BezpiecznaCiaza112023

Mamusie sierpień 2010

14 lata 6 miesiąc temu #24943 przez iwkaa
a slyszalyscie o tym ze sex moze przyspieszyc porod bo ja to gdzies czytalam :)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

14 lata 6 miesiąc temu #24944 przez martela89
Tak lekarz mi to nawet mówił,że może nie sam sex,a sperma coś tam zawiera takiego :)

14 lata 6 miesiąc temu #24945 przez paulinkaaa2202
też o tym słyszałam :) też nawet że sperma działa też jakoś na to ale nie wiem o co dokładnie chodziło :D

14 lata 6 miesiąc temu - 14 lata 6 miesiąc temu #24946 przez MoNiaaa
na poczatku jak nie bedzie koniecznosci to nie bede dawala smoczka ale mam 2 bo wiem ze wczesniej czy pozniej napewno sie przyda moze i chodzi o wygode nie wiem wiadomo ze ciezko pozniej odzwyczaic ale u nas wszystkie dzieci mialy smoczki i jakos sobie daly rade a pozniej nawet jak zabki ida to chyba przynosi ulge dzieciaczkowi bo go wszystko tam w buzi swedzi.jak bedzie nie wiem ale wole miec :)
nie wiem czy wogole poznam ze to czop mi odeszedl a jak nie i bysmy sie kochali to moze soie cos stac??

Paulinka a pralas w koncu ten ochraniacz do lozeczka???
jutro mnie czeka prasowanie nie wiem jak wystoje przy tej desce bo nogi mam jak balony...

http

]

14 lata 6 miesiąc temu #24947 przez iwkaa
MAM ZNALAZLAM TAKZE DZIEWCZYNY DO ROBOTY HEHE
Minął mój termin porodu. Czy to prawda, że seks może go przyspieszyć?
Co prawda nie ma na to niezbitych dowodów, ale zawsze warto spróbować. Podczas orgazmu w organizmie kobiety wydziela się bowiem oksytocyna, hormon wywołujący skurcze macicy. Poza tym w spermie znajdują się prostaglandyny, czyli substancje, które powodują rozwieranie się szyjki macicy. Oczywiście zadziałają one dopiero wtedy, gdy na poród jest już czas. Na taką ilość tego hormonu, jaka znajduje się w nasieniu, szyjka macicy staje się wrażliwa, dopiero gdy minie 38–39. tydzień ciąży.

14 lata 6 miesiąc temu #24948 przez martela89
Na poprzedniej stronie dałam link gdzie jest napisane,że można się kochać jak odejdzie czop :)

14 lata 6 miesiąc temu #24949 przez MoNiaaa
nam polozna na szkole rodzenia mowila ze nawet wskazane jest sie kochac przed porodem bo to pozniej ulatwia porod czy cos :silly: moze wlasnie chodzi o wydzielanie sie oksytocyny wiem ze ona takze sie wydziela przy dotyku piersi tylko pewnie tez chodzi o ostatnie tygodnie ciazy

http

]

14 lata 6 miesiąc temu #24951 przez iwkaa
Ja zmykam dziewczyny ide z kolezanka na zapiekanki i zimny soczek ;) szkoda ze nie piwko :silly: bo mam smaka :laugh:

14 lata 6 miesiąc temu #24952 przez martela89
To smacznego iwkaa :) Ja też bym gdzieś poszła ale niestety nie wolno mi :(

14 lata 6 miesiąc temu #24954 przez paulinkaaa2202
No smacznego :)
Oj też mam smaka na takie zimne piwko z soczkiem :D

Ja nawet nie mam siły się nigdzie ruszyć jedynie po schodach wchodzę w tą i z powrotem do pokoju :P

Monia nie prałam tego ochraniacza, nie jest brudny nie śmierdzi więc doszłam do wniosku że nie ma takiej potrzeby. Mam już go założonego na łóżeczku i prześcieradło i to wszystko zakryłam kocem żeby się nie zakurzyło

14 lata 6 miesiąc temu #24955 przez paulinkaaa2202
Dasz radę Monia z tym prasowaniem :) mi większość ciuszków mama poprasowała resztę ja, jak ostatnio prasowałam to ten gorąc dało się wytrzymać gorzej było z ustaniem na nogach też mam takie bańki na nogach a o rękach nie wspomnę.

A tez tak macie że jedna noga puchnie wam bardziej od drugiej? mi bardziej puchnie prawa noga i na prawej łydzce mam takie nie wiem czy to rozstępy czy popękane naczyńka ale boli strasznie.

Najlepsza zimna woda z solą i później chłodzący krem do stóp na chwilę jest super ulga

14 lata 6 miesiąc temu #24956 przez MoNiaaa
nom mi tez jedna noga bardziej puchnie tez prawa:) dzis caly czas schladzam sobie nogi w zimnej wodzie ale to tylko na chwilke dalje ulge.
a na zimne piwko z soczkiem tez mam ochote kiedys na rynku bylam z kolezankami i az mi slinka ciekla.zreszta teraz wogole lato ciagle na jakies grile chodzimy itp i wszyscy piwkuja:P ale mam milych kolegow jak nie raz do nas przychodza na piwko czy cos to mi kubusia kupuja :silly:
ja wlasnie wstawilam przed ostatnia porcje prania dzis juz pewnie skoncze z praniem a jutro prasowanko a w sobote rozlozymy lozeczko :lol: juz jestem ciekawa jak to bedzie wygladalo :side:
ciekawe jak tam basik na badaniach oby jej nie zostawili w szpitalu znowu :)

http

]

14 lata 6 miesiąc temu - 14 lata 6 miesiąc temu #24965 przez monami
Monia, ja uprałam ochraniacz, bo juz go jakiś czas temu założyłam i chciałam odświeżyć. Normalnie w 40 stopniach go uprałam, w proszku tym, w którym piorę Zuzi ubranka :)

14 lata 6 miesiąc temu #24978 przez MoNiaaa
no ja wlasnie tez upralam i nic mu sie nie stalo :)

http

]

14 lata 6 miesiąc temu - 14 lata 6 miesiąc temu #24979 przez monami
:) można spokojnie prac w 40 stopniach :)

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka