BezpiecznaCiaza112023

Mamusie sierpień 2010

14 lata 6 miesiąc temu #24632 przez paulinkaaa2202
Słuchajcie dziewczyny a ile bierzecie pampersów do szpitala całą paczkę czy jak?
Ja kupiłam pampersy 43szt. Coś usłyszałam że takie maleństwo zużywa 8-9 szt w dniu, na 3 dobą się wychodzi to 24-25 szt wziąć czy jak?

Szukałam tego tematu i jakoś znaleźć nie mogłam

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

14 lata 6 miesiąc temu #24634 przez sylwus136
paulinka powinno Ci straczyc :)

a temat o pieluchach masz tu :http://www.zapytajpolozna.pl/forum/ciaza-forum/wyprawka-i-szykowanie-pokoju-dziecka/1860-pieluchy-ktore-lepsze/Page-7.html#14349

:)

14 lata 6 miesiąc temu #24635 przez paulinkaaa2202
Dzięki Sylwuś :)
a mam jeszcze takie pytanie pampersy 1 czyli te od 2-5kg tak około do kiedy się stosuje i kiedy przechodzi się na 2? tak do miesiąca mniej czy więcej?
Bo nie wiem czy jeszcze kupić paczkę 1 czy już większą 2

14 lata 6 miesiąc temu #24649 przez sylwus136
tam w tym temacie co Ci podałam chyba o tym pisałysmy.

ale ja zmieniłam na 2 bodajrze jak mały miał 1,5 miesiąca.
sama musisz to wyczuc kiedy przejsc na wieksze.Jesli widzisz ze małamu czy małej odciskaja sie na fałdkach nózek to wtedy jest czas do zmiany.
a pieluchy 1 bardzo nie roznia sie od 2 ja miałam takie wrazenia no na pewno róznica jest w tym ze sa bardziej pojemne a np.3 sa juz duzo wieksze :)

jak masz jeszcze jakies pytania to chetnie pomoge :D

14 lata 6 miesiąc temu #24650 przez martela89
Hej dziewczyny,a ja to zaczynam się bać porodu :ohmy:
Ale nie tych bóli tylko tego nacinania,szycia i bólu podczas gojenia :ohmy:

Głupia jestem wiem ale cóż zrobić :)

14 lata 6 miesiąc temu #24654 przez paulinkaaa2202
A ja właśnie boję się tego całego bólu ! Mówią że nacinają podczas skurczu i to nic nie boli.
Ale staram się o tym nie myśleć, cały czas wyobrażam sobie że leżę na tym łóżku porodowym już po wszystkim i dają mi moje dziecko i przytulam je do mojego serduszka :) i trochę lepiej mi się robi

14 lata 6 miesiąc temu #24656 przez martela89
No ja jak sobie tak pomyśle to też przestaje myśleć o tym co będzie :)

14 lata 6 miesiąc temu #24657 przez Renia2108
Ja wczoraj u gina byłam i dał mi jakies tabletki na wstrzymanie porodu bo juz mi sie szyjka skróciła i malutka jest niziutko :( Czyli moge urodzic duzo wczesniej a to dopiero 35 tydzien :( Mam leżeć duzo odpoczywać, nie robic nic.. oszaleje z tego strachu o malutka.

14 lata 6 miesiąc temu #24658 przez MoNiaaa
Renia to odpoczywaj duzo!!! ja tez juz sie strasznie boje porodu ale wlasnie tego bolu calego to musi byc straszne:( niby termin mam na 9 sierpnia ale jakos sie nastawilam ze w lipcu urodze nie wiem czemu?? do lekarza ide dopiero 22 ciekawe czy cos nowego sie tam dzieje..mi sie brzuch obnizyl i to dosc wyraznie bynajm,niej ja to widze ciekawe ile nam zostalo:P

http

]

14 lata 6 miesiąc temu #24662 przez _aga86_
Ja sobie sama termin ustalilam:P Wedlug usg mialam termin na 20 pazdziernika, a 16stego mialam miec ostatnia wizyte u poloznej. Nie przepadalam za nia, wiec ciagle mowilam do coreczki, ze do 16stego musi wyjsc, bo nie chce juz isc do tej poloznej (zawsze mnie czyms potrafila wystraszyc) mimo, ze wyniki mialam b.dobre. No i 15stego wieczorem juz z takim zalem przygotowywalam sobie wszystko na wizyte u tej babki. Nad ranem pojechalam do szpitala i 16stego juz nie dotarlam na wizyte:) Tego dnia urodzila sie moja coreczka!!!

14 lata 6 miesiąc temu #24663 przez Renia2108
No Monia nie strasz. Tez sie porodu boje okropnie.. chyba bym wolala cesarke miec, i sie o malutka boje teraz zeby nie urodzila sie juz bo by wczesniak był :( Niech sobie tam rosnie jeszcze. I tak na samym dole brzucha mnie uciska tak ciagnie w dol jakby..

14 lata 6 miesiąc temu #24664 przez paulinkaaa2202
No Aga dobre :D może też swoją będę namawiać na koniec lipca :D
Teraz w piatek mam ktg i modlę się żeby były już jakieś skurcze i następną wizytę mam 30 z usg :D

Monia ja też cały czas czuję że urodzę w lipcu tak jakoś od początku mam :D Codziennie boli mnie brzuch nawet w nocy ruszyć się nie mogę puchnę jak głupia, mam jakieś mdłości oby już ta szyjka się skróciła nie chce słyszeć tekstu od gina jak ostatnio: "Szyjka twarda i dłuuuga " :D

Renia a Ciebie bolał brzuch i jakoś w środku w narządach że ci się już szyjka skróciła?
Nie martw się dostałaś leki będziesz leżeć i nic się nie stanie, te leki dużo pomagają więc głowa do góry i leniuchuj ile się da bo później nie będziesz miała okazji :P

14 lata 6 miesiąc temu #24666 przez paulinkaaa2202
Renia ja się nasłuchałam położnej i cesarka wcale nie jest taka fajna :dry:
co mi przychodzi do głowy to:
1. od razu nie weźmiesz maleństwa na ręce
2. nie wiem jak będzie z karmieniem będziesz obolała i raczej nie mogła karmić i nie wiadomo jak z pokarmem będzie
3. będziesz miała bliznę
4. chyba będzie ci trudniej chudnąć
5. w czasie porodu wytwarza się oksytocyna, hormon szczęścia czy jakoś tak a w cesarce nic
6. w cesarce nie masz tyle wrażeń co w porodzie naturalnym
I dużo można wymieniać po prostu pozytywne nastawienie dużo robi! nie myśl o bólu i tym wszystkim myśl tak jak ja że dostaniesz od razu malutką na klatkę piersiową, mocno ją przytulisz a ona poczuję twoje ciepło i bicie twojego serca i się uspokoi coś cudnego :)

14 lata 6 miesiąc temu #24667 przez Renia2108
Wiem że cesarka to tez nic fajnego, juz sama niewiem :P Żeby tylko tak bardzo nie bolalo.

No brzuch mnie pobolewał ale nie tak jakoś mocno, lekko wlasnie jak uz tak niewyczuwalnie prawie

14 lata 6 miesiąc temu #24668 przez paulinkaaa2202
Dasz radę Renia :)
Hmmm lekko cię pobolewało to może rzeczywiście mi się już szyjka skróciła no oby oby ja w piątek mam 37 tyg, wiec mogłabym już zacząć rodzić za tydzień :D

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka