BezpiecznaCiaza112023

Mamusie sierpień 2010

13 lata 7 miesiąc temu #126725 przez MoNiaaa
Gratulujemy 1 zabka Judytki :):):) tez szie cieszylam jak glupia z pierwszego zabka :)

250 ml to i tak duzo Julka nigdy tyle nie je:P najwiecej to 200 na noc jej daje.

ja rzdko gotuje a praktycznie wogole wiec Julka musi o mleku byc ale jak idziemy do babci albo do dziadka to wsuwa zupki i normalne obiady :) jak widzi normalny obiadek to nawet ciacho ja nie interesuje maly glodomorek :)

http

]

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

13 lata 7 miesiąc temu #126807 przez sylwcia
MoNiaaa a co jaki czas Twoja Julcia wypija tyle mleka? mój smyk je 120 w porywach do 150 dwa razy dziennie plus obiadek i porcję kaszki

13 lata 7 miesiąc temu #126816 przez martela89
Moja na noc 260 mleka z kaszką :)

13 lata 7 miesiąc temu #126894 przez MoNiaaa
Julka w dzien ok 150-180 mleka a na noc je 200 mleka z kleikiem ryzowym do tego oczywiscie w miedzy czasie jakies chrupki czy herbatniki i inne przekaski i jakas zupka czy obiad normalny jak jest okazja :P

http

]

13 lata 7 miesiąc temu #127242 przez Groszek
Michał na kolację zjada 2 cyce i idzie spać :)

http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=7557

13 lata 7 miesiąc temu #127376 przez sylwcia
a w nocy też wołają o jedzenie?? ile razy wstajecie ??

13 lata 7 miesiąc temu #127507 przez iwkaa
wow to duzo wasze dzieciaczki pija kaszki czy tam mlaka Maja tez kiedys na noc zjadala wiecej teraz juz jej sie odmienilo i je troszke mniej bo ok 180 czasem jeszcze mniej woli normalne jedzenie my tez juz mam kolejne 2 zabki przebite na gorze jedyneczki znowu mam problem z mlekiem bo u nas nigdzie nie ma 3 nan activ a juz miesiac powinna jesc 3 bo jest po 9 miesiacu a inne 3 zauwazylam ze sa po 1 roku masakra z jedynka tez mialam taki problem musialam w innych miastach kupowac tylko 2 mialam pod dostatkiem i to bardzo tanio nie wiem co mam robic czy do roku dawac jej ta 2czy zmieniac na inne i kupic 3 mimo ze jest od roku co wy o tym myslicie???
dawalyscie juz waszym dzieciom truskawki??? bo Maja juz jadla na poczatek dalam jej tylko 2 i nic jej nie bylo a na drugi dzien zrobilam jej koktajl ze smietana to dostala biegunke bidulka pierwszy raz w zyciu i to pieknie na nocnoczek robila kupe

13 lata 7 miesiąc temu #127511 przez iwkaa
sylwcia napisał:

a w nocy też wołają o jedzenie?? ile razy wstajecie ??

ja w nocy nie wstaje juz od kad maja skonczyla 4 miesiace i teraz nawet na smoczek nie budzi sie cala noc przesypiamy bez wstawania :laugh: od 22 do 7.30

13 lata 7 miesiąc temu #127739 przez wola82
Iwkaaja Lukaszkowi tez juz dawalam truskawki na razie jedna i tez mu nic nie bylo, on w sumie juz je wszystko to co my i jest ok. Tylko ciagle tez by wisial na cycu, i ni echce sie przekonac do innego mleka.
A dawala ktoras z was mleko krowie swoim dzieciaczkom, bo sie zastanawiam czy nie sprobowac mu raz dac troszke na sprobowani.Jak myslicie?
Kuzynka dawala swojej corce jeszcze przed rokiem, jedyne konsekwencje jakie byly to to ze ja doktorka op.....la, ale dawala dalej i nic sie nie dzialo

13 lata 7 miesiąc temu #127777 przez iwkaa
ja tez myslama o krowim mleku (moja kolezanka zaczela dawac jak mala skonczyla rok i tez jej nic nie bylo i nie jest bo teraz ma 1,5 roku)ale jedyne co mnie powstrzymuje to ze modyfikowane ma dodatkowo witaminy a krowie nie i poczekam jeszcze pol roku potem sprobuje ale jak masz zamiar dac to je rozciencz z woda nie dawaj samego mleka na poczatek wogole pytalam omleko krowie i powinno sie podawac je z woda zeby za tluste nie bylo i najlepiej malo terminowe nie z kartony np laciate!!! ono jest tak zakonserwowane ze masakra to nie mleko!!! tym bardziej nie dla dziecka!!!

13 lata 7 miesiąc temu #128249 przez MoNiaaa
iwka a niemyslalas zeby znienic mleko na bebiko np jesli mozesz u was dostac? mysle ze nie ma wiekszej roznicy?

ja tez w nocy juz od dawna nie wstaje zeby julke karmic chyba ze sie tak przebudzi to cumel i spi. a dzis sie zbuntowala i od 2 do 4 w niocy nie spala masakra rano jak zombi sie czulam :ohmy:

my truskawek nie dawalismy jedyne co to jogurt truskawkowy jadla i wlasnie nie wiem teraz bo na raczne wyszla jej taka czerwona szorstka plamka i nie wiem czy to od tego??narazie nie dam jej nioc truskawkowego i zobaczymy czy przejdzie a swierze truskawki jakos sie boje dac bo podobno najbardziej sa uczulajace.

http

]

13 lata 7 miesiąc temu #128259 przez paulinkaaa2202
dawałyście truskawki ze słoiczka?
ja kupiłam z BoboVity z jogurtem i tak się zastanawiam czy jej dać, w końcu nic się jej nie stanie najwyżej ją wysypie

Ja na razie świeżych nie daję chociaż mam z ogródka i niczym nie są pryskane....

Mała też z nami je obiady (czasami) zależy co jemy tylko u nas jest taki problem że jeszcze nie ma ząbków i wszystkiego jej nie mogę dać bo nie ma czym pogryźć

Monia a jak przebije się ząb jest już taka dziura w dziąsle czuć tego zęba ile to potrwa aż wyjdzie 2-3tyg?

13 lata 7 miesiąc temu #128264 przez Emme
Toli pierwszy ząb wyszedł 5 maja, teraz ma już całkiem spore, ale jeszcze sobie rosną, myślę że wyszła dopiero połowa. chyba najgorsze to przebicie się ząbka

13 lata 7 miesiąc temu #128269 przez paulinkaaa2202
Emme masz rację Judtkę męczyła i biegunka i wysoka temperatura a teraz jest ok widać że to jej swędzi ale nic poza tym...

przy każdym zębie takie są objawy? mam nadzieję że nie :P

13 lata 7 miesiąc temu #128270 przez MoNiaaa
jak Jule juz bylo widac taki malutki to ok 1 tyg czy 2 tyg jak juz miala taki widoczny

http

]

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka