BezpiecznaCiaza112023

Mamusie sierpień 2010

14 lata 6 miesiąc temu #24704 przez Gosia
Dzięki Basik podniosłaś mnie na duchu :) Trzymaj się tam i wiesz co!!! Super się masz że tak blisko już ten Twój poród

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

14 lata 6 miesiąc temu #24711 przez basik_twins
Gosiu bardz sie ciesze że Cie podniosłam na duchu
Szczerze i tak mysle ze nic Ci nie grozi ale nigdy nie wiadomo wiec dobrze ze jestes przezorna
przezorny zawsze ubezpieczony
Sama pamietam co przezywalam
no ja sie ciesze ze blisko bo jak mi w 33 rozstepy zaczeły wychodzi tak mam take kułko od pachwin nad pepek w rostepach jeden przy drugim szlaczki

a tak sie obawiałam cała ciaza pinknie nic a na koniec ze tak wlasnie sie 'rozedre' bo skora juz nie wytrzyma
i tak z kazdym dniem widze jak sa coraz to bardziej wyraziste

Moniu buzki wstawia sie w tekscie pisanym bardzo łatwo - odnosnie humoru, ale szczezrze to lzej mi dzisiaj, wydaje mi sie ze bedzie lepiej ale z drugiej striny sie boje ze przyjdzie sie spakowac - szczegóły w wątku kryzys w zwiazku bo nie chce zasmiecac i sie powtarzac
jest mi troszke lzej jakby

a w pt dzieci ale nie ten piatek.... bo nie wiem tak napisałas ze nie wiem jak zrozumiałas dzieci beda moze 30-go
zobaczymy czy lekarze sie zgodza je tyle przetrzymac

14 lata 6 miesiąc temu #24713 przez martela89
Renia a jakie bierzesz leki na te Twoje dolegliwości?

14 lata 6 miesiąc temu #24714 przez Renia2108
No mam nadzieje ze wytrzymam chociaz te dwa tygodnie jeszcze. Skurczy jakichs nie mam. Czasem brzuszek pobolewa ale to wydaje mi sie ze mała tak rozrabia , dzisiaj w miare spokojna ale wczoraj to łoooo :D Szalała caly dzien prawie ;) Chyba bede musiec torbe pakowac nie dlugo, choc i tak niewiem co tam ma byc :P Czytam wszystko pokolei a psińco wiem :P Teraz na dworku sobie na lezaku leze (no teraz weszlam do Was akurat to w domku:)) i czytam gazete :D Mnie tez tak ciagnie w dol jakby takie smyranie, szczypanie w dole brzuszka. A chudnąć chyba za bardzo nie bede miala z czego ;) Troszke nozki mi przytyly tylko w sumie i rozstepy na pupie i udach mam a tak to nigdzie jak narazie :P Zeby nie zapeszyc ;) Czuc tez sie w miare ok czuje tylko te upaly to wiadomo, nogi puchna itd. Za dwa tyg mam wizyte u gina mam nadzieje ze dotrwam do niej jeszcze :D

Lece dziewczyny na dworek bo fajny wiaterek a w domu skwar.. Odezwe sie pozniej ;)

Buuuuuuuziaki i basik widze ze juz lepiej troche przynajmniej humorek masz lepszy :)

14 lata 6 miesiąc temu #24715 przez basik_twins
reniu dasz rade spokojnie - tabsy jakby były potrzebne by Ci dali a tak szyjka po 30 tyg musi juz powoli ciutke popuszczac tzw przygotowania

Ja 27 tc miałam ja 2,5cm tylko i regularne skorcze i sie doktorka sama tak przestraszyla ale lekow mi nie dala (bo tutaj puki mozesz naturalnie) i dało rade jeszcze mnie wywoływanie chyba bedzie czekac

Uszy do gory a raczej nogi odpoczywac duzo pic i nie martwic sie :)

14 lata 6 miesiąc temu #24724 przez Renia2108
Martela dostałam no-spe i Diphergan , wyczytalam ze to na uspokojenie bardziej :/ Niewiem, no zobaczymy.

14 lata 6 miesiąc temu #24726 przez iwkaa
hej dziewczyny 2 dni mnie nie byla bo bylam u rodzicow i tak sie wyleniuchowalam na lezaczku w cieniu ze wracac mi sie tutaj do bloku nie chciala ale musialam bo w sobote mam ostatni egzamin i moge myslec juz tylko o swojeje Maji wy tu piszecie o porodach ktora kiedy ktora pierwsza a moj pierwszy termin tuz tuz bo we wtorek 20 lipca az strach sie bac no ale moze to byc pozniej bo drugi mam na 7 sierpnia i jak do tego czasu nic sie nie bedzie dziala to bedzie wywolanie ale chyba nie wytrwam do 7 bo brzuch boli mnie praktycznie co 1.5 do 2 godz no i zmeczenie ogromne przez te upaly byle do soboty zalicze egzamin i potem niech si dzieje co chce
moja sasiadka miala termin na polowe sierpnia cos ok 15 i taka byla smutna ze ja wczesniej urodze a ona bedzie musiala sie martwic a tuu.... wczoraj urodzila!!!! wody jej odeszly w nocy i to ona ma juz swojego malego szkraba na rekach a ja musze czekac i sie meczyc heh takze roznie z nami moze byc dziewczyny czesem ktoras z nas moze wyprzedzic basika :)

14 lata 6 miesiąc temu #24728 przez basik_twins
No temu to ja iwka teraz nie zaprzecze bo przez moje przejscia to sie wszystko wstrzymało łącznie ze skórczami które już miałam i to ładnie...

Ja chciałam przy okazji zameldować że jutro jade do szpitala na kontrole i jak sie do wieczora nie odezwe tzn ze pewnie znowu w nim zostałam :/

14 lata 6 miesiąc temu #24737 przez Renia2108
Wyjdziesz Basik :D Ja ide z mezem do pizzeri posiedziec troche i znajomymi na dworku :D

14 lata 6 miesiąc temu #24740 przez MoNiaaa
iwka mam pytanko do ciebie o twoj wozeczek.bo ja chyba na allegro jednakz amowie bo w sklepie niby moge zamowic ale drozej wychodzi. tylko obawiam sie tego koloru szarego to jest raczej jasny czy ciemny szary??pytam ciebie bo ty masz z tej firmy tez z szarym to pewnie bedzie podobny??kolory roznia sie bardzo od tych na zdjeciu??

http

]

14 lata 6 miesiąc temu #24742 przez iwkaa
kolor jest taki sam jak na zdjeciu jasny szary ale jak dla mnie to w sam raz bo ciemniejszy jest ten

14 lata 6 miesiąc temu #24744 przez iwkaa

14 lata 6 miesiąc temu #24745 przez iwkaa
Załączniki:

14 lata 6 miesiąc temu #24747 przez paulinkaaa2202
No teraz to nie wiadomo która będzie z nas pierwsza...
Ja się dzisiaj załamałam przytyłam 20kg i co najgorsze w ciągu ostatnich 3 tygodni aż 4 kg masakra :(

Zwolnienie mam do końca miesiąca więcej już nie dostane od ginekologa bo jest tam jakieś prawo czy coś że do 38 tygodnia a ja i tak mam jeszcze tydzień więcej, później muszę iść do rodzinnego i wymyślić jakąś chorobę

No ja muszę w tym miesiącu urodzić już nie mam siły ledwo żyję te bóle mnie dobiją i nieprzespane noce :(

14 lata 6 miesiąc temu #24771 przez iwkaa
spicie kobietki??? dzisisj kolejny dzien skwaru tragedia nic tylko zapasc sie pod ziemie albo do wody tylko nie wiadomo gdzie bo prysznic pomaga na chwile tragedia ale po pocieszajace jest to ze juz nie duuuzo :laugh: nam zostalo do konca niech sie martwia te ca maja termina na wrzesien czy pazdziernik ;)

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka