BezpiecznaCiaza112023

Mamusie marzec 2012

10 lata 10 miesiąc temu #829141 przez ewelinda83
Gosia pakuj cieple majty i zedne mrozy nie beda wam straszne :P
Moze u was z ta woda jest cos nie tak, ze i Martyna miala podobne problemy skorne :S
Ja wynalazlam 10 przedszkoli w poblizu mojej pracy i teraz bede dzwonic i zapisywac. W przyszlym roku nalezy sie Kindze darmowych 15h tygodniowo a tak to przedszkole na pelny etat kosztuje 700-900e nic taniej nie znajde :( ( czyli prawie cala moja wyplate )

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

10 lata 10 miesiąc temu - 6 lata 6 miesiąc temu #829150 przez asiula2134
,

10 lata 10 miesiąc temu - 10 lata 10 miesiąc temu #829172 przez gusiag
Martyna to dobrze, to nadrabiaj pisanie czytanie i bądź aktywna tu u nas :) ale nie powiedziałaś, jesteś w DE?
Ewa ło matko to też ceny dowalili!
Asia czyli dajesz małego do żłobka już jesienią? pizza hawajska, mniam.. chyba pójdę po sushi bo też zgłodniałam

prośba o szczere opinie
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
wstępnie skończyłam na tę chwilę ale ciągle będę nad tym pracować. Jak będziecie miały chwilę to oceńcie proszę co do zmiany co inaczej itp

10 lata 10 miesiąc temu - 6 lata 6 miesiąc temu #829194 przez asiula2134
,

10 lata 10 miesiąc temu - 10 lata 10 miesiąc temu #829220 przez georgette102
cześć dziewczyny

ale nasmarowałyście... że już teraz to nie wiem która co pisała
my Majkę kąpiemy 2 w porywach do 3 razy w tygodniu, myślę, ze to w zimę wystarczy, latem pewnie codzienne kąpiele będą obowiązkowe
co do wagi się nie wypowiem, ważę 69 kg przy wzroście 165 cm :dry: i ja to się dopiero czuję jak tłusta krowa
jeśli chodzi o chłopięce problemy to kompletnie nie pomogę, bo dla mnie to czarna magia, nasz dom zdominowany jest przez kobiety ;)
no i wybaczcie ale więcej nie zapamiętałam

u nas jest faza na nocnik, Majka ciągle chodzi zdejmuje spodnie, pieluchę i siada na nocnik :laugh: śmiesznie to wygląda, zapomniała się dzisiaj usiadła na nocnik, znudziło jej się więc wstała i po chwili zsikała się na podłogę :huh: za sukces bym tego nie uznała, ale cieszę się, że dziewczyna próbuje :lol:

dzsiaj ostatecznie potwierdziłam rezerwację na wypad urodzinowy do spa, plan wygląda nast.

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

już się nie mogę doczekać, jadę tam z przyjaciółką, bo postanowiłam odsapnąć i poczuć się po prostu kobietą

10 lata 10 miesiąc temu #829253 przez aisod
Hej!

Ja dziś upiekłam oponki :D I teraz mój kręgosłup strajkuje... Dobrze, że mi chłopaki pomagali, bo chyba w połowie bym zrezygnowała :P Jakby któraś miała ochotę to zapraszam :)

Gergette fajnie sie to zapowiada... Czekamy na relację ;)

Gusiag byłam na stronce i fajnie wygląda :)
Zdjęcia prześliczne! Naprawdę masz talent!

Kapiel u nas dwa razy w tygodniu, a włosy raz na tydzień.

Waga... Pewnie wygrywam ;) Ważę już 77 kilo, przy 164 cm :) Może akurat kogoś pocieszę :P

Co do przedszkola to też sie zastanawiamy nad posłaniem Miśka... Ale pewnie dopiero od przyszłego roku, bo przecież i tak z Kinia będę siedzieć w domu to po co wydawać kasę. Chciałabym, żeby miał kontakt z dzieciakami i żeby przez przypadek nie musiał zostawać z moją teściową :P

Uciekam spać! Wybaczcie jeśli czegoś nie zapamiętałam :) Dobrej nocy!

10 lata 10 miesiąc temu #829264 przez georgette102
gusiag zdjęcia prześliczne!!! wróżę ci wielki sukces :)

aisod relacja na pewno będzie i to obszerna w treści ;) ;) a z wagą kogo ty chcesz pocieszać jak jesteś na finiszu ciąży? ale dzięki za starania :silly:

10 lata 10 miesiąc temu #829287 przez gaabrysia
Wypuscic się tylko na zakupy, a tu prosze;)

Gusiag strona fajna, ale przychylam się do opinii Aisod. Z początku wygląda to trochę na takiego foto bloga, dlatego przeslalabym, żeby ten opis wrzucić na samym początku, zdjęcia boskie ale to nie od dziś wiemy ze masz rękę;)

Mrozy już nie takie straszne -6 przy - 12 to już pikus, mimo to my chodziliśmy nawet wtedy na sanki, ubrać się i fajnie jest wieć dacie rade.

My będziemy się starać zapisać od września do państwowego przedszkola, też są wymogi, ze musi jeść i siusiac sam, dopytam o to ubieranie... Hmm?

Dorota zazdroszczę tego wypadu, mam nadzieję ze będziesz zadowolona;)
Emma gdzie Cię znowu wcielo?

Aisod np to rzeczywiscie pocieszenie hihi;)

10 lata 10 miesiąc temu #829317 przez ewelinda83
A wiec, zrobilismy dzisiaj wolne Kindze od kapieli ;) dostala na wieczor nurofen, wysmarowalismy ja i teraz sobie smacznie chrapie :woohoo:

Gosia a i ja podzielam zdanie dziewczyn i zycze sukcesow :kiss:

Dorota udanego relaksu :) mnie zaciekawila wodna kraina bajkowego zakatka :P jakos mi sie sprosnie skojarzylo :silly:

aisod ty grubasku maly hehehe wygralas ;) daj oponke :)

kurcze ale te nasze dzieciaki juz duze, niektore juz sa w zlobku, zaraz przedszkole a nim sie obejrzymy beda szly do szkoly :(
przeraza mnie, jak ten czas szybko leci :huh:

10 lata 10 miesiąc temu #829373 przez ewelinda83
Noc koszmarna :( Kinga nie mogla sobie miejsca znalezc, a to ze mnie na tatusia, a to z boku na bok, w poprzek i na kleczaco :( usnela jak juz musiala wstawac. Troszke jest rozpalona, ale mam nadzieje ze z tego nic poważnego nie bedzie :S

10 lata 10 miesiąc temu #829377 przez aisod
Witam!

Ewelinda biedaku, oby dzień był małowymagający od Ciebie! Kini dużo zdrówka!

Georgette no to było pocieszenie, bo ja to teraz będę musiała zrzucić :P Hehe!

U nas noc też trochę kiepska, wstawałam do młodego co godzinę :/ Chętnie bym sie położyła :P
Miłego dnia!

10 lata 10 miesiąc temu #829393 przez gaabrysia
W takim razie nie ja jedną, doslownie co godz pobudka, co się ulozylam to musiałam się podnosić.. Odliczam czas do drzemki.. Chociaż godz muszę się przespać bo już jestem zmeczona;) a młodego jakby nakręcili od rana, tyle ma do powiedzenia i tyle pomysłów na zabawe..

10 lata 10 miesiąc temu #829464 przez mariola2041
Hej a u nas jest super tylko Zosia zgubiła smoka i jest no problem bo żadnego innego nie chce na szczęście ja mam jednego w domu a drugi na spacer więc się nie martwię już sobie zamówiłam przez internet bo wycofali te smoki z drogerii bo 1 kosztuje 6 euro i nikt prawie ich nikt kupowała ale one są bardzo dobre i zalecane przez dentystów...a czemu musicie płacić za przedszkola??ja jak byłam to mówione było że tylko za obiady będę płacić a tak to nie więc dziwne to u was...

[url=http://

[url=http://

[url=

10 lata 10 miesiąc temu #829584 przez gusiag
cześć
noc u nas dziwna bo ja spałam ale tak jakbym nie spała - taki pół sen a o 5 20 poczułam, że ktoś się na mnie gapi :) słodkie oczy wpatrywały się we mnie dziwacznie :) przyszła Ola i położyła się z nami i spaliśmy do 9 :)
Dorota super, że Maja sama chce próbować na nocniku, Ola odpuściła, nie zmuszam jej poczekam. A Twoje plany urodzinowe wyglądają świetnie! :)
Aisod że Ty w ogóle masz jeszcze siły na cokolwiek, oponki piec - też masz pomysły :blink:
dziękuję za sugestie, bardzo cenne :kiss: i trafne, bo polską wersję przygotuje również a właściwie to będzie jako główna z przejściem na niemiecką.
i miło, że zdjęcia się podobają ale co innego macie powiedzieć.. :silly:
Ewa co z Kinią??
Mariola może to znak, żeby już jej nie zamawiać nowego smoczka. Ja niedługo "zgubię" smoczki Oli i drastycznie spróbuję ją od tego oduczyć.

10 lata 10 miesiąc temu - 6 lata 6 miesiąc temu #829604 przez asiula2134
.

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka