BezpiecznaCiaza112023

Mamusie sierpień 2010

13 lata 7 miesiąc temu - 13 lata 7 miesiąc temu #123135 przez Gosia
Nasze biedactwa :( Z tymi zębami same problemy: jak rosną bolą, jak się psują bolą, jak trzeba je leczyć lub usunąć też bolą :( ojoj tyle dobrze, że przynajmniej w gryzieniu pomagają :laugh:

Wczoraj u nas była taka super pogoda, że wyciągnęłam Majce basenik i się pluskała! Ale miała radochy hehe a my razem z nią jak wychodziła z tego basenu na kocyk i spowrotem do basenu Komicznie to wyglądało :laugh:

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

13 lata 7 miesiąc temu #123164 przez Renia2108
Dziekujemy za zyczenia :D

Oj z tymi zabkami przechlapane :(

Dziewczyny a na podworko jak ubieracie dzieci ? Ja przewaznie body na szelkach i koszulke z krotkim rekawem bo mam takie sliczne ze oprzec sie nie umiem :D Ale moze jej za cieplo byc :( No i jakies cienkie spodenki , wczoraj w samym bodziaku latała caly dzien.

Ja pojechalam na zakupy i pare godzin z babcia byla , nic nie spala! Jak przyjechalam to ja kapalam zaraz i padła w momencie, tak szybko to chyba nigdy nie usła wieczorem hehe

13 lata 7 miesiąc temu #123230 przez Gosia
Moja też wczoraj w samych bodach no a w baseniku w samych majtusiach :laugh: A tak ogólnie to ubieram jej body z krótkim rękawkiem i jakieś spodenki

13 lata 7 miesiąc temu - 13 lata 7 miesiąc temu #123521 przez paulinkaaa2202
biedne te nasze dzieciaczki to prawda :(

Judyta po domu jest w samych bodziakach a na dwór do tego spodenki

Alutka i kurcze nie ma ząbka temperatura trochę spadła

Kurcze i znowu się temperatura podniosła już 3 dzień :(
ząbkowanie to taka 3dniówka czy gorączka może utrzymywać się dłużej?

13 lata 7 miesiąc temu #123982 przez Gosia
A może to nie ząbki tylko trzydniówka?

13 lata 7 miesiąc temu #124015 przez paulinkaaa2202
Gosiu raczej nie bo nadal ma temperaturę ponad 37C przychodzi wieczór i jest więcej wczoraj miała 39C :(

13 lata 7 miesiąc temu #124031 przez wola82
paulinkaaa2202 napisał:

biedne te nasze dzieciaczki to prawda :(

Judyta po domu jest w samych bodziakach a na dwór do tego spodenki

Alutka i kurcze nie ma ząbka temperatura trochę spadła

Kurcze i znowu się temperatura podniosła już 3 dzień :(
ząbkowanie to taka 3dniówka czy gorączka może utrzymywać się dłużej?

Ponoc goraczka moze sie utrzymywac dluzej przy trzydniowce ale rzadko, przewaznie jest to 3 do 4 dni. Lukaszek jakies 3 tygodnie temu przechodzil trzydniowke i mial ponad 39,5 a jak dalam czopka to spadalo do okolo 37,2.
A bylas u lekarza z Judytka?
Obserwuj ja dobrze i jesli to trzydniowka to dzisiaj najpozniej jutro powinna sie pojawic wysypka, tak bylo u nas.
I tez wtedy mialam stracha, juz myslalam ze ta goraczka nigdy nie spadnie, ale przeszlo mu doslownie w chwili :)

13 lata 7 miesiąc temu - 13 lata 7 miesiąc temu #124047 przez paulinkaaa2202
Byłam u lekarza mówiła że albo to silne ząbkowanie (zęby się jeszcze nie przebiły)ma opuchnięte dziąsła albo rotawirusy (lżej to przechodzi) teraz często dopadają dzieci są takie szczepy że łapią to dzieci szczepione

Mówiła że powinna nastąpić wysypka dzisiaj albo jutro
a o co chodzi z tą wysypką to dobrze czy źle?

Mam jej pobrać mocz może będzie potrzebny antybiotyk...
Mała jest słaba, ma 39C i znowu biegunka boję się :(
dałam jej lek przeciwgorączkowy

jak nie będzie lepiej chyba pojadę do szpitala mam nadzieję że mnie nie wyśmieją

patrzę na nią i łzy mi same lecą :(

13 lata 7 miesiąc temu - 13 lata 7 miesiąc temu #124050 przez wola82
No tak przy trzydniowce nie ma zadnych innych objawow tylko goraczka.
Jak mogliby Cie Paulinka wysmiac skoro dziecko ma goraczke i do tego biegunke :ohmy: oni byli by wtedy jacys nie tego.

No naprawde serce sie kraje i lzy same plyna jak sie patrzy na chore dzieciaczki, ale wszystko przejdzie, trzymaj sie Paulinka i :kiss: dla Judytki.

Na pewno ta wysypka nie jest grozna dla dziecka i sama ustepuje nie pozostawiajac zadnych sladow, pojawia sie wtedy kiedy goraczka ustepuje.

13 lata 7 miesiąc temu #124335 przez iwkaa
paulinko trzymajcie sie oby judytce szybko przeszlo!!! bedzie dobrze!!! mnie Maja tez dzisiaj wystraszyla nie chciala spac(teraz na noc) tak plakala ze lzy jak grochy jej sie laly nie wiem czy ja cos bolalo czy sie czegos przestraszyla jak ja wkladalam do lozeczka to puscic sie mnie nie chcoiala ale juz na szczescie zasnela na naszym lozku i juz ja przeznioslam nie wiem o co chodzi nigdy tak nie robila! wogole tak to jeszcze nie plakala

13 lata 7 miesiąc temu #124347 przez Renia2108
Paulinka jakby co to nie boj sie jechac do szpitala, napewno cie nie wysmieja, jestes matka, martwisz sie.

Iwka mi moja czasem taki cyrk urzadza na spanie ze glowa mala, a czasem jak juz jest wykonczona to spi w momencie.
Tez tak sie mnie trzyma i puscic nie chce chociaz jest zmeczona ale to rzadko raczej.

Lece spac dobrej nocki :*

13 lata 7 miesiąc temu #124361 przez Groszek
Judytka trzymaj się Maleństwo :kiss:

http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=7557

13 lata 7 miesiąc temu #124477 przez wola82
U nas tez ze zasypianiem ciezko, zasnie szybko, ale po jakiejs pol godzinie budzi sie z krzykiem i musze byc przy nim wtedy ja bo przy tatusiu sie nie uspokoi i tez nie wiem czy mu sie cos wtedy przysnilo czy cos go boli.
I juz wtedy ma problem z zasniecie czasem 2 godz trzeba tulic zeby znowu zasnal.
Czasem mi sie wydaje ze on przezywa we snie to co sie dzialo w ciagu dnia, bo jak mu sie przygladam jak spi to czasami takie miny strzela... :silly:

13 lata 7 miesiąc temu #124613 przez Groszek
Wola pomyślałam o tym samym :) Michał też miny strzela i to jakie:D

http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=7557

13 lata 7 miesiąc temu #124651 przez MoNiaaa
biedna Judytka wielkie buziaki dla niej :kiss: :kiss: i dla ciebie tez bo wyobrazam sobie co czujesz:(

jak dobrze ze Julka do tej pory lagodnie przechodzi zabkowanie mamy juz 6 zabkow :):)

ale za to dzis urzadzila mi taki popis ze myslalam ze ja udusze.. po 3 nad ranem sie obudzila cala w skowronkach i sie bawila 1,5 godziny ledno ja uspalam w koncu poszlam spac jak juz jasno bylo :( teraz Julka tez marudna bo ni wyspana... ale tak normalnie to przesli sie ok 12 chwilke i juz nie spi w dzien to pozniej na noc zasypia przy butli i idzie o 7 juz spac :)

http

]

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka