ta do polerowania z bardzo miekim włosiem\
robic nia okrezne masaze brzucha po porodzie jest to ponoc jedyny sposob na sciaganie skory jesli nie robi tego sama bo sie za mocno kolageny ponaciagaly czy cos tam
Kolega hirurg powiedzial mojemu tacie ;)

14 lata 6 miesiąc temu #24674 przez Renia2108
Martela to juz jestesmy we dwie... Masakra po prostu jeszcze te upały mnie wykoncza.

14 lata 6 miesiąc temu #24675 przez basik_twins
Dziewuchy - nogi do góry :lol:

14 lata 6 miesiąc temu #24677 przez martela89
No mnie też upały wykańczają,a do tego ja nawet na spacer ani na zakupy iść nie mogę bo zaraz mnie brzuch boli,a mojego nie ma i jak potrzebuję jakieś większe zakupy to dzwonie po rodzinie i się proszę żeby ktoś ze mną pojechał.

14 lata 6 miesiąc temu #24679 przez basik_twins
Marletko Ty i tak powinnas dzwonic zeby po liste przyjechali i Ci zrobili a nie chodzili z Tobą - naprawde
Ja miałam problemy z zakupami a ja nawet nie potrzebowałam niczego na podtrzymanie - ale dobrze skarbie ze ma kto Ci dzwigac i w razie "W" byc z Tobą

Ja tam i tak jestem za tym żebyś ty służącego jakiegoś w domu miała :lol:
Apropo mi tez by sie przydał

14 lata 6 miesiąc temu #24680 przez Gosia
U mnie OK Nogi od wczoraj spuchnięte i nic na to nie poradzę. Te upały są okropne. Wczoraj moja mała była tak aktywna że szok. Mimo tego gorąca fikała cały dzień. Wczoraj miałam taki dziwny ból w dole brzuszka. Takie jakby ciągnięcie w dół + takei lekkie szczypanie. Niewiem jak to opisać. Miałyście może takie uczucie?

14 lata 6 miesiąc temu #24682 przez basik_twins
Macica cwiczy
Zacznij sie przyzwyczajac do roznych dziwnych odczuc :lol:
a to szczypanie to nie wiem jak tak okreslam jak mi mięsnie tam pociaga i mała gdzies cos łapa zrobi albo łepek wepchnie za mocno takie wlasnie uczucie mniej wiecej jak napisałas

14 lata 6 miesiąc temu #24686 przez Gosia
No tak jakby naciskała na pęcherz czy na coś tam!To wtedy takie jakby szczypanie.

14 lata 6 miesiąc temu #24692 przez basik_twins
Kazdy na swój sposób odczuwa jedni okreslaja to takim ciagnieciem my szczypaniemm :)
spoko loko ;)

14 lata 6 miesiąc temu #24695 przez Gosia
No to spoko loko! Ale boję się, że mała będzie chciała wyjść za szybko. Podobno 8 miesiąc jest najniebezpieczniejszy. A jeszcze 2 tygodnie mi zostały do 9-go

14 lata 6 miesiąc temu #24700 przez MoNiaaa
basik widze ze humor nieco lepszy :) tzn ze najpozniej w piatek urodzisz dzieci??? koniecznie wszystko dokladnie zapamietaj zebys mogla nam tu napisac co i jak i zdjecia od razu wrzucaj :P
ja jeszcze torby nie spakowalam jakos odwlekam to ciagle nie wiem czemu ale juz wszystko mam pokupowane czekam wlasnie na przesylke z allegro :)
mnie tez te upaly wykanczaja juz mam dosc chodze taka mokra caly czas i spuchnieta ze masakra...;/

http

]

14 lata 6 miesiąc temu #24701 przez basik_twins
Eeee tam
Ludzie tyle gadaja że daj spokój
Na temat 1 reczy jest 8 tys różnych zdań

Najwazniejsze 34 tygodnie zeby były skonczone żeby płuca były wpełni wykrztałcone i wsio

Ale najlepiej 35 bo wiadomo kazda ciaza i kazde dziecko ma swoje własne tempo (nie zawsze ksiazkowe i co do dnia) wiec dla pewnosci 35 tc i dzidzia jest bezpieczna

wiadomo ze sa jeszcze inne czynniki i dlatego lakarze pragna czesto wyzszego ktorehgos tyg ale chodzi o to ze jak sie w 35 urodzi to jest w stanie samodzielnie przezyc i jak patrze na Twoj suwaczek to chyba nie masz sie co martwic ;)

Jak mowiłam nogi do gory to 2 tyg wytrzymasz ;)

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka