BezpiecznaCiaza112023

Mamusie marzec 2012

10 lata 10 miesiąc temu #828977 przez ewelinda83
A tu dzisiaj znowu cisza :( ja jutro pojde do pracy a wy sie rozpiszecie :silly:

mam pytanie :unsure: co ile kapiecie dzieciaki, ja codziennie czasami co drugi dzien, glowe myje co drugi dzien. Pytam bo bylam u znajomych ktorzy maja trzech urwisow i mi powiedzieli ze oni kapia raz w tygodniu, troche mnie to zszokowalo ale z drugiej strony sie zastanawiam czy aby ja za czesto nie kapie :unsure: :S

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

10 lata 10 miesiąc temu #828988 przez asiula2134
Kapiel czyli z myciem glowy i przesiadywaniem w wannie odbywa się mniej wiecej dwa razy w tygodniu. Codziennie jednak myjemy dupke i bierzemy szybki prysznic aby się obmyc troszke. Teraz paluchy tak bardzo się nie poca i nie babraja na placu zabaw w piachu.

10 lata 10 miesiąc temu #828989 przez martyna123
hey

Gabi- też naczytałam się o tej stulejce i zobaczymy jak to będzie ja poproszę najpierw maść skoro tylu chłopcom pomógł. Narazie czekamy jak lekarz skończy urlop.

Ewa- ja myje raz w tygodniu jak kąpałam co drugi dzień mały miał szorstką skórę i plamki a teraz nic nie ma więc pewnie woda go tak uczulała jak będzie lato będę kąpać częściej.

Gosia- zazdroszcze wypadu nad morze kocham morze i jedziemy w wakacje już nie mogę sie doczekać tylko przeraża mnie tyle godz w aucie po polskich drogach.

reszty nie pamietam co miałam napisać idę robic obiad pa.

10 lata 10 miesiąc temu #828998 przez asiula2134
Martyna masz racje-porozmawiaj z lekarzem. My na stulejke stosowalismy KUTERID i wszystkim udalo się rozmasowac. Trzeba tego teraz pilnowac ale lepiej tak niz zabieg.
Daj znac co powiedzial lekarz.

10 lata 10 miesiąc temu #829029 przez gaabrysia
Hej my kapiemy się co drugi dzień razem z włosami, Adrian tak lubi ze codziennie wieczorem mówi myju myju..;)

Właśnie wstal po 3 h i ja też, muszę wypić kawę bo nie funkcjonuje.

10 lata 10 miesiąc temu #829056 przez mariola2041
Hej my też kąpiemy co drugi trzeci dzień a tak się obmywamy tylko...

[url=http://

[url=http://

[url=

10 lata 10 miesiąc temu #829057 przez martyna123
Asia- dzięki za nazwę. może pójde do pediatry i powiem mu żeby mi przepisał to i spróbujemy bo nie chce go dawać pod narkozę żeby mu coś tam cieli ja sie denerwowałam jak Ola od Gosi miała zabieg a co dopiero jak mój mały bedzie musaił mieć.

Gabi- jak waga ?? ja tez przestalam jesc narazie kg po dwoch tyg plus cwiczenia zdaje mi się że powinno już chociaż dwa kg iść w dól ale wszyscy mówią że pierwsze tyg idą pomału. Szymon codziennie woła kąpać kąpać ale ja nie mogę więc chodzimy myju myju rączek i buzi i ząbek.

10 lata 10 miesiąc temu #829080 przez gaabrysia
Stoi, teraz po jedzeniu 58,5. Grunt, ze nie rośnie;) dziś lub jutro dostane okresu, a przed mam wilczy apetyt.

A Ty W pl?

10 lata 10 miesiąc temu #829085 przez asiula2134
Gabi wazysz tyle co ja :-) i nie mow ze się odchudzasz???? Ja mam 170 cm wzrostu i przy takiej wadze nosze rozmiar 36 i jestem dosc chuda-kazdy tak mowi. Ja czuje się dobrze :-)

10 lata 10 miesiąc temu #829087 przez martyna123
w pl. Ja bym chciała mieć 58 chociaż narazie 62 nie wiem skąd się wzięło tyle jak w listopadzie było 60 a początek stycznia 63 masakra czuje się jak krowa a do tego ciągle bolą mnie cycki jak przed okresem.

10 lata 10 miesiąc temu #829104 przez gaabrysia
Asia ja też mam 170, ale chuda sie nie czuje, ale na pewno też nie grubą. Nie odchudzam się, jem mniej i ograniczamy słodycze i słodkie napoje- pomijając cole light;)

Ja też ważące ponad 60 źle się czułam niby to nie dużo, ale już nie mam takiej opony.

Martyna może to jąkis znak, te bolace cycki?

10 lata 10 miesiąc temu #829119 przez martyna123
Gabi znak to nie jest sprawdzalam juz to poprostu hormony zaczely pracowac po dwoch latach od porodu predzej mialam cycki jak szmatki puste i obwisle a teraz dotknac ich nie idzie.

10 lata 10 miesiąc temu #829134 przez ewelinda83
Wiedziałam, ze sie rozpiszecie jak mnie nie bedzie :silly:

No wlasnie, ja tez porządna kapiel robie co drugi dzien a prysznic jest codziennie, taka bardziej zabawa i mycie raczek, pupki :blink: wiec chyba dobrze :S ;)

Ja tez staram sie mniej jesc, ale czasami sie rzucam na jedzenie i slodycze jak bym nigdy nie widziala :ohmy: nie wiem ile waze bo waga sie polsula :silly: ale czuje po brzuszku ze troszke spadl :)

10 lata 10 miesiąc temu #829135 przez gusiag
hej
no i byłam w przedszkolu i wyszłam z niczym, bo pani powiedziała, że za wcześnie! chore jedni mówią że za późno, drudzy, że za wcześnie. Mamy przyjść 2 listopada na zapisy. Ceny państwowych zaczynają się od ok 300 euro miesięcznie i dochodzą do ok 400, prywatne zaczynają się od 400/500 i idą w górę nawet do 900euro miesięcznie! no i nie mówię o tym, że na prawdę nie ma miejsc, bo przyjmują różnie w zależności od przedszkola 20 dzieci, albo dwie grupy po 20 max!
Ewa u nas woda bardzo twarda jest i ja Olę kąpię max 2 razy na tydzień. A głowę to raz w tygodniu i to nie zawsze. Poza tym skóra jest lepsza, nie ma suchych plam jak kiedyś i ogólnie nie wysusza się. A Ola uwielbia kąpiele, jak już wlezie do wanny to siedziałaby min. 30min
Martyna nie zazdrość bo już tak wszyscy mi zazdrościli Majorki i wszyscy wiedzą jak się skończyło.. poza tym te mrozy mnie straszą straszliwie, ale mam nadzieję, że nie będzie tak źle! a co do piersi, to miałaś iść do lekarza! ja też tak miałam ze 4 miesiące że z bólu nie wytrzymywałam, tydzień przed okresem to spać na brzuchu nie mogłam ale minęło samo i cycki mam flakowate jakieś, też się umówię na wizytę jak wrócę.

10 lata 10 miesiąc temu #829140 przez martyna123
bylam u lekarza to powiedzial ze to normalne a wysluchal mnie tak jak by wcale wiec nie wiem czy to normalne.
to juz nie zazdroszcze ale bawcie sie dobrze mrozow sie nie bojcie.

maz dal mi jego tel to moge pisac i pisac

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka