BezpiecznaCiaza112023

Mamusie sierpień 2010

14 lata 6 miesiąc temu #24877 przez paulinkaaa2202
No Monami to prawda można zgłupieć co wpakować do tej torby. Ja spakowałam 2 pary pajacyków, 2 kaftaniki, 1 body, 1 śpioszki, skarpetki, rękawiczki i to chyba tyle jeśli chodzi o ciuszki, do tego pampersy, krem do pupci, płyn do kąpieli, 2 pieluchy tetrowe, rożek, chusteczki nawilżające.
A dla mnie koszula do porodu i druga do karmienia, szlafrok, klapki pod prysznic, kapcie, podpaski, majtki wielorazowe, kosmetyki, podkłady. ręcznik. Dołoże teczkę z dokumentami i moimi badaniami.

A jeśli coś zabraknie to zawsze ktoś przywiezie więc też nie trzeba się aż o to martwić

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

14 lata 6 miesiąc temu #24881 przez monami
pójdę Twoim śladem zatem :P w razie czego...zawsze mi m coś dowiezie :) no...to ja dziś może wieczorkiem spakuję torbę ;)

14 lata 6 miesiąc temu #24882 przez paulinkaaa2202
bardziej to ja się martwię o fotelik który ma przyjść z wózkiem, jak przyjdzie za późno to nie wiem w czym dziecko przewiozę ze szpitala do domu, no ale zobaczymy może wszystko ułoży się tak że bedzie dobrze :)

14 lata 6 miesiąc temu #24884 przez monami
no tak...fotelik to ważna sprawa...ale może zdążą Ci dostarczyć na czas ...

a jaki fotelik masz do wózka?
my kupiliśmy maxi-cosi.

14 lata 6 miesiąc temu #24885 przez iwkaa
paulinka zawsze dziecko mozesz trzymac na rekach najlepiej w rozku jak nie zdazy przyjas fotelik

14 lata 6 miesiąc temu #24887 przez paulinkaaa2202
Jedo Berbero

No ale teraz mi wpadła myśl że można pożyczyć od siostry mojego bo ona ma 2 dzieci ten młodszy 4 miesiące więc na pewno ma :P

14 lata 6 miesiąc temu - 14 lata 6 miesiąc temu #24888 przez _aga86_
Ja niestety mialam ten problem!!! Zamawialam wozek 2 miesieca przed porodem, po czym ciagle bylo cos nie tak z dostarczeniem- zwodzili nas mowiac za tydzien, za pare dni itp. zrezygnowalismy i zamowilismy nowy z innej firmy i znowu byl problem- wyslali wozek w inne miejsce i tak otrzymalismy wozek dopiero jak niunia skonczyla miesiac!!! al bylam wsciekla. Fotelik naszczescie mielismy skad pozyczyc no i naszczescie mam ogrod i moglam z niunia chociaz tam posiedziec do czasu dostarczenia wozka...

A w UK nie wypuszcza ze szpitala bez fotelika:/

14 lata 6 miesiąc temu #24890 przez martela89
Ja na szczęście mam już wózek i fotelik w domciu :)
A torby jeszcze nie pakuje bo nie chcę wywoływać wilka z lasu :) mała ma jeszcze w brzuszku posiedzieć 3 tyg minimum :)

14 lata 6 miesiąc temu #24902 przez MoNiaaa
monami dowiedz sie wogole czy w twoim szpitalu poczeba ciuszkow dla malej.u mnie np nie biore nic tylko tyle co na wyjscie ale to ktos mi przywiezie jak bede wychodzila.u nas zawijaja dzieci w takie beciki czy co to jest a nawet jak ktos by ubral w swoje ciuszki to jak po kapani oddali by je do prania to raczej nie wroca do ciebie.

http

]

14 lata 6 miesiąc temu #24904 przez monami
ja będę rodzić w prywatnej klinice, więc chyba raczej nikt mi ubranek tam nie zakosi :P ( mam nadzieję) a fajnie by było, żeby Zuzia miała na sobie swoje ciuszki :) no ale i tak pogadam z położną jak będę w poniedziałek na badaniach... niech mi powie, co i w jakiej ilości jest potrzebne...może faktycznie okazać się, że nic nie muszę brać:) Dzięki Monia :***

14 lata 6 miesiąc temu - 14 lata 6 miesiąc temu #24906 przez monami
a kupujecie dziewczyny pościel do wózków? bo mnie się już kilka osób o to pytało...a ja stwierdziłam, że nie chcę, że mi to nie jest potrzebne. kocyk jakiś wystarczy..a na materacyk wózkowy położę flanelową pieluszkę lub coś w tym stylu...pościel chyba nie jest potrzebna, prawda?

14 lata 6 miesiąc temu - 14 lata 6 miesiąc temu #24907 przez MoNiaaa
pewnie zawsze lepiej sie dowiedziec co i jak.ja tez mialam brac i juz mialam przyszykowane co ale chodze do szkoly rodzenia w moim szpitalu i wlasnie polozna mowila zeby raczej nie brac.zreszta jakby sie okazalo po 1 dni ze cos jednak sie przyda to zawsze ktos moze doniesc teraz wszystko jest na miejscu :)
a co do fotelika to ja jeszcze nie mam dopiero wozek bedziemy zamawiac razem z fotelikiem mam nadzieje ze tyle nie bedziemy czekac :silly: ale w razie "W" to siostra meza ma male dziecko to napewno pozyczy :) ale wozek bedzie potrzebny bo my w bloku mieszkamy i zeby gdzies wyjsc na spacerek to tylko w wozku.mam nadzieje ze nie bedzie problemu z przesylka:)
mam nadzieje ze dobrego wyboru wozka dokonam i nie bede zalowala

ja nie kupuje poscieli do lozeczka mysle ze to raczej nie poczebny wydatek kocyk w zupelnosci wystarczy

http

]

14 lata 6 miesiąc temu #24908 przez monami
Paulinka - racja :0 zawsze można pożyczyć, jeśli nie dotrze na czas :)problem z głowy :)

14 lata 6 miesiąc temu - 14 lata 6 miesiąc temu #24909 przez monami
My już po szkole :) fajne były te zajęcia - bardzo mile je wspominam :)
a jaki wózek kupiliście Monia?

14 lata 6 miesiąc temu #24910 przez MoNiaaa
wozek odgapilam od Iwki :silly: tylko ze my kupujemy Juper x z kolekcji serca troche sie boje ze kolor bedzie inny albo ze na zywo nie bedzie tak ladnie wygladal ale mam nadzieje ze bedzie OK :)

a do szkoly ja caly czas chodze w sumie pozno zaczelam a po za tym chodze do szpitala za darmo i mozna chodzic do samego porodu nawet jak tematy wykladow sie skoncza to na same cwiczenia.jedyny minus to to ze duzo par strasznie jest ale zawsze mozna sie dowiedziec czegos ciekawego i wyrwac z domku :)

http

]

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka