BezpiecznaCiaza112023

Mamusie marzec 2012

12 lata 11 miesiąc temu #280095 przez aliah85
Cześć dziewczyny:) wracam właśnie od lekarza, musiałam przesunąć wizytę z 16 na 13 stycznia bo miałam w planach wybrać się za granicę,ale jednak zostaję w Pl. Moja gin odradziła mi taką wyprawę. Morfologia nie wyszła za dobrze i dostałam dodatkowo żelazo. Za 2 tyg mam się zjawić znowu z nowymi wynikami. Mały ma już nisko główkę, waży 2648 g i wg jego wielkości szacunkowy termin porodu wyszedł teraz na 23 luty. Po prostu duży jest ;) Poza tym wszystko ok.

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 11 miesiąc temu #280120 przez marigra
aliah85 napisał:

Cześć dziewczyny:) wracam właśnie od lekarza, musiałam przesunąć wizytę z 16 na 13 stycznia bo miałam w planach wybrać się za granicę,ale jednak zostaję w Pl. Moja gin odradziła mi taką wyprawę. Morfologia nie wyszła za dobrze i dostałam dodatkowo żelazo. Za 2 tyg mam się zjawić znowu z nowymi wynikami. Mały ma już nisko główkę, waży 2648 g i wg jego wielkości szacunkowy termin porodu wyszedł teraz na 23 luty. Po prostu duży jest ;) Poza tym wszystko ok.

ale duzego masz juz synia:) chlopk jak dab:) uwazaj na siebie łykaj żelazo jak kazą :woohoo:

12 lata 11 miesiąc temu #280124 przez mariola2041
no tylko że my większość już mamy...u nas jest problem taki bo nie wiemy czy nie będzie trzeba wracać do polski i będzie problem to wszystko zabrać...on mi nie zabrania tylko mówi że jeszcze jest trochę czasu...i że kupi się to na pewno ale jak się wyjaśniał fakty gdzie będziemy mieszkać...trochę go rozumiem bo już mamy sporo rzeczy...zostało nam kupić łóżeczko,stojak do brodzika i kilka małych pierdółek reszte mamy bo kupiliśmy w polsce i tu trochę a większość ubranek dostaliśmy,więc one już są wyprane...wiem że drugi raz i tak tzreba wyprać ale skoro nie wiem gdzie bedziemy mieszkac to po co mam prac

[url=http://

[url=http://

[url=

12 lata 11 miesiąc temu - 12 lata 11 miesiąc temu #280144 przez aisod
Nie przejmuj się... ja dopiero zabieram się za robienie listy :D
Ja też uważam, że nie ma za bardzo się co spieszyć... Teraz można kupić wszystko w jednym sklepie, więc jeśli nie musisz bardzo oszczędzać to nawet facet sam sobie poradzi z zakupami dla dzidzi :silly:
Ja mojemu M pokazałam, gdzie są takie sklepy i go nastawiam, że jak coś to będzie musiał sam robić zakupy. Nawet się nie buntuje ;) On też uważa, że nie ma sensu się spieszyć z zakupami typu kosmetyki czy pieluchy. Owszem jak bym nie miała łóżeczka i innych drogich rzeczy to pewnie też bym już zaczęła kupować, ale na szczęście większość rzeczy dostaje w spadku :)
A co do prania to możesz się zabrać za to później, bo Twój termin to koniec marca więc masz jeszcze sporo czasu :D

12 lata 11 miesiąc temu #280145 przez marigra
mariola2041 napisał:

no tylko że my większość już mamy...u nas jest problem taki bo nie wiemy czy nie będzie trzeba wracać do polski i będzie problem to wszystko zabrać...on mi nie zabrania tylko mówi że jeszcze jest trochę czasu...i że kupi się to na pewno ale jak się wyjaśniał fakty gdzie będziemy mieszkać...trochę go rozumiem bo już mamy sporo rzeczy...zostało nam kupić łóżeczko,stojak do brodzika i kilka małych pierdółek reszte mamy bo kupiliśmy w polsce i tu trochę a większość ubranek dostaliśmy,więc one już są wyprane...wiem że drugi raz i tak tzreba wyprać ale skoro nie wiem gdzie bedziemy mieszkac to po co mam prac

aaaaa no to zmieni postać rzeczy, ja sadziłam ze nic jeszcze nie masz, a takto juz tylko resztki zostały

12 lata 11 miesiąc temu #280158 przez gucha86
Dziewczyny mi się wydaje że wszystko zależy od indywidualnej sytuacji życiowej, ja już siedzę w domu i nudzi mi się więc piorę i prasuję zawsze jakoś ten czas szybciej leci a po za tym to daje mi tyle radości że nie umiałabym zostawić tego aby mój mąż sam to miał robić.

Agnieszka

12 lata 11 miesiąc temu #280171 przez georgette102
ja też uważam, że każdy ma prawo robić wszystko w "swoim tempie" i to forum nie jest po to by kogoś zmuszać do czegokolwiek ale po to by móc się dzielić wrażeniami, wątpliwościami z osobami w podobnej sytuacji
jestem osobą, która nie lubi zostawiać wszystkiego na ostatnią chwilę, a poza tym taki już mam temperament, że jestem osobą niecierpliwą i gdy nie mogę się czegoś doczekać to zachowuję się niemal jak dziecko - dlatego zakupy zaczęłam robić dużo wcześniej, chciałam w tym uczestniczyć i nie chciałam, żeby mąż sam to robił a teraz piorę i prasuję i to też jest dla mnie frajda

12 lata 11 miesiąc temu #280176 przez Karola1990
tak sobie teraz myślę, że ja to chyba specjalnie zostawię prasowanie na ostatnią chwile żeby to mój mężczyzna musiał prasować. Ja tego nienawidzę!!!
Przygotuje sobie tylko torbę do szpitala a reszta dla niego :D jak wam sie podoba moja podstępna opcja lenia :D ??

12 lata 11 miesiąc temu #280177 przez marigra
georgette102 napisał:

ja też uważam, że każdy ma prawo robić wszystko w "swoim tempie" i to forum nie jest po to by kogoś zmuszać do czegokolwiek ale po to by móc się dzielić wrażeniami, wątpliwościami z osobami w podobnej sytuacji
jestem osobą, która nie lubi zostawiać wszystkiego na ostatnią chwilę, a poza tym taki już mam temperament, że jestem osobą niecierpliwą i gdy nie mogę się czegoś doczekać to zachowuję się niemal jak dziecko - dlatego zakupy zaczęłam robić dużo wcześniej, chciałam w tym uczestniczyć i nie chciałam, żeby mąż sam to robił a teraz piorę i prasuję i to też jest dla mnie frajda

dokładnie, nic dodać nic ująć :lol:

12 lata 11 miesiąc temu #280179 przez georgette102
aliah85 napisał:

2648 g??? nooo naprawdę duży chłopak :)

12 lata 11 miesiąc temu #280185 przez gucha86
Karola super podstęp też nie lubię prasować ale jakoś zaczęłam i jeśli chodzi o dziecięce ubranka to mogę spodobało mi się.

Agnieszka

12 lata 11 miesiąc temu #280189 przez Karola1990
mam kryzys w związku... dziś będzie 2 dzień jak ze sobą nie rozmawiamy, po prostu nie chce mi się z nim gadać. dialogi ograniczam do minimum. To nie pierwszy raz. Ale nie mogę się przełamać i odezwać! wkurzył mnie wczoraj i koniec. !

12 lata 11 miesiąc temu #280194 przez aisod
Karola1990 napisał:

tak sobie teraz myślę, że ja to chyba specjalnie zostawię prasowanie na ostatnią chwile żeby to mój mężczyzna musiał prasować. Ja tego nienawidzę!!!
Przygotuje sobie tylko torbę do szpitala a reszta dla niego :D jak wam sie podoba moja podstępna opcja lenia :D ??

Lubię to! :woohoo:

12 lata 11 miesiąc temu #280202 przez georgette102
Karola1990 napisał:

plan całkiem niezły, ale u mnie nie przejdzie :) niestety mój mąż nie potrafi prasować, ale nie narzekam bo za to świetnie gotuje, sprząta i w ogóle radzi sobie z pozostałymi obowiązkami domowymi

a co do kryzysu w związku... przypuszczam, że za kolejne 2 dni zapomnisz o nim :) wiesz ja teraz też szybciej się irytuję (hormony) ale równie szybko mi przechodzi :lol:

12 lata 11 miesiąc temu #280231 przez Karola1990
dokładnie tak jak na samym początku się czuję. jak bym miała garnek w środku z gotującą sie wodą. musimy to wytrzymać. :D

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka