BezpiecznaCiaza112023

Mamusie sierpień 2010

14 lata 4 miesiąc temu #29372 przez _aga86_
Ja przed porodem tez bylam jakos tak dziwnie spokojna no i w sumie podczas porodu tez, a myslalm, ze im blizej tym bardziej bede panikowac.

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

14 lata 4 miesiąc temu #29374 przez monami
Aga - też tak myślałam...bałam się swojej paniki... a tu w miarę ok póki co, spokojnie i na luzie.Tylko ta tęsknota za Zuzią.....już tak mi jej brakuje. Niby jest tak blisko a wydaje się być tak daleko...

14 lata 4 miesiąc temu #29376 przez paulinkaaa2202
ja miałam podobnie jak Aga byłam strasznie spokojna :)
a podobno trzeba właśnie się uspokoić i zrelaksować to pomoże, a nerwy moga opóźnić tylko poród... tak mi cały czas mówiono :p

Ja miałam stresa w dzień porodu :D

Monami bardzo dobrze że jesteś spokojna :) i jak możesz tęsknić za Zuzią cały czas jest z Tobą przecież :)

Jeszcze zatęsknisz za brzuszkiem zobaczysz !! ja mam jeszcze odruchy że głaszczę się po brzuchu i sama się z siebie śmieje :P

Więc korzystaj póki możesz i ciesz się brzuszkiem bo niedługo go nie będzie !:)

14 lata 4 miesiąc temu #29377 przez monami
Paulinka - Wiem, wiem... :)
a co do tęsknoty... no już bym chciała zobaczyć tę małą buziulkę moja kochaną.

14 lata 4 miesiąc temu - 14 lata 4 miesiąc temu #29378 przez _aga86_
Jeszcze tylko chwila i bedzie z Toba:) Co do brzuszka zgadza sie- ja jeszcze przez jakis czas po porodzie na niego uwazalam i mialam wrazenie, ze czuje kopniaki:D:D:D A jak dziwnie sie czulam lezac na brzuchu:) Dodam, ze to byla moja ulubiona pozycja przed zajsciem w ciaze i nie moglam sie doczekac kiedyu znowu usne na brzuszku:D A potem bylo mi jakos tak dziwnie :)

14 lata 4 miesiąc temu #29379 przez Groszek
Witajcie :)

Ja urodziłam 11 dni po terminie. Też się denerwowałam, ale stwierdziłam że to nam nie pomoże i jakoś powoli się zrelaksowałam :)

Monami trzymamy z Michałem kciuki :)

http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=7557

14 lata 4 miesiąc temu #29380 przez monami
Dziękuję Groszku :) Uzbrajam się w cierpliwość zatem. Czekamy na Zuzię i robimy wszystko, żeby te ostatnie dni oczekiwania były fajne i miłe :)

14 lata 4 miesiąc temu #29384 przez Renia2108
Hej dziewczyny my juz jestesmy w domu:) Dzis wyszlysmy, malutka spi spokojnie w sypialni.

Tak jak Monami pisała o 2 mi wody odeszly niespodziewanie, nic mnie nie bolalo ani nic, zaraz potem zaczely sie lekkie bole, w szpitau gdzies o 4 bylam, lewatywa i te sprawy :P Porod szybko poszedl ale bolało.. najwazniejsze ze juz po wszystkim:):)
Wszyscy szczesliwi, mnie krocze boli , ciezko mi siadac i chodzić. I piersi :(:( Nawał pokarmu mam urde i nie umiem poradzic sobie, kupilam laktator, malutka karmie caly czas, najpierw brodawki bolaly, teraz juz nie tak ale te piersi :/ Jutro pewnie polozna przyjdzie do mnie to mi cos pomoze jeszcze, mam nadzieje ze nie zwariuje do tego czasu, leci mi pokarm jak szalony a wkladek nie mam, zreszta mi nie wygodnie w staniku i mnie uwiera wiec chodze bez teraz i wietrze cycuchy :D Zaraz ide mała budzic na jedzonko zeby troche chociaz sciagnela a potem znowu laktator w ruch :/ Mam nadzieje ze jakos przezyje i nie dostane zadnego zapalenia.

Tak to wszystko jest ok u nas :) Badsania wszystkie dobre sa, malutka miala jak juz Monami pewnie pisała 3150g i 54cm , przy wyjsciu 2960g czyli spadła z wagi ale to podobno normalne :)
No i 10punktow dostała :):)

Pozdrawiam dziewczyny, a Monami Ty urodzisz predzej niz myslisz ja Ci to mowie ;) Tez sie nie spodziewalam nic i co ? I glaszcz brzucholka :):)

14 lata 4 miesiąc temu #29387 przez paulinkaaa2202
Renia ja miałam podobnie z nawałem pokarmu piersi ogromne i twarde jak kamień to było straszne, pomaga masaż, trzeba dokładnie okrężnymi ruchami wymasować miejsca gdzie jest twardo są takie gulki... a potem co nie zje mała trzeba odciągnąć. Ja odciagałam ręcznie do zlewu :P

Nadal mam jeszcze nawał i twarde piersi mała po kąpieli tak 19-20h potrafi spać do 1-2 i moje piersi tego nie wytrzymują ale w końcu musi się ustabilizować ... ale później budzi się co 3godziny więc nie jest źle

No Monami tak to właśnie jest że porodu nie można się spodziewać nastepuje w najmniej oczekiwanym momencie :) nawet nie wiesz kiedy hops i się zaczyna :)

Renia gratuluję i uściskaj małą :)i wycałuj od Cioci Pauliny :P

14 lata 4 miesiąc temu #29411 przez monami
Renia - ty moja bohaterko!

Dobrze, że już w domku jesteście :) Witamy, witamy!

Trzymaj kciuki za mnie [za nas] teraz :)

Buziak dla Natalki ♥♥♥

14 lata 4 miesiąc temu #29412 przez Groszek
Monami jak czytam Twoje posty to jakbym widziała siebie sprzed 2 miesięcy :) Wszystkie czerwcóweczki się rozpakowały a ja zostałam sama z wielkim brzuchem :) jak leżałam w szpitalu to myślałam, że może jeszcze na lipcówki się załapie :laugh:
Michał starał się kciuki trzymać, ale raczej figa mu wychodzi :) w każdym bądź razie chłopak się stara :laugh:

14 lata 4 miesiąc temu - 14 lata 4 miesiąc temu #29424 przez monami
Groszku - może być i figa :) może lepiej na Zuzię podziała :) Dziękujemy baaaardzo - ucałuj Michałka od nas :)

No tak to właśnie jest...są chwile, kiedy człowiek sobie myśli i zadaje sobie pytanie : "czy ten poród kiedykolwiek nastąpi?"

Wczoraj miałam KTG. Wynik nie spodobał się doktorkowi, Zuzia za mało się ruszała, kazał zjeść coś, przespacerować się i powtórzyć badanie za pół godzinki. Na szczęście następny zapis był o niebo "energiczniejszy" i wszystko zdaje się być dobrze. W głębi duszy liczyłam trochę na to, że może coś tam drgnęło i dlatego Zuzia taka cicha i spokojna była...ale widać, żaba zwyczajnie spała.

trochę pokręcone i śmieszne te nasze ostatnie dni w dwupaku. ale...od porodu Zuzia ( i ja zresztą też) nie uciekniemy, także... wszystko przed nami. jeszcze chwilka i będzie po :)

Pozdrawiam.

14 lata 4 miesiąc temu #29425 przez Renia2108
Paulinka no staram sie masowac, dzis juz troszke lepiej tak bardzo nie bola, mała duzo ssała dzis i wczoraj wiec troche tego sciagła, a ten laktator to o dupe roztrzas, a recznie boli jak byk :/
Wczoraj mała biegunke miala, chyba cos zjadłam co jej nie podpasowalo i plakała biedulka i zasnac nie chciała, ale jak juz usneła to do 5 rano spała to jej nawet na jedzenie nie budziłam zeby mi sie nie meczyla :)

Monami ty juz niedlugo bedziesz tez miała Zuzie po tej stronie ;)

14 lata 4 miesiąc temu #29435 przez wiola
Witam dziewczynki,gratuluję pociech,Renia,paula,i wszystkim pozostałym,życzę wam ,dużo cierpliwości,i cieszę się zarem z wami. :)

14 lata 4 miesiąc temu #29436 przez Groszek
Współczuje Wam kobitki z tą niby dietą... My na szczęście nie mamy problemów z jedzeniem. Michał toleruje wszystko co zjem, także od samego początku się nie oszczędzałam i jadłam wszystko :) w niedziele mieliśmy chrzciny Miśka, były same smakołyki aż się powstrzymać nie mogłam :laugh: myślałam że Mały to odchoruje, ale nic mu nie jest :) tylko po jedzonku się oblizuje i uśmiecha :)

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka