BezpiecznaCiaza112023

Mamusie sierpień 2010

13 lata 7 miesiąc temu #119868 przez martela89
Moja śpi ok 10-11,13-14 i ok 17 tak po godzinie idzie spać o 20.30.
Chodzę do niej kilka razy żeby ją przykryć bo strasznie się wierci i łazi po całym łóżeczku i się wybudza jak jest jej zimno,więc idę ją przykryć dać jej smoka i z powrotem do łożka o 4 budzi się na jedzenie i śpi do 7-8 potem pocyca i śpimy do ok 10 :)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

13 lata 7 miesiąc temu - 13 lata 7 miesiąc temu #119960 przez Gosiaczek31
To troszki śpioszek z Vaneski :blink: Kubuś śpi raz dziennie około 11-12, czasem nawet 2 godziny. Idzie spać około 20 i budzi się na cyca 2,3 razy i wstaje około 6-7. Chyba się nie wrodził do mnie bo ja nie lubię rano wstawać i mam z tym problem :silly:

Byliśmy dziś u lekarza i okazało się że przytył tylko 85g. Ale to chyba przez raczkowanie. A jak u Was z przybieraniem na wadze?

Mam pytanie, od kiedy można podawać wątróbkę?

13 lata 7 miesiąc temu #119998 przez iwkaa
Majka spi 2razy po ok 2 godziny:) a w nocy wstaje roznie czasem 10 razy czasem 1 ale tylko po to zeby smoczek jej podac
Gosia sprawdzam w mojej ksiazce i nic nie widze na temat watrobki

13 lata 7 miesiąc temu #120013 przez martela89
Kurcze ale głupio napisałam :lol: tej drzemki ok 10 już ma była jeszcze kilka dni temu bo mała budziła się o 7 i szła spać o 10,a teraz śpimy do 10 więc to spanko odpadło :lol:

O wątróbce jeszcze nie myślałam ale na pewno jak będę robiła to dam Vanessce spróbować :)
O roczku to już dawno myślałam bo mamy na ponad 40 osób :ohmy: bo dochodzą do tego 80 urodziny dziadka M i 25 lecie ślubu teściów,więc będzie roczek z pompą bo nawet orkiestra jest zamówiona :lol:

13 lata 7 miesiąc temu #120111 przez Gosiaczek31
Doinformowałam się w kwestii wątróbki. Zdania są podzielone. Jak nie ma przeciwwskazań to można podać w drugim rok ale niezbyt często. Najlepiej ze sprawdzonego źródła ponieważ wątroba spełnia funkcje odtruwające i jest siedliskiem wszelkich zanieczyszczeń pochodzących z paszy itp. No to poczekamy jeszcze.

13 lata 7 miesiąc temu #120516 przez martela89
Wygrałam w konkursie mamo to ja pampersy-pampers premium care :lol: pierwszy raz coś wygrałam :lol:

13 lata 7 miesiąc temu #120523 przez wola82
Gratulacje Martela :woohoo: a co to byl za konkurs?

A ja wczoraj przezylam chwile grozy :ohmy: Lukaszek spadl mi z lozka na buzie i teraz ma spuchnieta i czerwona gorna warge :( . Zostal z tatuskiem na lozku i niestety ulamek sekundy i bec.
Teraz wiem jak sie czulyscie jak tez to przezylyscie, bo jak czytalam o tym to az ciarki mnie przechodzily :huh:

A u nas drzemki przewaznie sa przed poludniem 2 godz po obudzeniu sie i spi od 30min do 1,5godz i po poludniu miedzy 14 a 17 :)

O watrobce tez jeszcze nie myslalam ale sama bym zjadla :P

13 lata 7 miesiąc temu #120802 przez MoNiaaa
gratuuje martela ja jesczze nigdy nic nie wygralam :(

ja watrobki nie lubie wiec Julka pewnie tez nie predko sprobuje chyba ze u babci :side:

ja tak narezkam z tym wstawaniem ze wzledu ze Julka przesypiala calutkie noce a teraz sie wierci starsznie i budzi ale nie az tak czesto :side: tzn na ogol ok 1 w nocy i jesczze czasem ze 2 razy ale nie je ani nie pije tylko smoczka jej daje a czesem jak nie moze usnac to ja musze ululac albo do siebie biore. pozniej ok 7 wstaje na jedzienie i ok 8 idzie spac na godzinke albo dwie i pozniej to juz roznie jest na ogol jakies 15 min drzemki ze nawet nie zdarze zjesc ani nic zrobic :(

a dzis mialysmy maly wypadek...Julka jakies strasznie rzadkie kupki robi i przyszlysmy do domu z parku ona na ziemi chodzila sobie i kupke zrobila a ze miala krotkie spodenki wsyztsko jej wyplynelo i na dywanie mialam wielka kaluze kupki i ona calutka...masakra dobrze ze to na polu sie nie stalo :S

http

]

13 lata 7 miesiąc temu #120824 przez martela89
to był konkurs z gazety mamo to ja-były tam nagrody i nr do nich i trzeba było wysłać smsa za 2.44 :)
Vanessce wychodzą 2 ząbki,dwie górne dwójki,będzie mały wampirek :laugh:

13 lata 7 miesiąc temu #120840 przez MoNiaaa
Julce tez wychodza gorne dwojki i chyba dolne tez ale podobno dolne dwojki strasznie dlugo wychodza czy to prawa?

http

]

13 lata 7 miesiąc temu #120852 przez asia26
nam wszystkie zabki dlugo wychodza :)

13 lata 7 miesiąc temu #121023 przez paulinkaaa2202
Oj dziewczyny ale zazdroszczę wam tych ząbków nie mogę się doczekać kiedy ujrzę małą białą plamkę :P

13 lata 7 miesiąc temu #121085 przez MoNiaaa
a ma Judytka chociaz napuchniete dziaselka?? widocznie potrzebuje troszke wiecej czasu ale nie martw sie jesczze nie raz cie ugryzie :)

http

]

13 lata 7 miesiąc temu #121265 przez sylwus136
Martela gratuluję :) mi też się 1 raz w życiu udało wygrać w konkursie ale Bebiko.Wygraliśmy misia i pewnie na dniach przyjdzie :)

13 lata 7 miesiąc temu #121323 przez paulinkaaa2202
Sylwus i Martelagratuluję wygranej :)
Ja wygrałam już kilak razy jakieś kosmetyki, bony itp. Ostatnio udało mi się w krzyżówce w Kropce wygrać deskę do prasowania :P

Monia cały czas ma napuchnięte na dole dziąsełka myślałam już jakiś czas temu że coś idzie bo budziła się w nocy z płaczem ale cały czas nic ...

czekamy :P

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka